Top 5 beste RPG games van 2017 - Wie zegeviert er?

Article
zondag, 31 december 2017 om 13:54
xgn google image
2017 is alweer bijna ten einde, en dat betekent natuurlijk een aantal dingen. Champagne, oliebollen, verplichte nummertjes bij de schoonfamilie en lijstjes. En een lijstje, dat is precies wat je krijgt in deze special, en wel de top 5 beste RPG games van 2017. Lees snel verder om erachter te komen wie de top 5 beslaan!

5. Assassin's Creed Origins

Het was Ubisofts paradepaardje dit jaar, na 2 jaar afwezigheid: Assassin's Creed Origins. De game kreeg in onze review een mooie 9.0, en het is dan ook niet zo gek dat we de game terugzien op dit lijstje. In Assassin's Creed Origins ga je op avontuur met Bayek door het oude Egypte, waarbij je al moordend een schrikwekkend complot ontwaart uit de duisternis, dat je lang vele bekende historische personages leidt.
Sommigen onder jullie zullen je misschien afvragen of Assassin's Creed Origins wel een RPG is. De afgelopen jaren is de scheidslijn tussen RPG-games en 'normale' open-wereld games erg vervaagd, en wij vinden dan ook dat Assassin's Creed Origins het hokje 'RPG-game' kan krijgen, onder andere vanwege het nieuwe craft-systeem en de vele side missions die je kunt spelen. Daarom is hij ook terug te vinden in dit lijstje.
123839

4. Pokémon Ultra Sun / Pokémon Ultra Moon

Pokémon: wie is er niet mee opgegroeid? Of dat nou met het kijken naar Ash en Pikachu was op de televisie, of dat het de games Ruby, Sapphire, Emerald, Diamond of Platinum waren, of dat je misschien wel alle kaarten had in je deck: het is voor velen bekend terrein. Het doet ons dan ook goed dat Nintendo twee zeer goede Pokémon games heeft afgeleverd afgelopen jaar, en die games zijn Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon.
In Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon ga je opnieuw op reis door de Alola-regio. Dit doe je niet alleen: je poké-dex heeft een stem gekregen en voorziet je gedurende je reis door Alola van tips, verhaaltjes en vragen. Ook geeft hij je af en toe speciale krachten, die erg goed van pas zullen komen in de vele gevechten die je met andere trainers zal voeren. De game is weer als vanouds een uitstekende Pokémon-game, en Yasmin beoordeelde hem dan ook met een 9.2.
123840

3. Persona 5

Persona 5 is een Japanse game die pas dit jaar beschikbaar werd in Nederland, nadat hij al in 2016 te spelen was in Japan. Het is alweer het vijfde deel in de Persona serie van ontwikkelaar Atlus, en het is de beste game in de serie tot nu toe. In Persona 5 is een geanimeerde versie van Tokio je speelveld: je speelt een jonge, onterecht veroordeeld persoon die je zelf een naam mag noemen, en die verblijft bij een soort peet-oom in een café.
De game draait voor een groot deel om vriendschap en relaties met andere mensen. Elke dag krijgt jouw personage namelijk verscheidene berichtjes op zijn telefoon, en aangezien jij maar een bepaald aantal tijdseenheden te besteden hebt zul je dus moeten kiezen met wie jij je tijd wil doorbrengen, met alle gevolgen van dien. Het is een JRPG zoals die in het boekje beschreven staat, en als je meer wil weten over Persona 5 lees dan vooral onze review!
123841

2. Horizon Zero Dawn

Hij kon natuurlijk niet ontbreken, ons Neerlands trots: Horizon Zero Dawn, misschien wel de beste game aller tijden gemaakt door een Nederlandse studio. Waar de makers Guerilla Games voor Horizon Zero Dawn met name shooters maakten als Killzone, sloegen ze met deze game een compleet andere weg in, en met succes. De game kreeg een 9.7 in de review van Theo.
In Horizon Zero Dawn bestuur jij Eloy, een vrouwelijke protagonist. Je speelt op aarde, maar beslist niet zoals wij deze kennen: er heeft een post-apocalyptische ramp plaatsgevonden. De ontwikkeling van de mens is teruggeschroefd tot aan de pre-historie, en in tegenstelling tot de mensen zijn de dieren erop vooruit gegaan: er wandelen duizenden mechanische dieren door de wereld.
De game ziet er werkelijkwaar likkebaardend lekker uit, en helemaal als je hem aan de PS4 Pro slingert op een monitor of tv die 4K ondersteunt is het een waar feestje voor het oog. De details zijn enorm en het is duidelijk te merken dat Guerilla Games kosten noch moeite gespaard heeft om de game er goed uit te laten zien. Fantastisch!
123842

1. Legend of Zelda Breath of the Wild

Die goeie ouwe Link. Zó ontzettend lang al een personage van jewelste. Generaties zijn er mee opgegroeid, en het getuigt van absolute klasse dat 31 (!) jaar na dato, de serie nog steeds bovenaan lijstjes als deze prijkt. In 2017 wisten Zelda en Link ons te vermaken met Breath of The Wild, waarin je Hyrule probeert te redden van de ondergang. Dat de game een blijvertje is blijkt wel uit het cijfer van de review: een 9.8 is één van de hoogste cijfers ooit gegeven op XGN.
De wereld waarin je je begeeft is zeer divers, levend en exotisch. Op elk stukje van de map is er wat te doen, of dat nou het vermoorden is van een kamp vol met vijanden voor een schatkist of het aanschouwen van de vele dieren die in de bossen rondrennen.

Top 5 beste RPG games van 2017 - Wat is jouw mening?

Nu wij ons lijstje gemaakt, geschreven en gepubliceerd hebben, rest ons natuurlijk nog één vraag, de hamvraag zo je wil: wat vonden jullie de top 5 beste RPG games van 2017? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws

Laatste Reacties