Top 5 beste zombie games om naast The Walking Dead te spelen

  Het is eind oktober en dat betekent een nieuw seizoen van The Walking Dead! Deze week was de eerste episode van alweer het achtste seizoen op TV. Fans kunnen opnieuw genieten van ranzige wandelende lijken, gruwelijke deaths en de immer groeiende baard van Rick. Wil je liever zelf zombies te lijf gaan, lees dan deze top 5 beste zombie games

  Want met elke week maar één episode kan je natuurlijk nog beter in de sfeer komen door zelf je bijl te pakken en de plaag der ondoden te bestrijden zoals medicijnen dat nooit zouden kunnen. Of eigenlijk je controller, want het blijft natuurlijk een spelletje. In de volgende games bestaan zombies wel degelijk en maken ze je maar wat graag het leven zuur!

  Geen mods of game modi in de top 5 beste zombie games

  Omdat we niet vals willen spelen met deze lijst en ons echt willen richten op volledige zombie games, sluiten we mods en losse game modi uit. Je gaat daarom geen Call of Duty Zombies of DayZ mod, dat voortkwam uit ARMA 2, tegenkomen. Deze top 5 beste zombie games kun je los kopen, puur voor zombievermaak.

  5. Zombie Army Trilogy

  Deze game is een spin-off van Sniper Elite V2 en kwam oorspronkelijk als DLC uit. Voor je denkt dat we onze belofte gelijk al verbreken: Zombie Army Trilogy is ook los te koop voor de PS4, Xbox One en PC. De game is dan opgedeeld in drie episodes van elk vijf missies en bovendien geremastered.

  In Zombie Army Trilogy moet je samenwerken om ‘plan C’ van de enige echte führer te dwarsbomen. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang en Hitler is van nazi’s overgegaan op zombies om het tij te keren in zijn voordeel. Het moet niet gekker worden!

  Neem het verhaal dan ook niet al te serieus, maar in welke zombie game zou je dat eerlijk gezegd wel doen? Wat het leuk maakt is het samenspelen met anderen om de hordes ondoden op afstand te houden. Zelfs met zijn vieren is het af en toe behoorlijk nagelbijten, zoals je in onze review kan lezen.

  4. Dead Rising 4

  In Dead Rising 4 is niets te gek. De game draait volledig om het in stijl afmaken van zombies, want van een verhaal is nauwelijks sprake. Hoe je dat doet is aan jou, want je krijgt enorm veel opties. En dan hoef je niet alleen te denken aan het kiezen tussen een automatische shotgun of een groot kaliber pistool.

  Nee, het wordt pas echt interessant als je met elektrische gitaren gaat smijten of zombies met een laserzwaard vakkundig van hun ledematen ontdoet. Maar het kan nog raarder, want Dead Rising 4 schotelt je ook een aantal zelfbedachte wapens voor zoals de Suckmaster 3000. Echt alles wat je tegenkomt aan voorwerpen kan je gebruiken als wapen of onderdeel daarvan.

  Het levert veel hilariteit op en maakt het ooit als eng bedoelde zombiethema in deze game tot een komische parodie. Dat heeft ook te maken met de sarcastische opmerkingen van fotojournalist Frank West, die jij als speler bestuurt. Het is nog steeds oppassen om niet dood te gaan, maar echt spannend wordt het nooit. Daar is Dead Rising 4 ook niet geschikt voor, zoals in de review valt te lezen en kan je beter terecht bij de volgende game in deze lijst.

  3. Dying Light

  Freerunnen en zombies gaan samen, dat bewijst Dying Light wel! Mirror's Edge had al een first-person game waarin je over daken rende, maar deze zombieslasher doet het even dunnetjes over en voegt daar RPG-elementen aan toe. Je hebt namelijk een skill tree waarmee je langzaam aan meer vaardigheden opdoet. In het begin is protagonist Kyle Crane nog niet heel snel en heeft hij al moeite genoeg met één zombie, maar heel wat uurtjes later laat hij zelfs Daryl Dixon een watje lijken.

