De 5 grootste game flops van 2017 - Jammer, maar helaas

  Niet elke game kan een enorm succes worden, ook al willen ontwikkelaars en uitgevers dit graag. Het is niet meteen een ramp als een game niet een hype wordt, maar als een game echt faalt dan is dat een probleem. Zo ook deze grootste game flops van 2017.

  Er zijn allerlei redenen waarom een game kan floppen. Het kan een slechte game zijn, maar de titel kan ook op een verkeerd moment uitgegeven worden, slechte marketing hebben of vol zitten met onbenutte kansen. Wat de reden ook is, deze vijf games hebben het helaas niet gehaald.

  5. Kirby Battle Royale

  We wilden Kirby Battle Royale graag goed vinden, want een nieuwe Kirby game is iets dat gevierd moet worden, zeker wanneer deze uitkomt op Kirby’s verjaardag. Maar niets is minder waar en Kirby Battle Royale is uiteindelijk een game geworden die we een magere vijf hebben gegeven. In de Kirby Battle Royale review vertellen we ook meteen waarom: de game is te simpel en te duur.

  Kirby Battle Royale heeft een online modus, maar jammer genoeg kan ook deze de game niet redden. Er is namelijk niemand online om mee te spelen. Een minigame op zijn tijd was leuker geweest als er ook mensen mee zouden doen aan die minigames. Alleen gaat het jammer genoeg al snel vervelen.

  4. Sniper Ghost Warrior 3

  De eerste twee games van de Sniper Ghost Warrior franchise waren vermakelijk. Dus onze verwachtingen voor Sniper Ghost Warrior 3 waren hoog. Misschien wel te hoog, want toen de game uitkwam waren we niet meer zo enthousiast. In onze Sniper Ghost Warrior 3 review heeft de game ook maar een vijf gekregen.

  De grootste problemen aan de game waren dan ook dat de game lange laadtijden had en veel vastliep. Zo moet je soms als speler missies meerdere keren opnieuw spelen en ben je al snel een paar uurtjes kwijt vanwege het vastslaan en de tijd die je kwijt bent om de missie opnieuw te laden. Al met al zijn dat problemen die zo frustreren dat je Sniper Ghost Warrior 3 al snel weg legt.

  3. AereA

  Een kleurrijke en muzikale game als AereA heeft al twee puntjes voor een vermakelijke game. Jammer genoeg zijn ‘kleurrijk’ en ‘muzikaal’ dan ook de enige goede punten voor AereA, want er is niet veel positiefs te melden over deze game. In de AereA review heeft de game dan ook maar een vier gehaald.

  Zullen we snel door de minpuntjes heengaan? Terwijl AereA gebaseerd is op muziek, gebruikt het dat thema eigenlijk veel te weinig. In plaats daarvan gebruikt het extra aanvallen die compleet onnodig zijn. Daarbij is de game veel te makkelijk en wordt het al snel saai om AereA te spelen. Jammer, want er had vast meer in gezeten.

  2. Syberia 3

  De Syberia games zijn al jaren oud, maar Syberia 3 is dit jaar uitgekomen. Deel één en twee zijn bestempeld als klassiekers en het zou natuurlijk geweldig zijn als dit ook met Syberia 3 zou gebeuren. Jammer genoeg gebeurde dit niet, want Syberia 3 was een flop. De game liet het point-and-click concept van deel één en twee varen en dit deed de game niet ten goede. In onze Syberia 3 review kreeg de game een vier.

  De besturing van de game is frustrerend en ondanks dat het verhaal nog steeds interessant is zul je de game niet zo leuk vinden als deel één of twee. De puzzels zijn nog steeds uitdagend maar Syberia 3 zal je niet blijven boeien. Vervelende problemen zoals framedrops en slechte lip synchronisatie zijn dingen die in 2017 gewoon een game zullen breken.

  1. Akiba’s Beat

  Niet elke JRPG komt naar het westen en fans van het genre zijn dus blij wanneer dit wel gebeurt. Er zijn dit jaar ook een aantal geweldige games uitgekomen, zoals Persona 5 en Nioh. Aan de andere kant van het spectrum vindt je dan Akiba’s Beat, een game die alles was behalve goed en een game die in onze Akiba’s Beat review een twee heeft gekregen.

  Een twee is een enorm laag cijfer, dat weten we. Maar in de review is dan ook een hele waslijst aan minpunten te vinden. Om dit artikel niet ongelooflijk lang te maken zullen we het gewoon hebben over het grootste probleem: Akiba's Beat lijkt half af. En een game die nog niet af is en ook geen DLC krijgt, kan eigenlijk gewoon niet verkocht worden.

  Wat vonden jullie de grootste game flops van 2017?

  We vonden het gelukkig moeilijk om echt geflopte games te noemen, wat betekent dat 2017 een topjaar was! Laten we hopen dat 2018 een jaar wordt met minder bugs, lag en loot boxes. En vooral een jaar met nog minder game flops. Laat het volgend jaar onmogelijk zijn om deze lijst op te stellen! En laat ons horen wat jij de game flop van 2017 vond!

  LawBreakers

  Verkijgbaar vanaf 8 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.