Vijf Far Cry 5 gameplay momenten die over de top zijn - Ronduit bizar

Article
vrijdag, 06 april 2018 om 20:00
xgn google image
Als je de Far Cry franchise van een afstandje bekijkt, zie je een stijgende lijn qua onovertroffen gebeurtenissen. Niet alleen op de schaal van badass nemen de pieken toe, want het gehalte van hilarische missies kan er ook wat van. Neem een duikje in deze Far Cry 5 gameplay WTF-momenten waar je u tegen zegt. Wees gewaarschuwd, er staan spoilers in dit artikel!
Over het algemeen wordt Amerika een beetje als de clown van de wereld gezien. Er gaat geen dag voorbij zonder een bizar statement waardoor de gekheid van het Westen nogmaals bevestigd wordt. De nieuwe setting van Far Cry 5, Hope County in de staat Montana, doet alle eer aan deze visie. Alhoewel de game ook een serieuze kant weet te belichten, schemeren vooral komische en trippende aspecten erdoorheen.

Clutch Nixon, yeah!

De open wereld van Far Cry 5 staat bol van de extra zijmissies die de speler voorzien van de nodige extra dollars. Niet elk van deze optionele opdrachten is even sterk of boeiend, maar gelukkig zitten er een grote hoeveelheid aan pareltjes tussen. Onder deze laatste categorie vallen de Clutch Nixon stunts, genoemd naar de grootste waaghals die ooit geleefd heeft in het fictieve Hope County. Maar liefst acht levensgevaarlijke parcoursen zijn er voor je uitgezet waarmee je kan laten zien uit wat voor hout je gesneden bent.
Heb je een neus voor een hoge dosis aan patriotisme, vuurwerk en snoeiharde gitaarmuziek, dan zal je de Clutch Nixon stunts al van verre aanvoelen. Deze gevaarlijke activiteiten sturen langs een wilde time trial race om het record van de roekeloze legende te verbeteren. Wat je ermee verdient naast adrenaline en het dragen van een maillot met de Amerikaanse kleuren? Een flinke duit geld en een extreem nieuw voertuig voor in je garage!
Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de Clutch Nixon stunts links te laten liggen. Niet iedereen houdt namelijk van snelheid, constant gevaar en toffe voertuigen als stuntvliegtuigen. Voor deze spelers weten we het goed gemaakt. Als er een update uitkomt waarmee je in de game slappe thee kan drinken en FRIENDS kan bingewatchen, houden wij je op de hoogte.
129240

Een oude bekende

Als je al in aanraking bent gekomen met eerdere delen van de franchise, ken je vast de “held” Hurk al. Dit personage is de hardnekkige Stan Lee cameo onder de Far Cry games en blijft trouw in elke game verschijnen. Begrijp het niet verkeerd, want hier zit geen negatieve toon aan. Integendeel zelfs, aangezien Hurk één van de meest geniale en iconische figuren is die je tegenkomt.
Een redneck die een voorliefde heeft voor explosies en een zekere apengod. Al zijn problemen lost hij op door middel van zijn raketwerper en de groeiende (misschien wel eenzijdige) vriendschap met jouw hoofdpersonage. Gelukkig is de gek ook te rekruteren met de guns for hire feature, waardoor je zijn aparte quotes nooit meer hoeft te missen. Ben je op zoek naar een bizar avontuur waarbij vooral het dialoog je vreselijk laat lachen, dan is de familie Hurk het punt waar je moet wezen.
129241

Verboden middelen

Ubisoft heeft nogal eens de neiging om zijn games via vaste formules uit te brengen. Een te bevrijden nederzetting hier en een beklimbare uitkijktoren daar zijn over het algemeen niet meer weg te denken uit Assassin’s Creed en Far Cry. Alhoewel deeltje vijf als de ster van deze special met dit bekende patroon de (zelf)spot drijft, spelen de ingame drugs wederom een grote rol. Tijd voor een slechte trip met een bizarre nasmaak.
Far Cry 5 heeft een gebied dat Holland Valley heet, maar het sterkere spul is van alles behalve Nederlandse bodem. In de game maak je kennis met een goedje genaamd Bliss, dat de mensen doet veranderen in een soort zombies die zonder aarzelen de bevelen van hun leiders opvolgen. Als je in de buurt bent van de Bliss, vervormt het hele beeld. Dit is nog niet het raarste dat er kan en gaat gebeuren, want het wordt nog veel erger.
Gedurende de Far Cry 5 gameplay kom je een groot aantal keren in waanbeelden terecht, waarbij de resultaten verschillend zijn. Waar broer Jacob vooral angst probeert in te boezemen door middel van een bad trip waarin je bondgenoten vermoord, neemt de afgezant Faith je juist mee naar een beeldschoon paradijs. De illusies die je voorgeschoteld krijgt vormen een sterke toevoeging aan het verhaal. Toch maakt de Bliss meer kapot dan je lief is, dus blijf er maar uit de buurt van!
129243

Neon

Naast de levende wereld heeft ook de zelfspot van Ubisoft een enorme hoogte bereikt. Dit wordt op een maximaal niveau bewezen door het personage Guy Marvel. Dit is een zeer gespannen regisseur die aan de nieuwste Blood Dragon film werkt en daarvoor ervaren personeel zoekt. Want bij het uitblijven van een nieuwe kaskraker moet hij, volgens zichzelf, terug de gamesindustrie in om aan “een waardeloze IP als Far Cry” te werken.
De zeer verhitte regisseur maakt iedereen op z’n set belachelijk met meer scheldwoorden dan je vocabulaire rijk is. Als reddende engel ziet hij in jouw personage een ster die de film wonder boven wonder kan redden. Verwacht van zijn missies de brute actie en typische neonlichten waar Blood Dragon rijk aan is! Als zijn tirade je afschrikt, moet je maar in het achterhoofd houden dat je beloond wordt met een heel vet kostuum.
129244

Aliens jagen

John Seed’s regio, Holland Valley, is volgens Ubisoft vernoemd naar Nederlandse immigranten die zich hier vestigden. Bij dezen is gelijk de vraag beantwoord waarom dit gebied er zo ongelofelijk boers uitziet. Het landschap wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid aan koeien, tractoren en graanvelden. En waar graanvelden zijn, kunnen ook bovennatuurlijke graancirkels voorkomen!
De eerste keer dat je over het gigantische veld heen vliegt, vraag je je misschien af waarom het er zo apart uitziet. Larry, een plaatselijke wetenschapper die met huis-tuin-en-keuken apparatuur de raarste uitvindingen maakt, zet je aan het werk om het tafereel te onderzoeken. Al snel blijkt er een buitenaardse invloed aanwezig te zijn, waarbij je Larry moet helpen hem de aarde af te teleporteren. Over dingen die snel escaleren gesproken...
Een bizarre keten aan missies worden gekenmerkt door onverklaarbare gebeurtenissen en dialogen. Het lijkt net alsof je in de X-Files bent beland, maar dan met een scheut komedie erbij. Bovendien is de beloning ook niet verkeerd en dit komt in de vorm van een wapen genaamd Magnopulser. Hiermee schiet je dieren de lucht in en veranderen menselijke tegenstanders in een wolk rode mist.
De Far Cry 5 gameplay kent nog vele andere hoogtepunten als het gaat om bijzondere ontmoetingen en acties. Heb jij momenten meegemaakt waarvan je stijl achterover klapte? Deel deze dan met ons in de comments!
Far Cry 5 is beschikbaar voor Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws