Top 10 games 2017 - Naar deze games moet je uitkijken!

  Het jaar is alweer bijna om en we kijken driftig terug in onze collectie wat de toppers van 2016 waren. Wat een geweldige games heeft het jaar ons toch weer gebracht! Maar ook in 2017 staat ons een aantal toffe titels te wachten. Wij maakten een top 10 games voor 2017. Naar deze games wil je uitkijken! Lees snel verder!

  Als je in 2016 al te weinig vitamine D hebt gekregen omdat je jezelf opgesloten hebt met een berg toffe games, hebben we slecht nieuws voor je. Dat gebrek aan daglicht blijft nog wel even, want ook in 2017 staat er weer een scala aan games op je te wachten. Wij zetten alvast tien toffe games voor je op een rijtje in deze lijst van tien games om naar uit te kijken in 2017!

  10.Scalebound (Xbox One, pc)

  We trappen deze lijst af met een langverwachte game van Platinum Games. In Scalebound kruipen we in de huid van Drew die op vreemde wijze terecht is gekomen in Draconis. In die wereld komt hij oog in oog te staan met een enorme draak, Thuban, waar hij ook aan verbonden raakt.

  Thuban is de laatste van zijn soort. Samen met Drew gaat hij Draconis redden uit de klauwen van boosaardige krachten. Scalebound belooft een hele toffe game te worden waarbij RPG-elementen en epische gevechten aan de orde van de dag zijn! De game staat gepland voor een release in 2017, maar een exacte datum ontbreekt nog.

  9. Tekken 7 (Xbox One, PlayStation 4)

  Het is alweer even geleden dat we het strijdtoneel mochten betreden in het King of Iron Fist toernooi. De laatste Tekken game Was Tekken Tag Tournament 2 die al enkele jaren uit is. Maar nu is het dan eindelijk zover. Tekken komt terug met een zevende deel! En dit deel zal de eeuwige strijd tussen de Michimas en de Kazamas eindigen. Dat belooft wat!

  Maar waar het om gaat in Tekken is natuurlijk pure en rauwe vechtpartijen. En die zullen er zijn. Bandai Namco heeft een aantal nieuwe elementen in de game verwerkt om een gevecht nog spectaculairder te laten verlopen zoals de Rage Mode, Rage Drive en Rage Arts. Wij zijn alvast erg benieuwd wat deze gaan brengen!

  Vanaf 31 maart mogen we aan de slag met Tekken 7 op Xbox One en PlayStation 4.

  8. Ghost Recon Wildlands (Xbox One, pc, PlayStation 4)

  Tom Clancy’s Ghost Recon is al jaren een geliefde franchise. En deze gaat het komend jaar even net wat anders aanpakken dan voorheen. In Ghost Recon Wildlands reis je af naar de open wereld van Bolivia waarin je naar hartenlust soldaatje kunt spelen. De wereld is dynamisch en zit boordevol met missies, waarin de uitkomst bij iedere handeling anders kan zijn.

  In totaal zullen er 26 bazen zijn, 21 regios en 11 ecologische gebieden met een eigen klimaat zijn. En de wereld van de NPC’s in de game is net als die van ons. Ze doen iedere dag hun, al dan niet criminele, ding en gaan ’s avonds naar bed volgens Benoit Martinez, technisch directeur van de game bij Ubisoft.

  Er zijn ook talloze dorpjes met ieder natuurlijk de bijbehorende locale bevolking. Een levendige wereld dus. En daarin mag je niet alleen op pad, maar kun je met je vrienden het gespuis in Bolivia traceren en de wereld stukje voor stukje veiliger maken. Wij zijn nu al benieuwd! Ghost Recon Wildlands komt op 7 maart uit voor Xbox One, pc en PlayStation 4.

