Netflix of Disney+? Deze streamingdienst prefereert de XGN redactie!

  Met de lancering van Disney+ in november is de aanval vol geopend op de huidige streamingkoning, Netflix. Maar waar naar welke dienst gaat de voorkeur uit van onze redactieleden? Zij leggen het graag aan je uit.

  Disney+

  Matthijs

  Momenteel gaat mijn voorkeur uit naar Disney+. De originele series van Netflix hebben mij na de laatste seizoenen van Jessica Jones en The Punisher niet meer weten te pakken. Series als The End of the F***king World, You en Riverdale zijn gewoon niet aan mij besteed als doelgroep en dit voelt als het gros van de content waar je mee wordt gebombardeerd vanuit Netflix.

  Het enige wat recentelijk vanuit de Netflix-hoek komt wat ik heb afgekeken is Bojack Horseman, en dat bij hoge uitzondering. Ondertussen vermaak ik mij prima in het Disney+ kamp met DuckTales, The Mandalorian en later dit jaar natuurlijk de Marvel series.

  Roland

  Vooralsnog vind ik Netflix beter. De streamingdienst zet heel veel in op Originals en wat ze tot nu toe bieden is veel indrukwekkender dan wat Disney biedt. Ik denk wel dat Disney na de release van hun eigen Originals wat beter gaat worden. De Marvel en Star Wars series worden hopelijk fantastisch, maar tot die tijd is Netflix in mijn ogen toch nog wel echt de koning van de streamingdiensten.

  Netflix

  Kevin

  Mijn voorkeur ligt bij afwisselend tussen Disney+ en Netflix. Ik heb mijn Netflix abonnement opgezegd toen Disney+ lanceerde. Disney heeft veel oude klassiekers en minder wekelijkse nieuwe content, maar tussen alle klassiekers zit ook voldoende om nog te kijken. Ook producties die ik nooit had gezien, zoals de musical Newsies. Ik vermaak mij er prima mee, maar dat komt omdat ik altijd al een zwak voor Disneyfilms heb gehad.

  Kijk ik dan helemaal geen Netflix meer? Nee, het is zo geregeld dat ik af en toe nog via het account van mijn zus kijk. Zij kijkt dan Disney+ via mijn account. Er zijn soms met vlagen series die ik interessant vind om te volgen op Netflix. Het meest ideale scenario is om beide diensten gewoon allebei te hebben, al is dat wel wat prijziger.

  Theo

  Als ik op dit moment moet kiezen zou ik Disney+ zeggen. Daar is simpelweg meer nieuw aanbod momenteel. Bij mij wisselt het nogal eens namelijk. De ene keer zie ik iets interessants op Netflix voorbij komen en de andere keer neig ik weer naar Disney+.

  Ik heb mezelf voorgenomen om niet meerdere abonnementen op streamingdiensten te nemen en daardoor wissel ik nogal eens. Zo had ik afgelopen maand een abonnement op Netflix voor Sex Education seizoen 2, maar zat ik daarvoor bij Disney+ voor The Mandalorian. Op dit moment zit ik bij Amazon Prime voor The Purge en Mr. Robot, een serie over hackers met Rami Malek, maar volgende maand ga ik weer lekker Netflix nemen voor de Ghibli films.

  Netflix

  Ralph

  Ik heb heel erg genoten van The Mandalorian op Disney+, maar voor mij is er niet heel veel interessants verder op die dienst. Een aantal Disneyfilms zijn natuurlijk altijd leuk om te kijken, maar er is momenteel simpelweg te weinig nieuwe content.

  Dat is wel anders op Netflix, waar mijn lijst aan films en series die ik nog wil kijken overloopt. Zo ben ik nu bezig met Mindhunter, wil ik Stranger graag kijken, het derde seizoen van The Last Kingdom staat ongeduldig te wachten en Uncut Gems moet ik ook daar ergens tussen zien te proppen. En dan wordt nu ook nog eens seizoen twee van Narcos: Mexico uitgebracht. Have mercy, Netflix, have mercy!

  Dit zijn de voorkeuren van de redactieleden als het gaat om Netflix of Disney+, maar welke streamingdienst kan rekenen om jouw steun? Of ga je misschien liever naar één van de andere concurrenten, zoals Amazon Prime? Laat het ons weten in de comments.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.