Top 5 beste shooters 2016 - Enorm hoge concurrentie

  Nu zo'n beetje alle shooters van 2016 zijn uitgekomen is het tijd om terug te kijken. Dit keer is het niet meer een strijd tussen Battlefield en Call of Duty, want er is een aantal shooters dat zich met de strijd komt bemoeien. Wat zijn de parels van 2016? Hier zijn de top 5 beste shooters 2016!

  2016 kent een goed jaar voor de shooter fans. Er zijn een aantal oude bekende games in een nieuw jasje terugkomen, maar 2016 zorgde ook voor vernieuwing. De concurrentie tussen de shooters is hoog, iedere game probeert de kwaliteit te verbeteren en dit levert stuk voor stuk goede games op. Maar wat zijn de 5 beste shooters van 2016? Dat lees je hier.

  5. The Division

  De eerst die zich in de top 5 mag laten zien is Tom Clancy's The Division. Deze game heeft met zijn unieke gameplay veel andere shooters opzij weten te zetten, want de gameplay in The Division is echt anders dan normaal. New York, de stad waar The Division zich afspeelt, ziet er prachtig uit en je voelt echt de sfeer van de verlaten stad.

  In The Division is het mogelijk om de missies in zowel singleplayer of co-op te spelen. Hiermee is de game vergelijkbaar met bijvoorbeeld Destiny, maar The Division geeft hier toch een eigen draai aan. Zo heeft The Division een online functie genaamd The Dark Zone waarbij je als spelers onder elkaar de strijd aangaat in een wildernis.

  Hierdoor heeft The Division erg veel content om je een flink aantal uur zoet te houden. The Division heeft helaas last van een aantal perfomance problemen en teveel herhaling. The Division blijft wel met nieuwe DLC aankomen om dit op te lossen, waardoor de game meer variatie biedt als je alle standaard functies al hebt gezien.

  4. DOOM

  Doom is terug van weggeweest. De allereerste game van DOOM kwam uit in 1993 en dat maakt het een echte klassieker. DOOM heeft geprobeerd van de populaire klassieker een top game van deze tijd op de kaart te zetten en dat is ze gelukt. Want zonder genade allemaal monsters volledig neerknallen is te gek om te doen. Voeg daar nog kettingzagen en vliegende hoofden aan toe en het verhaal is compleet.

  DOOM heeft ontzettende gave animaties waardoor het misschien een van de bruutste games aller tijden is. Het is niet neerschieten zoals de rest van de shooters, het is echt knallen in DOOM.

  Hier gaat het ook een klein beetje de mist mee in vergeleken met de top 3. DOOM is knallen, maar dan ook alleen maar knallen. De diepgang in personages en verhaal lijkt in DOOM bijzaak te zijn.

  3. Gears of War 4

  Gears of War 4 is net zoals Doom een shooter vol met actie. Gears of War 4 doet het alleen wel beter dan DOOM. Zo is het verhaal van de singleplayer, ondanks de korte duur, een stuk diepgaander en interessanter.

  Daarnaast is de multiplayer van Gears of War 4 erg uitgebreid. De game is ook in co-op te spelen waardoor Gears of War 4 een toffe game is om met vrienden te spelen. De Horde modus zorgt voor mooie uitdagende content waardoor je wel even zoet bent met de game.

  Gears of War 4 is hoe we Gears of War willen zien, brute gameplay, hoog niveau in zowel audio als visueel en toffe content. Helaas is Gears of War af en toe een beetje eentonig waardoor het variatie mist. Op dat gebied doen twee games het namelijk beter.

  2. Battlefield 1

  Battlefield doet al jarenlang mee met de prijs van beste shooter van het jaar. Ieder jaar was het de strijd tussen Battlefield en Call of Duty, maar Battlefield heeft dit jaar duidelijk laten zien dat ze het gevecht aan winnen zijn.

  Battlefield 1 gaat terug naar de Eerste Wereldoorlog. De game laat vooral een enorm realistisch beeld zien van een oorlog tussen twee partijen. Je voelt dat je deel uitmaakt van een grote veldslag en dat maakt Battlefield zo tof.

  De game ziet er prachtig uit. Zowel de single als multiplayer bieden een mooie ervaring, zo is het verhaal van de singleplayer van hoog niveau en is de multiplayer een van de beste van alle Battlefield games bij elkaar.

  Het enige nadeel van Battlefield 1 is dat het misschien niet voor iedereen is weggelegd. Battlefield is een erg realistische game, waardoor het misschien voor bepaalde spelers erg lastig en niet interessant kan zijn. Battlefield 1 is een super goede game van hoog niveau, maar er is één game beter.

  1. Overwatch

  Overwatch is de beste shooter van 2016. De game heeft door de stijl een compleet unieke game neergezet. Alleen voor originaliteit is Overwatch al nummer 1, maar dat is niet het enige.

  Overwatch is extreem soepel te spelen en verslavend. Door verschillende personages en de grote samenwerking tussen teamgenoten zijn er veel manieren om succesvol te zijn in de game. Ieder potje Overwatch is anders en dat maakt de game zo tof.

  Daarnaast blijf je door lootboxes en updates de game alsmaar doorspelen. Ook het ranked systeem brengt genoeg uitdaging om de game volop te blijven spelen.

  Blizzard flikt het gewoon weer. Een totaal nieuw concept wat een super succes is. Blizzard weet iedere keer weer de doelgroep perfect te raken. Een combinatie van toffe personages, prachtige vormgeving, en heerlijk speelbare gameplay geeft Overwatch een ervaring die uniek is. Hierdoor is Overwatch de beste shooter van het 2016.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.