De top 5 beste zakelijke laptops voor thuiswerken

Article
zondag, 07 maart 2021 om 11:00
Door de maatregelen omtrent het coronavirus moeten we allemaal zoveel mogelijk thuiswerken. Dat betekent dat we ook allemaal thuis ons eigen kantoortje moeten opzetten, inclusief natuurlijk een laptop. Wij hebben de top 5 beste zakelijke laptops voor je op een rij gezet!

Apple MacBook Air 2020

Apple is natuurlijk het meest bekend vanwege de extreem populaire iPhone, maar ook de laptops van het bedrijf gaan al jaren als warme broodjes over de toonbank. Normaal zou je een succesformule nooit aanpassen, maar dat heeft het Amerikaanse techbedrijf vorig jaar juist wel gedaan. Apple is met de MacBook Air en Pro namelijk overgestapt op haar eigen M1 processor, in plaats van de processoren van Intel.
Het resultaat mag er wezen. De processor is namelijk niet alleen krachtiger dan haar voorganger, maar ook nog eens een stuk zuiniger. Daardoor kan je MacBook Air 2020 maar liefst 18 uur doorgaan op één accu charge. Met de Apple M1 processor draaien bovendien zware programma’s als Photoshop of Premiere als een zonnetje op het kleurrijke 13,3 inch grote IPS-paneel.
Wil je na de lockdown je laptop ook meenemen in het openbaar vervoer en naar kantoor, dan is dat ook een eitje met de MacBook Air 2020. Zoals de naam al doet vermoeden is de laptop verrassend licht met haar aluminium body en de nieuwste editie is bovendien dunner dan ooit. Je moet er wat voor betalen, maar dan haal je ook zeker wat moois in huis!
lenovo ideapad l340f1614610555

Lenovo IdeaPad L340 81L

Hoewel Apple veel liefhebbers kent, is niet iedereen blij met het vrij gesloten architectuur van MacOS en kiezen daarom liever voor het vertrouwde Windows 10. Wat dat betreft heb je een keuze uit een heel scala aan beschikbare zakelijke laptops, zoals de Lenovo IdeaPad L340 81L.
Net zoals Apple heeft ook Lenovo met deze laptop afscheid genomen van processorfabrikant Intel en in plaats daarvan gekozen voor AMD. Het Amerikaanse bedrijf heeft de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt met haar Ryzen-lijn en daar profiteren laptopbouwers én consumenten van. De AMD Ryzen 5 processor in de Lenovo IdeaPad L340 81L is namelijk krachtig genoeg voor zo’n beetje alle programma’s die je moet draaien voor het werk en is een stuk goedkoper dan Intel. Met 16GB aan RAM kan je bovendien alles naar hartelust op de achtergrond laten draaien.
Net zoals de MacBook Air is de Lenovo IdeaPad L340 lekker dun voor de specificaties die de laptop in huis heeft, maar is wel iets minder compact. Daar komt wel het voordeel bij kijken dat het apparaat van Lenovo een 15,6 inch 1080p scherm heeft, waardoor je na het harde werken ook nog even lekker kan ontspannen met een film of serie op Netflix.
hp envy 15f1614610883

HP ENVY 15

Veel Windows 10 laptops zijn ruim voldoende als het gaat om relatief eenvoudig office werk via Word of Excel. Ben je alleen werkzaam als grafisch ontwerper of video-editor, dan is het verstandiger om op zoek te gaan naar een echt bakbeest voor je werkzaamheden. Wat dat betreft ben je aan het perfecte adres met de HP ENVY 15.
De naam is treffend, want als mensen jouw laptop zien zullen ze met recht jaloers worden. De HP ENVY 15 heeft namelijk een 15.6 inch groot scherm, maar met een 4K AMOLED paneel erin. Dat betekent dat kleuren bijna tot leven komen en dat zwart ook echt zwart is. Je zal dan ook nooit meer terug willen gaan naar een standaard LCD scherm.
De HP ENVY 15 heeft bovendien ook de hardware in huis om alles soepel op dat scherm te laten draaien. Zo heeft de laptop een Intel i7 10750H, 16GB aan DDR4 RAM en een Nvidia GeForce GTX 1650 Ti aan boord. En maak je ook geen zorgen dat je je bestanden niet kan opslaan, want de ENVY 15 heeft ook nog eens een M.2 SSD van 1 terabyte. Kortom, met deze laptop kan je voorlopig wel even vooruit in je professionele leven!
asus chromebook c523f1614611007

ASUS Chromebook C523NA

Het coronavirus heeft er niet alleen voor gezorgd dat ons dagelijks leven flink overhoop is gegooid, het is voor veel mensen ook nog eens een flinke financiële strop. Heb je dus broodnodig een laptop nodig om thuis te kunnen werken, maar heb je geen duizenden euro’s tot je beschikking, dan kan je in dat geval beter kiezen voor een Chromebook.
Deze laptops draaien op ChromeOS van Google, wat een vederlicht besturingssysteem is. Dat betekent dat de laptop geen krachtige hardware nodig hebben om alles te kunnen draaien en dat de accu met gemak de hele dag meegaat. Het nadeel is alleen wel dat je alleen applicaties kan downloaden van de Play Store. Dankzij Google Docs, Sheets en andere programma’s kan je alleen wel met gemak al je professionele zaken uitvoeren met bijvoorbeeld de ASUS Chromebook C523NA.
Deze laptop kan je bovendien lekker makkelijk meenemen dankzij het lage gewicht voor zijn formaat van 15.6 inch. Het scherm heeft ook nog een verrassing die goed werkt in combinatie met veel apps in de Play Store, namelijk een touchscreen. Op die manier krijg je veel laptop voor relatief weinig geld!
hp pavilion x360f1614611278

HP Pavilion x360 14

Werk je niet op één plek in huis maar ben je veel onderweg met je laptop, dan is het geen overbodige luxe om een flexibele laptop in huis te halen - die je met één simpele beweging kan omtoveren van een laptop naar een tablet. Een perfect voorbeeld daarvan is de HP Pavilion x360!
Deze 14 inch grote laptop ziet er op het eerste gezicht uit als een typisch werkpaard met Windows 10 en het kleurrijke IPS scherm. Dankzij een flexibele scharnier kan je het onderste gedeelte met het toetsenbord helemaal omdraaien naar de achterkant van het scherm, dat uiteraard touchscreen heeft. Of je zet hem ‘op zijn pootjes’ neer om even lekker te genieten van een film of serie op je favoriete streamingdienst.
De HP Pavilion x360 is dan ook geen laptop die je in huis moet halen als je de meest zware taken wil verrichten. Voor de meeste werkzaamheden doet de Intel i3 processor prima zijn werk, maar wanneer je geregeld met Photoshop of andere zware programma’s te maken krijgt, dan raden we je aan om een andere laptop te zoeken. Wil je alleen een flexibel apparaat dat van bijna alle markten thuis is, dan is de HP Pavilion x360 een uitstekende keuze!

Populair Nieuws