  7. Resident Evil 7: Biohazard (PlayStation 4, pc, Xbox One)

  In het begin van het komende jaar komt Capcom met een nieuw deel in de Resident Evil franchise Een deel dat een nieuwe weg belooft in te slaan en bovendien VR zal ondersteunen. De bekende cast zal niet voorbij komen voor zover we nu weten ,dus vergeet Jill Valentine en Chris Redfield even. Je mag aan de bak met een compleet nieuw karakter; Ethan Winters.

  De game zal zich afspelen in onze tijd. Om precies te zijn 2016. Ethan, een doodnormale man voor zover bekend, is op zoek naar zijn vermiste vrouw. Die zoektocht leidt hem naar Dulvey, Louisiana naar een behoorlijk vervallen landhuis. En daar ontmoet hij de familie Baker.

  Als we de Resident Evil 7 demo mogen geloven wordt de game een verhaal waarbij je vanaf het begin met geknepen billen zit te spelen. En natuurlijk gaat de game er ongetwijfeld voor zorgen dat je behoorlijk vaak de stuipen op je lijf gejaagd krijgt.

  Resident Evil 7: Biohazard komt op 24 januari uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Wil je vast een voorproefje van het huis van de Bakers? Download dan de demo op PlayStation Store of via de Xbox Store!

  6. For Honor (PlayStation 4, pc, Xbox One)

  Een andere game waar je je oog op moet houden in 2017 is For Honor. De game is al even geleden aangekondigd en zal brute gevechten bevatten. En dit keer gaan we elkaar niet met vuurballen te lijf of slachten we elkaar niet met Fatalities af, maar gaan we ouderwets op de vuist met klassieke personages.

  Neem bijvoorbeeld Vikings, Samurai en Ridders. Ze zijn allemaal speelbaar in de game. En als je denkt dat je botweg met wat zwaarden en andere wapens gaat lopen hakken heb je het mis. For Honor belooft een diepgaande mêlee vechtgame te worden. Zo zijn er verschillende Vikings in de game waaronder The Raiders, die met zware bijlen vechten, en de Warlords die met zwaard en schild knokken.

  Ook de Samurai zijn goed vertegenwoordige met de zwaargepansterde Kensei die in Bushido stijl vechten en de Orochi die minder zwaard gepantserd zijn maar veel sneller zijn en bovendien stilletjes rond kunnen sluipen zonder opgemerkt te worden. En de ridders komen het strijdtoneel op met bijvoorbeeld een tweehandig zwaard (Warden) of een schild en een goedemorgen (Conqueror).

  Er zijn zo nog meer karakters in de game te vinden straks en ieder karakter is aanpasbaar naar je wens. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende harnassen voor de ridders uitrusten en natuurlijk kiezen om met andere wapens het gevecht aan te gaan. En om het nog toffer te maken is de game straks speelbaar in een 4 versus 4 modus! Sterker nog de Ubisoft game zal zich voornamelijk op de multiplayer modi gaan focussen.

  For Honor komt naar verwachting op 14 februari 2017 uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  5. Horizon: Zero Dawn (PlayStation 4)

  Ren je liever in een open wereld rond met alle vrijheid om te doen en laten wat je wil? Dan heeft 2017 ook alvast een toffe game voor jou in petto. Horizon Zero Dawn gooit je in een open wereld vol dinosauriërs. Alleen in plaats van normale dino’s krijg je hier te maken met mechanische wezens die torenhoog zijn.

  In Horizon: Zero Dawn gaan we ver de toekomst in. Jij kruipt in de huid van Aloy, een jager die in deze post-apocalyptische wereld leeft die compleet is overgenomen door deze mechanische creaturen. Door de wezens te verslaan verzamel je onderdelen om verder te komen in het spel. En de wereld die de Nederlandse ontwikkelaar Guerilla Games voor ons klaar heeft staan moet immens groot zijn!

  Horizon: Zero Dawn staat gepland voor release op 28 februari 2017, exclusief voor PlayStation 4.

