Top 5 beste PlayStation 4 exclusives 2016 - De parels van je PS4

  Het jaar zit er alweer bijna op en het is tijd om terug te kijken. De PlayStation 4 heeft een goed jaar gehad door de PlayStation 4 Pro en de PlayStation VR. Maar hoe zit het eigenlijk met de game releases? Wat zijn de beste PlayStation 4 exclusives 2016?

  PlayStation staat erom bekend om veel goede exclusives voor haar console uit te brengen. Zo had je in de voorgaande jaren games zoals The Last of Us, Uncharted en Crash Bandicoot. Dit jaar kwamen er ook verschillende toppers uit.

  Welke exclusieve PlayStation 4 games zijn dit jaar het best? Dat lees je in deze special!

  5. Until Dawn: Rush of Blood

  2016 was het jaar waarin virtual reality nog beter werd doorontwikkeld en daar heeft de PlayStation VR een enorm grote rol in gespeeld. Bij de release van de PlayStation VR is speciaal een nieuwe game van Until Dawn ontwikkeld. Deze game, Until Dawn: Rush of Blood, is horror op een hoger niveau. De game is namelijk volledig in virtual reality, waardoor je de stuipen op het lijf wordt gejaagd.

  Until Dawn: Rush of Blood wordt op een hilarische wijze opgebouwd. Je begint op een rustige manier met het kapotschieten van badeendjes, maar daarna begint de horror. Het ene na het andere monster probeert je te vermoorden en je bent voor je gevoel aan het vechten voor je eigen leven, aangezien virtual reality het allemaal zo realistisch maakt. Je zit met je hart in je keel en deze game is een perfect voorbeeld van wat VR allemaal mogelijk kan maken.

  Deze game is perfect geschikt om eens kennis te maken met virtual reality. Het is geen simpel en snel ontwikkelde game, maar bevat echt een spannend en vooral eng avontuur. De combinatie van VR met de griezelige muziek maakt de game enorm realistisch.

  Het enige nadeel is dat de game na 2 uur al klaar is. Desalniettemin is Rush of Blood een prachtige PS4 exclusive voor de PlayStation VR om zeker eens geprobeerd te hebben, en dat voor maar 20 euro. Until Dawn: Rush of Blood kreeg van ons een 9.0 in de review. Op metacritic krijgt de game een score van 72.

  4. The Last Guardian

  Misschien wel een van de meest bekende games van 2016: The Last Guardian. Deze game heeft jaren in ontwikkeling gezeten en is eindelijk uitgekomen voor de PlayStation 4. Ondanks de stroeve besturing en de soms belabberde AI is deze game niet te negeren in dit lijstje.

  The Last Guardian is namelijk een toffe puzzelgame. De puzzels bieden veel uitdaging, waardoor je af en toe zeker even aan het zoeken bent. Daarnaast is het verhaal diepgaand en bevat het emotionele en mooie momenten. Ja, de besturing is soms echt beroerd, waardoor de game een tikje teleurstelt, maar al om al is het een goede, diepgaande game die zeker in dit lijstje thuishoort.

  De game gaat over de liefde die je met het beest Trico opbouwt, en dat gebeurt erg goed in The Last Guardian. Je bouwt namelijk een goede band op en gepaard met mooie muziek en interessante puzzels zorgt dit voor kippenvelmomenten.

  The Last Guardian is mede door de besturing niet de beste game uit 2016 voor de PlayStation 4. Op Metacritic is de game wel erg populair, zo behaalt The Last Guardian namelijk een score van 83. The Last Guardian kreeg van ons 7.0 mede door de irritante besturing. Ondanks de problemen in de game is The Last Guardian toch een van de beste PlayStation 4 exclusives 2016.

  3. Street Fighter V

  Street Fighter V is het vijfde deel in de hoofdlijn van de populaire Street Fighter serie. Deze serie vechtgames is een van de grondleggers van het genre en doet al jarenlang mee met de top. Of ís Street Fighter de top?

  Street Fighter V doet in ieder geval wat je van Street Fighter kunt verwachten. Het bevat toffe vechtseries met personages die we kennen van de serie (zoals de niet te missen Ryu). De game heeft al het goede van de franchise overgenomen en daar nog een schep bovenop gedaan. Zo is er namelijk een compleet nieuw vechtsysteem, dat het gevecht terugbrengt naar de speler.

  Grafisch zit de game op de absolute top. Er zit ontzettend veel detail in de omgeving en de personages zien er mooi uit. Het nieuwe vechtsysteem en de uitgebreide modi zorgen ervoor dat ieder gevecht anders aanvoelt waardoor je lang met de game zoet bent.

  Street Fighter V kreeg van ons een 8,5. Op Metacritic krijgt de game een 77 en dat maakt het een van de beste PlayStation 4 exclusives 2016.

  2. Ratchet & Clank

  Ratchet & Clank zijn terug van weggeweest. De originele Ratchet & Clank game heeft namelijk een reboot gekregen, waardoor iedereen met een PlayStation 4 kan genieten van de avonturen van Ratchet & Clank.

  De game lijkt veel op het origineel, maar bevat nieuwe gameplay en ziet er grafisch prachtig uit. Ratchet & Clank voelt als een geheel nieuwe game en past dingen van het origineel perfect toe. Het is de Ratchet & Clank zoals we hem kennen, maar dan beter en mooier.

  Niet alleen voor de nostalgie is de game een topper, ook voor de nieuwe spelers biedt Ratchet & Clank een leuk avontuur met grappige momenten en uitdagende missies.

  Ratchet & Clank kreeg van ons een 8,5. Op Metacritic krijgt de game hetzelfde cijfer. De game is een must-have en een van de beste PlayStation 4 exclusives 2016. Er is alleen één game op de PlayStation 4 die het nóg beter doet.

  1. Uncharted 4: A Thief's End

  Naughty Dog flikt het gewoon weer. Naast de originele Uncharted serie en The Last of Us is er weer een parel uitgekomen op de PlayStation 4. Uncharted 4: A Thief’s End is het vervolg van de uitermate populaire Uncharted serie en doet precies wat we van Uncharted verwachten.

  Allereerst ziet de game er grafisch prachtig uit. Alles is tot in de details uitgewerkt en het voelt alsof je in een film aan het rondlopen bent. De stemacteurs en de animaties zorgen hier nog meer voor en de muziek maakt het geheel helemaal af.

  Daarnaast is de gameplay van hoog niveau en is Uncharted 4 heerlijk speelbaar. Nathan Drake heeft in Uncharted 4 een aantal nieuwe gadgets en mogelijkheden gekregen, wat voor leuke vernieuwing zorgt. Ook brengt de game genoeg uitdaging door de duidelijk verbeterde AI. Samen met het prachtige verhaal dat je vaak echt doet stralen, is dit de beste game op de PlayStation 4 van 2016.

  Uncharted 4 was bij ons goed voor maar liefst een 9,5. Op Metacritic ligt dit cijfer ook ontzettend hoog met een score van 93. Uncharted 4 is een game die je op de PlayStation 4 moet hebben en een waardig nummer 1 van dit lijstje.

  Wat vind jij de beste Playstation 4 exclusive 2016? Laat het weten!

  The Last Guardian

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.