Gelekte Elden Ring artwork toont nieuwe bazen

News
donderdag, 31 december 2020 om 10:30
eerste elden ring trailer nu online te zien 151616
Liefhebbers van de Dark Souls games kunnen niet wachten op een nieuw deel in de serie en het lijkt erop dat Elden Ring die honger gaat stillen. Door gelekte artwork krijgen nu twee angstaanjagende bazen uit de aankomende game te zien.
Toen Elden Ring op de E3 van 2019 werd aangekondigd was het geen verrassing dat veel mensen meteen enthousiast waren, ondanks dat er eindelijk niks van de game werd getoond. De titel is namelijk een samenwerking tussen Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin en Hidetaka Miyazaki, de geestelijk vader van Dark Souls.
Sindsdien hebben we maar weinig gehoord over de game, maar daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen door een lek op het Chinese social media platform Bilibili. Daar zijn namelijk twee stukken artwork gedeeld door content creator Longqi door middel van een video. De post en video werd al snel weer verwijderd, maar gebruikers op Reddit hebben de beelden nog kunnen redden.

Hoe geloofwaardig is de artwork?

Er worden wel vaker vermeende beelden en informatie gelekt over games, die achteraf vals blijken te zijn. In dit geval lijkt de artwork alleen wel echt te zijn, aangezien één van de getoonde bazen ook te zien is op de beelden tijdens de bekendmaking. De andere baas lijkt een horror-achtige combinatie te zijn van verschillende lichamen, met één hoofd dat boven de gruwelijke massa uitsteekt. Een baas die de Dark Souls-serie niet misstaat.
Naast de gelekte artwork heeft Longqi ook meerdere details over de game uit de doeken gedaan. Zo zal de game gebaseerd zijn op de Keltische en Noorse mythologie en lijkt de gameplay op Dark Souls. Ondertussen zullen de levels alleen wel veel uitgebreider zijn en komt er een dynamisch weersysteem en dag-nachtcyclus. Daarnaast zou het gros van Elden Ring al af zijn en wordt er nu aan het polishen van de game gewerkt. Een releasedatum voor de game is nog niet bekend, evenals voor welke platformen Elder Ring moet verschijnen.