  4. Red Dead Redemption 2 (Xbox One, Playstation 4)

  Ook Rockstar Studios heeft in 2017 een topper voor ons in petto; Red Dead Redemption 2. Het heeft lang geduurd, maar onlangs is de game dan eindelijk aangekondigd. En in de game gaan we natuurlijk terug naar het Wilde Westen om de tent onveilig te maken. We mogen weer deelnemen aan duels, er kan weer een heel nieuw prairielandschap verkend worden en natuurlijk zijn er weer zat bandieten om te leggen.

  We hebben helaas alleen nog maar een trailer van de game kunnen zien, maar die heeft wel het spoor vastgelegd voor de hypetrein. Red Dead Redemption 2 staat gepland voor een release in de herfst van 2017 voor Xbox One en PlayStation 4.

  3. Prey

  Prey is een andere game die al heel lang op de loer ligt. Het eerste deel dateert alweer uit 2006 en sindsdien zit menig gamer met smart op een vervolg te wachten. Maar in 2017 is het eindelijk zover; de game krijgt een nieuw deel. Arkane Studios zal de honneurs waarnemen om de reboot van de franchise neer te zetten van wat we tot nu toe gezien hebben belooft het heel wat te worden!

  Prey wordt een complete nieuw avontuur wat ons de ruimte in zal slingeren. We kruipen in de huid van Morgan Yu die aan boord van de Taos is. Hij is slachtoffer van vreemde experimenten en ontdekt dat er iets serieus niet in de haak is. Wat mag je in 2017 zelf gaan ontdekken! Prey staat gepland voor een een release in 2017, maar wanneer de game exact uitkomt is nog niet bekend.

  2. God of War

  Kratos mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. De God of War heeft al alle Griekse Goden aan zijn zwaarden geregen op een zeer, maar hij is nog niet klaar. Het lijkt erop dat hij wel even een pauze genomen heeft. In de trailer waarin de nieuwe God of War onthuld werd draagt Kratos namelijk een flinke baard en bovendien loopt er een klein knaapje bij hem rond.

  Als we af mogen gaan op de vorige God of War trilogie mogen we straks weer de nodige goden een kopje kleiner maken. Dit keer lijken de Noorse goden aan de beurt te zijn en natuurlijk de nodige mythologische wezens die bij de Noorse cultuur horen. God of War komt ergens in 2017 exclusief uit voor PlayStation 4.

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Wii U, Nintendo Switch)

  Nintendo komt komend jaar met een nieuwe console; de Nintendo Switch. En dat moet ook wel, want de Wii U kan niet meer echt mee met de consoles van Sony en Microsoft. En toen het eerste tipje van de sluier opgelicht werd rondom de Nintendo Switch ging de hypetrein ineens op volle vaart. De nieuwe console belooft een heleboel goeds, maar daarop focussen we in deze special natuurlijk niet.

  We richten ons dus op één van de games die naar de console komt: The Legend op Zelda: Breath of the Wild. De game komt naar de Wii U en de Nintendo Switch. Als speler mag je wederom in de huid van Link kruipen die net wakker wordt uit een diepe slaap. Hij hoort een mysterieuze stem en bemerkt daarbij dat het koninkrijk Hyrule in één grote puinhoop is veranderd.

  Een man vertelt hem dat het komt door, hoe kan het ook anders, Gannon. Of in deze game Calamity Ganon genoemd. tijd dus om het koninkrijk te redden van een zekere ondergang! En dat mag je voor zover nu bekend in een grote open wereld doen die vele malen groter belooft te zijn dan die in Twilight Princess. En daarbij zitten er in de wereld talloze kerkers verstopt om te ontdekken!

  Deze game gooide tijdens de aankondiging al hoge ogen en menig gamer zit dan ook met smart te wachten. De game komt naar verwachting in maart uit als releasegame voor de Switch en dan kunnen Wii U bezitters ook gelijk aan de slag. Een exacte datum is echter nog niet bekend voor de game.

  Tekken 7

  Verkijgbaar vanaf 2 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.