Chromebook kopen? Dit moet je weten voordat je er één in huis haalt

  De tijd dat je een zware laptop mee moet zeulen naar colleges of op reis, zijn voorbij. Laptops zijn in lichte modellen verkrijgbaar, maar het kan nog beter. Voor zij die enkel genoegen nemen met het meest basale, is een Chromebook kopen een idee. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

  Accuduur

  Je kent het wel: heb je je laptop eindelijk nodig, is de batterij bijna leeg. Zal je net zien dat je jouw adapter elders hebt liggen of er geen stopcontact in de buurt is. Of je batterij is nog vol, maar loopt binnen no-time leeg. Een probleem dat verleden tijd is met een Chromebook.

  Niet alleen is de accu in een Chromebook behoorlijk, ook zal deze een stuk minder snel leeg zijn. De reden hiervoor is simpel, namelijk vanwege het feit dat er op de achtergrond nauwelijks processen druk zijn die jouw batterij ongemerkt leegzuigen. Immers is een Chromebook zo simpel mogelijk. Zo kan je altijd rekenen op een flinke werktijd voordat je een stopcontact op moet zoeken!

  Programma’s zonder gezeur

  Een ander probleem met een laptop is dat je voor elk wissewasje een speciaal programma nodig hebt. Natuurlijk zitten er ook veel nuttige programma’s tussen, maar soms wil je gewoon op iets klikken en een bestand kunnen openen zonder daarvoor op zoek te moeten naar een specifek stuk software.

  Met een Chromebook zal je soms nog wel programma’s nodig hebben om iets te openen (een document, PDF’je, noem het maar op), maar alle mogelijke extra applicaties zijn terug te vinden in de Chromestore en de Android store. Zo weet je zeker dat je geen malafide troep op je computer zet als je een programma download om een bestand te openen.

  Updates

  Een ander voordeel voor zij die een Chromebook kopen, is het niet druk hoeven maken om updates. Met Windows is het altijd afwachten wanneer je updates krijgt, wanneer deze worden geïnstalleerd en of je er überhaupt op zat te wachten. Aangezien niet iedereen een legale versie van het besturingssysteem heeft, is het laatste dat je wil een melding dat Windows weet dat je een illegale versie hebt en niet meer bij je bestanden kan.

  Chrome OS heeft dat probleem niet. Aangezien alles geïntegreerd is, wordt alles automatisch bijgewerkt naar de laatste versies. Zo weet je zeker dat je nooit op zoek zal moeten naar een nieuwe versie van een programma of tegen problemen aanloopt omdat je een verouderde versie van een applicatie gebruikt!

  Accounts en privacy

  Een Chromebook kopen voor onderweg is handig, maar thuis zou je misschien willen werken op een groter scherm en een krachtigere computer met meer programma’s. Geen probleem, aangezien je alles op je Chromebook gewoon kan linken aan bestaande Google-accounts.

  Mocht iemand je iets willen laten zien of moet je jouw Chromebook even uitlenen en heb je liever niet dat ze door je bestanden gaan neuzen, dan kan je ook kiezen in te loggen met een gastaccount. Daarop kan niets worden opgeslagen en kunnen bestanden die op jouw eigen account staan niet worden gezien.

  Prijs

  Last but not least, de prijs. Want wie even rondneust voordat ze een Chromebook kopen, zal zien dat de prijzen van een dergelijke machine bijzonder laag zijn. Dat heeft grotendeels te maken met het feit dat de hardware in een Chromebook niet heel geweldig is. Dat heb je ook niet nodig, aangezien het apparaat ook niet bedoeld is voor zware taken.

  Wij stelden eerder al een lijst samen met betaalbare laptops, maar je zal zien dat Chromebook vaak onder die prijzen duiken vanwege hun simpele karakter. Goed, je zal er geen zware games op kunnen spelen, maar spellen die in de Chromestore staan doen het uiteraard wel. Een spelletje voor onderweg is immers nooit weg!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.