Top 5 beste Gaming Guinness World Records

Article
zaterdag, 03 december 2016 om 11:00
xgn google image
Het Guinness Book of World Records is de ultieme bron voor al je, soms wat aparte, wereldrecords. Sinds enkele jaren brengt Guinness World Records ook een versie speciaal voor gamers uit. Dit jaar hebben ze dat alweer voor de tiende keer gedaan. We hebben de vijf beste Gaming Guinness World Records uitgekozen voor jullie!
Voor gamers bestaan er tal van mogelijkheden om records te verbreken. Of het nu gaat om het behalen van de wereldwijde nummer 1 plek op de ranglijsten van competitieve games, de snelste speed run van je favoriete retrogame of de meeste uren in een game stoppen, er is altijd wel een nieuw record te vestigen. De organisatie Guinness World Records brengt dan ook al tien jaar lang het Guinness Book of World Record Gamer's Edition uit, die elk jaar weer tjokvol staat met Gaming Guinness World Records.
Sommige records zijn aardig gek, andere roepen juist enorm respect op en bij enkele gevallen vragen we ons toch echt zwaar af wat de recordhouders gedachten moeten hebben toen ze het record vestigden. We hebben er vijf verzameld voor deze top 5 Gaming Guinness World Records.

5. Minecraft Gaming Guinness World Records

Om één Gaming Guinness World Record te noemen dat gevestigd is door een speler van Minecraft zou geen recht doen aan de game. In het Guinness Book of World Records Gamer's Edition staan elk jaar wel een aantal pagina's gewijd aan Minecraft. Dat is natuurlijk ook niet zo heel gek, er zijn namelijk genoeg records te behalen door alle mogelijkheden die de game biedt.
Zo is op 23 september 2014 door het Ordinance Survey een kaart van het volledige Britse vasteland en de omringende eilanden gecreëerd. De kaart is opgebouwd uit maar liefst 83 miljard blocks en heeft ongetwijfeld flink wat uurtjes schermstaren gekost. Nog steeds is deze kaart van Groot-Brittanië titelhouder van Largest real-world place created in Minecraft en dat zal niet snel veranderen met zo'n gigantische omvang! In de video hierboven is de kaart te bekijken.
Als je denkt dat dat alles was, zul je nog bedrogen uitkomen. In het Guinness Book of World Records Gamer's Edition staat namelijk ook al enige tijd een record voor langste tunnel in Minecraft gevestigd. De tunnel heeft een lengte van 10,502 blocks en staat al sinds 2013 geregistreerd als langste tunnel.

4. Hoogste omzet voor een entertainmentproduct binnen 24 uur

Strikt gezien is dit eigenlijk geen Gaming Guinness World Record, maar meer een entertainment Guinness World Record. Toch staat de titel op naam van een game, en ook niet zomaar een game! Grand Theft Auto 5 heeft in de eerste 24 uur na release namelijk meer dan 815 miljoen dollar opgebracht. Hoewel het record al in 2013 gevestigd is, is GTA 5 nog steeds niet van de troon gestoten, terwijl we sinds die tijd al aardig wat goedverkopende games voorbij hebben zien komen.
Grand Theft Auto 5 is trotse recordhouder van het Gaming Guinness World Record highest revenue generated by an entertainment product in 24 hours en ook Rockstar Games mag aardig trots zijn op deze geweldige prestatie. Bovendien is dit niet eens het enige record dat Grand Theft Auto 5 heeft verbroken. In totaal heeft de game maar liefst zeven verschillende records gebroken!
Hieronder is de volledige lijst records te zien die GTA 5 op zijn naam heeft:
  • Best-selling action-adventure video game in 24 hours
  • Best-selling video game in 24 hours
  • Fastest entertainment property to gross $1 billion
  • Fastest video game to gross $1 billion
  • Highest-grossing video game in 24 hours
  • Highest revenue generated by an entertainment product in 24 hours
  • Most viewed trailer for an action-adventure video game

3. Langste tijd aan één stuk gamen

Op zich is dit natuurlijk niet zo heel bijzonder, want kom op, we weten allemaal dat jij ook wel eens dat moment van schaamte hebt gevoeld na het bingen van 10 uur in je favoriete game. Het is niet moeilijk om verloren te raken in een goede game, zeker als je lekker op dreef bent. Wat de Spaanse Hecaterina Kinumi Iglesias aka Kinumi Cati heeft gepresteerd is toch wel van andere koek.
Ze heeft namelijk niet één, maar vier verschillende Gaming Guinness World Records op haar naam staan! Zowel in World of Warcraft als in Final Fantasy X heeft deze Spaanse dame het record marathongamen gevestigd. Bovendien heeft ze door deze prestaties ook meteen de titels voor langste gamemarathon in de genres MMORPG en JRPG gepakt. Om deze Gaming Guinness World Records te vestigen heeft Kinumi Cati de game World of Warcraft bijna 30 uur aan één stuk gespeeld en de marathon Final Fantasy X heeft zelfs meer dan 38 uur geduurd.
Nu denk jij natuurlijk: dat kan ik ook! wat zij doet, dat doe ik elke zondag! Op de website van Guinness World Records kun je inschrijven om een poging te wagen haar record te verbreken.

2. Grootste arcademachine ooit gebouwd

"Tijd voor nostalgie" moet de Amerikaanse Jason Camberis hebben gedacht toen dit idee in zijn hoofd onstond. Dit Gaming Guinness World Record zal dan ook niet heel snel verbroken gaan worden, want weinig mensen zijn gek genoeg om zo'n gigantische arcademachine te bouwen. Camberis kan het allemaal niets schelen, want deze arcadeconnaisseur wilde gewoon de allergrootste hebben!
De arcademachine is 4,41 meter hoog, 1,93 m breed en 1,06 meter diep en kan dus met recht reusachtig genoemd worden. Bovendien werkt het apparaat ook nog eens perfect en zijn er verschillende arcadegames op te spelen!

1. Meeste alternatieve controllers om Dark Souls uit te spelen

Dark Souls is berucht voor het genadeloos afstraffen van fouten. Je wilt tijdens het spelen van Dark Souls dus ook absoluut geen last hebben van buggy controllers, want dat zou zomaar eens je dood kunnen betekenen. Bovendien is Dark Souls van zichzelf al moeilijk genoeg en de meeste gamers zullen dan ook niet de behoefte voelen om het nog een stapje moeilijker te maken door het gebruiken van alternatieve controllers.
Laat dat nu precies zijn wat de Twitch-streamer Bearzly heeft gedaan. Niets is te gek voor deze ambitieuze Dark Souls fan. Voor het vestigen van dit Gaming Guinness World Record heeft de streamer met maar liefst negen verschillende alternatieve controllers de game uitgespeeld.
Op dit moment heeft Bearzly Dark Souls volledig uitgespeeld met een Rock Band gitaar, drum kit en piano, een Donkey Konga bongo drum, een microfoon (door het gebruik van voice controls), een Wiimote, een dansmat, een racestuur en een Xbox 360 controller bediend met één vinger. Je zou denken dat dat genoeg is, maar voor de fanatieke Bearzly is het nooit genoeg, want hij is van plan om het spel in de toekomst nog uit te spelen met een Kinect, Powerglove en een stel bananen (ja, dat lees je goed).