10 beste games in 2021 om naar uit te kijken

  2020 nadert langzaam maar zeker haar einde en dus beginnen we al vooruit te kijken. 2021 staat namelijk alweer bijna voor de deur en heeft meer dan genoeg games om naar uit te kijken. De beste games in 2021 om naar uit te kijken zetten we dan ook alvast voor jou op een rijtje.

  Voor deze lijst met games 2021 games die op de planning staan, hebben we ons specifiek gericht op titels waarvan bevestigd is dat ze in 2021 verschijnen. Of dit nou via een trailer is of dat de bevestiging via een persbericht of interview kwam, maakt niet uit. Zolang bevestigd is dat de game in 2021 verschijnt, maakt deze kans om opgenomen te worden in deze lijst met beste games in 2021 om naar uit te kijken.

  10. Deathloop

  We trappen deze lijst af met een titel die oorspronkelijk in 2020 uit had moeten komen: Deathloop. De nieuwe titel van de makers van Dishonored zet een dodelijke arena vol huurmoordenaars centraal waarbij je constant op jacht bent naar een prooi. Met tal van wapens zul je ten strijde trekken in dit kat-en-muisspel.

  Dat lees je goed. Terwijl jij als Colt jacht maakt op acht doelwitten, word je achterna gezeten door Julianna. Zij moet Colt zien te vermoorden voor zijn taak is volbracht om de vicieuze cirkel in stand te houden. Julianna kan door de AI aangestuurd worden, maar ook door andere spelers, waardoor de game ineens multiplayer wordt.

  9. Hitman 3

  Een andere titel die in het lijstje met beste games in 2021 niet mag ontbreken is Hitman 3. De nieuwe titel van IO Interactive belooft het grootste deel ooit te worden en een einde te brengen aan de World of Assassination-trilogie. Het derde deel zal onder andere Dubai aandoen, zoals in de eerste trailer van de game al te zien was.

  Het nieuwe deel zal uitkomen op de huidige en next-gen consoles, waarbij een gloednieuwe modus te vinden is voor consoles die hier gebruik van kunnen maken. Hitman 3 wordt namelijk volledig speelbaar in VR. Dit zal de moordcontracten nog een stapje persoonlijker maken en daar kunnen we niet op wachten!

  8. Far Cry 6

  Na een uitgestrekte release van Far Cry 5, is in 2021 eindelijk het zesde deel aan de beurt. Weg met de Verenigde Staten en terug naar de paradijselijke locaties vol dictatuur. Dat lijkt het idee te zijn voor deel 6. Om dat goed door te laten dringen is ook gekozen voor de komst van een bekende acteur die de rol van de schurk op zich neemt: Giancarlo Esposito.

  Net als in voorgaande delen is de gunplay van Far Cry telkens weer om van te smullen, als valt er steeds meer te wensen over als het aankomt op de omgevingen. Het trucje van deel 3 begint langzaam maar zeker oud te worden, dus hopen we nog steeds dat er meer te doen is dan torens beklimmen en vijanden overhoop schieten. Als er een beetje vernieuwing te vinden is, kan Far Cry 6 in onze ogen dan ook zeker één van de beste games van 2021 worden.

  7. Resident Evil VIII: Village

  Wie de laatste jaren heeft genoten van de opleving van Resident Evil kan in 2021 ook weer uitkijken naar een nieuwe game. Misschien dit jaar nog wel meer dan in 2019 en 2020, want er komt een gloednieuw deel aan!

  In de 2021 game schuift het perspectief terug naar first person, terwijl het verhaal van Resident Evil 7 wordt vervolgt. De game speelt zich een paar jaar na deel zeven af, wanneer Ethans wereld in elkaar stort als Chris Redfield zijn gezicht laat zien. Wat volgt is een speurtocht naar antwoorden, waarin Ethan Chris achtervolgt naar een mysterieus dorpje in Europa.

  6. Solar Ash

  Op de zesde plek heeft Solar Ash een plekje weten te bemachtigen in deze lijst met beste games in 2021 om naar uit te kijken. Deze indiegame is wat obscuur, maar komt van een toffe studio genaamd Heart Machine. De studio maakte eerder het bekroonde Hyper Light Drifter.

  Net als in de eerste game wordt een beeldschone pixelart wereld voorgeschoteld die prachtige ruïnes mixt met een vervormde zwaartekracht. De game speelt zich dan ook in dezelfde wereld af als die van Hyper Light Drifter, maar is geen direct vervolg. Het verhaal richt zich op andere personages, terwijl ook andere thema’s aangehaald worden. Uiteindelijk zal je je een weg door de actie-RPG moeten slaan in deze bijzondere en doch mysterieuze titel.