  Wij vonden in de review vooral de co-op leuk en het looten. Ook de dag-nachtcyclus zorgt voor een toffe afwisseling, want waar zombies overdag (iets teveel) aan een Spaanse siësta lijken te houden, zijn ze 's nachts een stuk gevaarlijker. Wanneer je in het vizier komt van de nightmares moet je al helemaal vrezen voor je leven en maak je in het pikkedonker dan maar eens uit de voeten!

  Dying Light heeft overigens een flinke uitbreiding gekregen in de vorm van The Following, die van ons in een aparte review een 8,7 kreeg! Op naar de nummer 2 in deze top 5 beste zombie games.

  2. The Last of Us

  In veel films, series en games spreekt men vaak niet over 'zombies' maar een vergelijkbare term. Of het nou gaat om infected, biters, bloaters of andere smerig klinkende namen, het is altijd duidelijk wanneer het zombies betreft. Zo ook in The Last of Us, waar de meest gangbare term clickers is.

  De hoofden van deze gevaarlijke schepsels lijken geïmplodeerd te zijn en ze merken je aanwezigheid dan ook op via hun uitzonderlijk goede hoorvermogen. Pas dus op waar je loopt en blijf vooral uit de buurt van hen, want net als in World War Z rennen deze zombies liever dan dat ze lopen. Misschien nog wel het meest angstaanjagende is het geluid dat ze zelf maken, waar ze hun naam aan ontlenen. Menselijk klinkt het in ieder geval niet meer.

  In The Last of Us is de beschaving op aarde al een behoorlijke tijd naar zijn grootje door een virus dat zich via planten verspreidt en dat betekent een hoop clickers. Toch zijn de overgebleven mensen minstens zo gevaarlijk wanneer ze in groepen op je af komen. Slinks en sluw proberen ze je te flanken en ze vallen direct aan wanneer ze horen dat je geen munitie meer hebt. Het verhaal over de band tussen Ellie en Joel zorgt daarbij voor kippenvel en het is een absolute topper zoals wel blijkt uit onze review.

  Bovendien kunnen fans van de game uitkijken naar een vervolg, welke tijdens de PlayStation Experience vorig jaar is aangekondigd. Maar er is nog één titel over in deze top 5 beste zombie games.

  1. Telltales The Walking Dead

  We zijn bij de laatste game aangekomen. Als fan van de tv-serie mag je deze titel absoluut niet aan je voorbij laten gaan. Er zijn meerdere games over The Walking Dead verschenen, maar de creatie van Telltale steekt er met kop en schouders bovenuit. Inmiddels zijn er drie seizoenen verschenen en twee spin-off DLC genaamd 400 Days en Michonne Mini-Series en is er een vierde en laatste seizoen in aantocht.

  De tv-serie is gebaseerd op de comics en waar lijkt de game van Telltale op? Juist, op een comic vanwege de cel shaded art direction. Het is daarom ook één van jullie favoriete games wat betreft visuals en dat begrijpen wij goed. De unieke gameplay, verhaalvertelling en visuals gaan goed samen en maken het een onvergetelijke ervaring voor zombieliefhebbers.

  In Telltales The Walking Dead leer je Clementine kennen en maak je met haar een gevaarlijk en meeslepend avontuur mee. Vanaf de eerste episode waakt Lee over haar, maar door de seizoenen heen zie je haar opgroeien tot zelfverzekerde jonge vrouw. Met straks vier seizoenen is er genoeg ruimte voor karakterontwikkeling en dat weet Telltale ten volle te benutten. Het begon misschien als ode aan de tv-serie, maar is inmiddels uitgegroeid tot een eigen volwaardig verhaal.

  Top 5 beste zombie games - wat vind jij?

  Dit was de top 5 beste zombie games om naast de tv-serie The Walking Dead te spelen. Speel jij deze game(s) al en wat vind je ervan? Wij zijn benieuwd naar je mening!

  The Walking Dead

  Verkijgbaar vanaf 24 april 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.