Top 5 onthullingen van 2017 - Beste bekendmakingen!

Article
zondag, 17 december 2017 om 14:02
xgn google image
Het kalenderjaar nadert zijn einde en er zijn dit jaar weer toffe titels onthuld die in 2017 al verschenen of doen verlangen naar het aankomende jaar. Het gamejaar is al bijna ten einde, maar met de top 5 onthullingen van 2017 zit je goed voor de komende tijd!
Er waren dit jaar veel nieuwe titels die eerder dit kalenderjaar bekend werden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan games als Mario + Rabbids: Kingdom Battle, Evil Within 2, Beyond Good and Evil 2, Middle-earth: Shadow of War, Darksiders 3, Skull and Bones en A Way Out. Maar ook hardware, zoals de SNES Mini!
Bovenaan de pagina kun je de video van de aankondiging terugzien. Laten we beginnen met nummer vijf!

5. Metroid Prime 4

De Metroid Prime-serie was één mooie terugkeer van bounty hunter Samus Aran op Nintendo’s Gamecube toentertijd. Met een nieuwe ontwikkelaar aan het stuur, Retro Studios, werd Samus naar het 3D-tijdperk gebracht en zagen liefhebbers van de intergalactische premiejager hun heldin voor het eerst in lange tijd weer terug. Tussen de eerste Metroid Prime en Super Metroid zat namelijk maar liefst acht jaar!
Ondanks dat de teaser van Nintendo niks laat zien, behalve het symbool van Metroid Prime 4, waren vele mensen aangenaam verrast. De laatste Metroid game, Metroid: Other M, werd niet al te best ontvangen en het leek alsof het Japanse bedrijf haar premiejager een tijdje in de ijskast had gezet. Niks blijkt minder waar en mede door de onverwachte aankondiging krijgt Metroid Prime 4 de vijfde plek in onze top 5 onthullingen van 2017!
Wanneer Metroid Prime 4 uitkomt is op het moment van schrijven nog niet bekend.
122911

4. Metro Exodus

Een andere verrassende onthulling afgelopen jaar was de bekendmaking van Metro: Exodus! Het derde deel in de Metro serie werd tijdens de E3 2017 aangekondigd. De game speelt zich niet meer alleen af in het metrostelsel rondom Moskou en diens omgeving, maar trekt nu verder Rusland in. Wederom bestuur jij de jonge Artyom die richting het koude oosten gaat om een nieuw leven te vinden na alles wat er is gebeurd in de eerste twee titels.
Metro: Exodus moet in 2018 uitkomen voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.
122912

3. Wolfenstein 2: The New Colossus

Tijdens de E3 van 2016 was er een kleine easter egg te vinden voor Wolfenstein 2: The New Colossus. Bethesda liet kort zien dat er een game genaamd ‘New Colossus’ in ontwikkeling was, maar meer zagen we niet. Een jaar later op de E3 2017 kondigde Bethesda aan dat Wolfenstein 2: The New Colossus hetzelfde jaar nog uitkomt voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Dit nieuws kwam wel enkele dagen nadat Amazon had gelekt dat de game zou verschijnen.
De titel verplaatst zich van het Europese continent naar Amerikaanse grond en speelt zich af na de gebeurtenissen uit The New Order. De nazi’s zitten nu ook op in de Verenigde Staten en jij, als B.J. Blazkowicz, moet daar iets aan doen.
Wolfenstein 2: The New Colossus kwam op 27 oktober uit voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. De game moet ook nog op de Nintendo Switch verschijnen. Van ons kreeg hij een schitterende 9!
122913

2. Anthem

Op de tweede plek van de top 5 onthullingen van 2017 vinden we Anthem terug. Voor ontwikkelaar BioWare is het een bewogen jaar geweest. De laatste Mass Effect, Andromeda, werd gemengd ontvangen en dit betekende het einde van BioWare Montreal en de franchise is nu zelfs even in de ijskast gezet door EA.
Aan de andere kant van het spectrum staan dan de aankondiging en de eerste beelden van BioWare’s nieuwste titel Anthem. De game speelt zich af in een futuristische wereld, waarin spelers met diverse mechsuits door de wereld vliegen. Anthem wordt een open wereld game met natuurlijk de kenmerkende RPG-elementen die we van BioWare gewend zijn.
Anthem moet in de herfst van 2018 uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
122914

1. Super Mario Odyssey

Er kan er maar één de beste zijn en sinds Nintendo haar eerste trailer voor de Nintendo Switch liet zien in 2016, werden vele gamers wild: er waren namelijk korte fragmenten van een nieuwe Mario-game te zien! Het duurde toch nog tot januari van dit jaar voordat Nintendo officieel de besnorde loodgieter in al zijn glorie op de Switch liet zien.
Vooral de eerste beelden van de trailer deden naar meer verlangen: een Mario-game in een soort grote, realistische stad? Het leek te mooi om waar te zijn, maar toch zit dat level in Super Mario Odyssey. Verder kregen we ook de eerste blik op Mario’s nieuwste kompaan Cappy, al werden zijn krachten pas later bekendgemaakt. Door al deze elementen, en vooral de vele jubelende reacties, staat Super Mario Odyssey op de eerste plek in deze top 5 onthullingen van 2017!

Top 5 onthullingen van 2017 - Welke aankondiging vond jij het vetst?

Zoals je kunt lezen zijn er genoeg games aangekondigd dit jaar die menig gamerhart sneller laat kloppen. Of je nou van een platformgame houdt, of wat meer naar actie verlangt, voor ieder is er wel wat wils. Wat vond jij de tofste onthulling van 2017? Laat het ons weten in de reacties hieronder!