  5. Gotham Knights

  Halverwege komen we uit bij de titel van Warner Bros Montreal waarover al jarenlang gespeculeerd werd. In 2020 kregen we dan eindelijk duidelijkheid over waar de studio aan werkt en dat is Gotham Knights. Deze nieuwe open world actie-RPG met vier bekende Batman-helden in de hoofdrol lijkt nu al veel potentie te hebben, ondanks dat de gameplay iets anders lijkt te worden dan in Batman: Arkham Origins.

  De Bat-familie neemt het namelijk op tegen een scala aan vijanden, waarbij je als Batgirl, Robin, Red Hood en Nightwing kunt spelen in je eentje of samen met een vriend via co-op. De helden levelen ook en spelen daarmee nieuwe vaardigheden vrij. Het ziet er dan ook naar uit dat Gotham Knights enorm wordt en daar kunnen we stiekem niet op wachten!

  4. Hogwarts Legacy

  Een andere titel van Warner Bros staat ook gepland voor een 2021 release: Hogwarts Legacy. Deze nieuwe titel speelt zich in het Harry Potter-universum af, maar dan wel flink wat jaren voordat Harry ooit naar de toverschool mocht. De game speelt zich namelijk laat in de 19e eeuw af, meer dan 100 jaar voor Harry’s tijd.

  In deze RPG mag je lekker je innerlijke tovenaar loslaten, terwijl je op Hogwarts wordt opgeleid. Hoe je als tovenaar uit de verf komt, is volledig aan jou en het is die vrijheid waar erg naar uitgekeken wordt. Als de gameplay nou ook nog eens heerlijk aanvoelt, zou dit maar zo één van de beste games van 2021 kunnen worden.

  3. Horizon: Forbidden West

  Natuurlijk kunnen we de Hollandse trots van 2021 niet vergeten in deze lijst met beste games van 2021 om naar uit te kijken. Aloy is terug in een nieuw avontuur van Guerilla Games dat zich afspeelt in deze post-post-apocalyptische wereld. De natuur heeft beslag gelegd op de technologie die na de apocalypse achter is gebleven.

  Dit avontuur op de PlayStation 5 (en 4) brengt Aloy naar nieuwe locaties, terwijl nieuwe robo dino's geïntroduceerd worden en je onderwater nu ook nog eens nieuwe beschavingen kunt ontdekken. Wanneer de game precies verschijnt, is nog onduidelijk al heeft de studio bevestigd dat 2021 het jaar zal zijn.

  2. Halo Infinite

  Waar Sony met Horizon Forbidden West een reusachtige first-party titel heeft voor haar volgende console, heeft Microsoft een misschien nog wel grotere kogel in het verloop: Halo Infinite. De volgende Halo belooft voorlopig de laatste te worden en 343 Industries heeft na het vijfde deel wat goed te maken. Alles wordt dan ook uit de kast getrokken voor de nieuwe shooter, waardoor de game zelfs al werd uitgesteld van haar oorspronkelijke releasedatum.

  Master Chief moet de strijd aan gaan met een meedogenloze en mysterieuze vijand om de mensheid te redden in het nieuwste deel. In deze Halo is dan ook een grotere wereld dan ooit te ontdekken door middel van wat minder lineaire gameplay. Halo Infinite moet een wereld worden die nog jaren zal leven en wij kunnen niet wachten om die te ontdekken in 2021.

  1. God of War Ragnarök

  Toch is er slechts één titel waarvoor we nu alvast een (virtuele) moord zouden plegen en dat is de nieuwe God of War. Ragnarök komt eraan, zo luidde de trailer en dat voorspelt veel onheil. Ragnarök is vrij vertaald een verwijzing naar het einde van de goden. Gezien Kratos ook in die categorie valt, voorspelt dat maar weinig goeds.

  Natuurlijk kan het ook betekenen dat Kratos de Noorse goden allemaal een kopje kleiner maakt, zoals hij in het eerste deel ook al bij een paar goden deed. Thor wachtte Kratos niet voor niets op bij zijn huis in het geheime einde van de 2018-titel. Als dat maar goed gaat...

  De beste games van 2021 - Eervolle vermeldingen

  Naast dat er genoeg toffe titels uitkomen volgend jaar, zijn er ook een paar eervolle vermeldingen die we niet mogen vergeten. Ratchet & Clank: Rift Apart had immers een plekje in deze lijst verdiend, maar helaas is nog onbekend of de game in 2021 uitkomt. Insomniac zegt in de releaseperiode rondom de PS5 de game uit te gaan geven, waardoor er dus nog een kleine kans is op een 2020 release. Tot daar uitsluitsel over is, kunnen we de game dan ook nog niet in onze beste games in 2021 lijst opnemen.

  Ook The Lord of the Rings Gollum heeft een eervolle vermelding verdiend. De game is al lange tijd in ontwikkeling en het concept klinkt erg goed. Toch hebben we nog te weinig gezien om de game al een plek in onze lijst te geven.

  Deathloop

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.