Update - Top 5 beste racestuur games van dit moment - Als een echte coureur

  Racegames zijn hier om te blijven! Voor een realistische ervaring met deze games kan je ervoor kiezen om een racestuur aan te schaffen. Wil je weten wat je dan moet spelen? Dit zijn de vijf beste racestuur games van dit moment.

  Plastic gitaren lijken te verdwijnen maar een ander game accessoire dat al jaren (zelfs decennia) lang een plaats heeft op de game markt, is het racestuur. Zo zijn er voor moderne platforms racesturen op de markt van Logitech, Mad Catz en Trustmaster. Daarom leek ons het interessant om te kijken welke games je nu het beste kan spelen als je zo'n racestuur hebt aangeschaft (of wilt aanschaffen). Dit zijn de beste racestuur games voor PS4, Xbox One en PC.

  Rectificatie In alle paasvreugde is er een misverstand tussen eindredactie en redacteur ontstaan waardoor Forza door de mazen van de paasmand is gevallen. Die hoort absoluut thuis op deze lijst natuurlijk! Onze welgemeende excuses, het artikel is aangepast.

  5. Assetto Corsa

  Assetto Corsa is een game van de Italiaanse studio Kunos Simulazioni. De game is sinds 2014 uit op PC, maar is in 2016 ook uitgekomen voor PS4 en Xbox One. Als je het ware gevoel van autorijden wilt meemaken, is Assetto Corsa misschien de race simulator voor jou.

  Waarom is Assetto Corsa één van de beste racestuur games?

  In onze review van Assetto Corsa gaven wij de game een 8. De game is superrealistisch en is daardoor ideaal voor het gebruik van een racestuur. Daar ligt alleen ook het probleem met Assetto Corsa: omdat het zo realistisch is, wordt de game soms onverbiddelijk moeilijk. Maar als jij denkt goed te kunnen rijden moet dat lukken, toch?

  4. Project CARS

  Project CARS is een titel van ontwikkelaar Slightly Mad Studios en is uitgekomen in 2015 voor PS4, Xbox One en PC. In 2016 kwam er zelfs een Game of the Year edition uit. Bovendien is er een vervolg op deze succesvolle game op komst.

  Waarom is Project CARS één van de beste racestuur games?

  Wij gaven Project CARS een 8.5 en de Project CARS Game of the Year Edition zelfs een 8.7 in onze reviews. In de Game of the Year editie is veel content toegevoegd en in de game kan je bijvoorbeeld maar liefst 110 tracks onveilig maken. Verder is de besturing super realistisch en is de game visueel echt een plaatje. Dit is zeker een aanrader als racestuur game.

  3. DiRT Rally

  DiRT Rally (is er een verband tussen goede racestuur games en vreemd gebruik van hoofdletters?) is een game van Codemasters en kwam uit in 2015. Deze game speelt zich af op rally territorium. Je kan DiRT Rally spelen op PS4, Xbox One, PC en zelfs op Linux systemen.

  Waarom is DiRT Rally één van de beste racestuur games?

  Wij gaven DiRT Rally in ons review een 8.5. Naast de setting, die verschilt van de rest van de games op deze beste racestuur games lijst, is opvallend aan DiRT Rally hoeveel modi deze game heeft. Er is in DiRT Rally ontzettend veel te doen.

  Ondanks het gebrek aan licenties zien de auto's er goed uit en is de besturing van de game perfect. Dus wil je lekker door de modder crossen? Dan is DiRT Rally iets voor jou.

  2. Forza Motorsport 6

  Deze Microsoft exclusive van Turn 10 studios is uitgekomen in 2015 voor de Xbox One en PC. De serie loopt al een tijdje en het zesde deel in de hoofdserie van Forza bereikt de tweede plek op deze lijst.

  Waarom is Forza Motorsport 6 één van de beste racestuur games?

  In onze review van Forza 6 gaven wij de game een 9. In de game is het duidelijk te voelen dat de makers echt liefde en passie voor racen en auto's hebben. De auto's en circuits zien er prachtig uit en de verschillende omstandigheden zoals racen in de nacht of in de regen maken Forza Motorsport 6 een bijzonder realistische racegame om te spelen met een racestuur.

  1. F1 2016

  F1 2016 is gemaakt door Codemasters (die klaarblijkelijk goed is in het maken van race games). Het is alweer het achtste deel in de F1 serie en de game kwam uit op PS4, Xbox One en PC. Er kwam ook een versie uit voor Android, iOS en tvOS, maar die versies kan je niet spelen met je racestuur.

  Waarom is F1 2016 één van de beste racestuur games?

  Grafisch is F1 2016 niet heel erg verbeterd ten opzichte van F1 2015, maar dit betekent niet dat de game er niet mooi uit ziet. Wij gaven de game in onze review een 9 en waren wij vol lof over de zeer uitgebreide carrière-modus van F1 2016. Als je fan bent van Formule 1, is dit absoluut heerlijk. Verder heeft de game geen framerate drops om je uit de immersie te trekken en zal jij je dus achter je racestuur voelen of je de nieuwe Nico Rosberg bent.

  Forza Motorsport 6

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.