Productie PS5 aan limiet door tekort halfgeleidercomponenten

News
donderdag, 04 februari 2021 om 16:00
ps5 liggendf1653392944
Het zit niet mee voor de mensen die op jacht zijn naar een PS5. Na AMD geeft nu ook Sony aan dat de productie van de console aan de limiet zit door een tekort aan halfgeleidercomponenten.
Alsof het allemaal niet erger kon. Eerst zegt AMD dat ze niet genoeg chipsets kan ontwikkelen voor de next-gen platforms, nu zegt ook Sony dat ze een tekort aan halfgeleidercomponenten heeft. De CFO van Sony, Hiroki Totoki, laat weten dat het lastig is om de productie van de PS5 te verhogen door het gebrek aan halfgeleidercomponenten en andere onderdelen. Het lijkt er dus op dat de productie van de PS5 op de limiet zit.
Het is slecht nieuws voor gamers over de hele wereld. De felbegeerde console van Sony is sinds release nagenoeg onmogelijk te krijgen door scalpers, kleine voorraden en leveringsproblemen. Als de productie van de PS5 daadwerkelijk aan de limiet zit, wordt deze schaarste alleen maar groter. Toch belooft Totoki dat ze alles op alles zal zetten om zoveel mogelijk PS5 consoles te produceren, zodat gamers wereldwijd aan de slag kunnen met de next-gen console.

Opstapeling van problemen

Ondertussen begint alles rondom de next-gen consoles een opstapeling van problemen te worden. Het begon vorig jaar natuurlijk al met de sluiting van fabrieken in China door de Coronacrisis, waardoor bepaalde onderdelen niet gemaakt konden worden. Nu lijkt de crisis nog steeds een zware invloed te hebben op de productie. Niet alleen de productie van de PS5 zit namelijk tegen een limiet aan, Xbox liet vorige week ook weten dat ze problemen hebben met de levering van consoles. Als je next-gen gaming wil ervaren zit je tegenwoordig toch wel op een lastige plek.

Populair Nieuws

Laatste Reacties