Top 5 beste PS4 games om in 2021 naar uit te kijken

Article
zondag, 17 januari 2021 om 15:00
outriders armorf1609859764
De next-gen consoles zijn uitgebracht door Sony en Microsoft, maar dat betekent niet dat er geen nieuwe games uitkomen voor de huidige generatie consoles. Als eigenaar van een PS4 heb de je dan ook deze top 5 games om naar uit te kijken in 2021!

Outriders

De laatste jaren hebben we veel looter shooters voorbij zien komen, met games als Destiny, The Division, Anthem en nog veel meer. Hoewel de meeste games daarvan enorme projecten zijn geweest met een hoog budget zitten er alleen opvallend weinig succesvolle titels tussen. Dat komt met name doordat de ontwikkelaars die games hebben gemaakt met het oog op Games As A Service. Kortgezegd: koop de game nu en de content komt later. In het geval van Anthem wachten spelers alleen al bijna twee jaar op hun content.
Ontwikkelaar People Can Fly pakt het daarom anders aan met Outriders. De studio richt zich op het afleveren van een complete game, met alle aanwezige content en endgame missies vanaf dag één. Het is dan ook geen raadsel waarom de verwachtingen hooggespannen zijn voor Outriders.
Daar komt ook nog eens bij kijken dat er een grotere focus is op een spannend verhaal en de mogelijkheid om jouw eigen karakter te bouwen. Zo zijn er niet alleen vier speelbare klassen, maar ook acht verschillende vaardigheden om uit te kiezen, een complete skill tree en dan hebben we het nog niet eens over de bizarre legendary weapons gehad. Als People Can Fly haar beloftes waar kan maken, dan hebben we ongetwijfeld een topper op handen. We moeten alleen wel iets langer op de game wachten dan gedacht, want Outriders is uitgesteld tot 1 april. Nee, dat is geen grap.
elden ring cgif1610727292

Elden Ring

In slechts een paar jaar tijd heeft FromSoftware zich opgewerkt van een relatief onbekende Japanse ontwikkelaar, tot één van de meest geprezen studio’s in de hele wereld. Na Dark Souls 3 heeft de ontwikkelaar alleen aangegeven voorlopig geen nieuwe titels in de franchise meer te maken, tot verdriet van de fans. Toch lijkt er een nóg betere titel op komst van FromSoftware.
Regisseur Hidetaka Miyazaki werkt nu namelijk samen met niemand minder dan George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire boeken en Game of Thrones serie. Het project van Martin en FromSoftware draagt de titel Elden Ring en lijkt wel eens de beste game tot nu toe van de ontwikkelaar te worden.
Helaas is er nog niet veel bekend over Elden Ring. Van bronnen hebben we vernomen dat de gameplay waarschijnlijk veel overeenkomsten toont met Dark Souls, maar de levels zullen ondertussen veel uitgebreider zijn en er komt een dynamisch weersysteem. Natuurlijk mag je het ook weer gaan opnemen tegen bazen waar je U tegen zegt. Wij kunnen nu al niet wachten op de release van Elden Ring in 2021!
gotham knightsf1649944140

Gotham Knights

Het is slecht nieuw voor de inwoners van de gelijknamige stad in Gotham Knights. Batman heeft namelijk vroegtijdig het leven verlaten en alle bekende - en minder bekende - villains zien dat als het perfecte tijdstip om naar Gotham terug te keren. Gelukkig zit de stad niet helemaal zonder verdedigers.
Om het gat van Batman op te vullen hebben in Gotham Knights namelijk Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin de handen ineen geslagen om af te rekenen met het gespuis dat naar hun geliefde stad is getrokken. Daarbij zul je Gotham per district moeten bevrijden van verschillende iconische villains. En dat betekent ook dat de stad groter dan ooit is!
Hoewel de vier superhelden hun mannetje kunnen staan tegen de meeste tegenstanders, zijn de natuurlijk niet Batman. Alle hulp tegen vijanden als Mr. Freeze en The Court of Owls is dus meer dan welkom. Dat betekent dat je Gotham Knights volledig in co-op kan spelen samen met een vriend of vriendin. WB Games, dat eerder verantwoordelijk was voor Batman Arkham Origins, heeft zelfs het gevechtssysteem helemaal omgegooid om co-op mogelijk te maken. Duidelijk een titel voor fans van superhelden om hun oog op te houden!
vampire the masquerade bloodlines 2f1597133644

Vampire The Masquerade: Bloodlines 2

Als je in het woordenboek kijkt bij flawed masterpiece, dan zal er waarschijnlijk een foto bij staan van Vampire The Masquerade: Bloodlines. De game van Troika Games heeft veel diepgang en zeer interessante systemen, maar de grote hoeveelheid bugs bij release zorgden al snel voor faillissement bij de ontwikkelaar. Uiteindelijk hebben spelers zelf een patch uitgebracht om de problemen op te lossen en de potentie van de game waar te maken.
De grote fanbase achter de serie heeft er ook ongetwijfeld voor gezorgd dat er groen licht is gegeven voor een sequel. Deze keer is Hardsuit Labs verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het lijkt erop dat de studio trouw is aan het origineel. Zo hebben spelers de keuze uit verschillende vampieren clans, die elk hun eigen speelstijl, krachten en zwaktes hebben, gebaseerd op de pen and paper RPG Vampire the Masquerade.
De wereld van Bloodlines 2 is aan het begin van je avontuur in chaos. In het Seattle van de 21ste eeuw zijn er namelijk veel nieuwe vampieren bijgekomen, waaronder de speler zelf, en de bloedzuigers hebben zich bij de daad in het publiek laten zien. Daarmee is The Masquerade - het geheim dat er zich vampieren onder de mensen begeven - verbroken en ligt er oorlog op de loer. Je hebt dus meteen genoeg dingen om je zorgen over te maken in jouw eerste dagen als vampier.
mass effect legendary editionf1621239484

Mass Effect Legendary Edition

BioWare is druk bezig met een gloednieuwe Mass Effect game, maar ondertussen kijken veel spelers ook halsreikend uit naar een ander Mass Effect project bij de ontwikkelaar. Naast een nieuwe titel in de franchise is BioWare namelijk ook bezig met de Mass Effect Legendary Edition.
De reden dat spelers enthousiast zijn voor deze editie, is omdat het de originele trilogie van de serie bevat, maar dat in een nieuw jasje. Veel fans hebben goede herinneringen aan de eerste drie games, in tegenstelling tot het tegenvallende Mass Effect Andromeda, dat in 2017 werd uitgebracht. Liefhebbers van de trilogie hoeven zich geen zorgen te maken dat BioWare de originele ervaring zal verpesten.
De ontwikkelaar heeft namelijk aangegeven dat het bij de Legendary Edition puur gaat om een remaster. BioWare heeft niet de intentie om de games opnieuw te maken, maar wil ‘de ervaring moderniseren, zodat fans en nieuwe spelers het werk op de beste manier mogelijk kunnen ervaren’. De drie games krijgen onder andere nieuwe shaders, textures, modellen, effecten en technische features. Een precieze releasedatum is nog niet officieel bekendgemaakt, maar dat zou mogelijk wel eens 12 maart 2021 kunnen zijn.