Gotham Knights vechtsysteem omgegooid voor co-op

News
maandag, 11 januari 2021 om 16:00
gotham knightsf1649944140
Liefhebbers van de Batman Arkham games moeten het voorlopig zonder de superdetective doen. WB Games is alleen wel bezig met Gotham Knights, een spirituele opvolger, waarbij het vechtsysteem is omgegooid om ruimte te kunnen bieden voor co-op.
Het is slecht nieuws voor de inwoners van Gotham in de nieuwe game van Warner Bros. Batman is in Gotham Knights namelijk vroegtijdig aan zijn einde gekomen en wordt opgevolgd door een viertal andere superhelden: Batgirl, Nightwing, Red Hood en Robin. Samen moeten ze de bekende schurken uit het universum zien tegen te houden.
Hoewel WB Games natuurlijk elementen uit de voorgaande Batman games zal gaan gebruiken - de ontwikkelaar is verantwoordelijk geweest voor Batman Arkham Origins - gaat het systeem wel op de schop. Dat laat Fleur Marty, Executive Producer voor Gotham Knights, weten in een gesprek met GamesRadar.

Alle hulp is welkom

Dat het vechtsysteem is omgegooid voor co-op, komt ook doordat WB Games de hele opzet van de game om dat dit principe heeft gebouwd. Na de dood van Batman komen veel bekende en nieuwe villains, zoals de Court of Owls, terug naar Gotham om controle te krijgen over de stad. Met zoveel tegenstand kan je alle hulp gebruiken en dus is de game volledig in co-op te spelen met twee spelers.
Welk personage je daarvoor kiest is helemaal aan jezelf. Je kan in The Belfry - het nieuwe hoofdkwartier van de superhelden - vrij wisselen tussen de vier speelbare personages. Alle helden verschillen weer flink in speelstijl en welke wapens ze in hun arsenaal hebben. Wanneer Gotham Knights precies uitkomt is nog niet bekend.