Dit zijn de top 5 beste Netflix Original series volgens jullie!

Article
donderdag, 22 december 2016 om 13:53
xgn google image
De winter is officieel begonnen en het wordt ook steeds kouder. Een goed excuus dus om lekker op de bank te kruipen naast je geliefde, familie of kat en een goede serie te bingewatchen! Gelukkig kun je met je Netlix abonnement goed uit de voeten wat dat betreft, dit zijn de beste Netflix Original series volgens jullie!
Netflix is inmiddels al lang niet meer weg te denken uit de huiskamer en waar je vroeger voor de zoveelste keer Home Alone of The Grinch keek, heb je nu dankzij je Netflix abonnement kiezen uit een gigantische bibliotheek aan toffe films en series. Vorige week vroegen we in de poll wat volgens jullie de beste Netflix Original series zijn. Nu de stemmen geteld zijn kunnen we de uitslag dan eindelijk bekend gaan maken!

De beste Netflix Original series

Vorige week hadden jullie de kans om in de wekelijkse poll te stemmen op jullie favoriete serie, om te kunnen bepalen wat de beste Netflix Original series zijn. We beginnen met de nummer 5 van deze lijst!

5. Designated Survivor

Designated Survivor heeft het met de hakken over de sloot geschopt tot de vijfde plek van deze lijst beste Netflix Original series, geeft met één stem verschil The Crown het nakijken. In Designated survor zien we Kiefer Sutherland als de minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling die door een catastrofale gebeurtenis van de ene op de andere dag in het Oval Office terechtkomt. De president en alle kabinetsleden komen bij een aanval om het leven en Sutherland, die is aangewezen als Designated Survivor moet plots de taak van president op zich nemen.
De aanval op de State of the Union blijkt slechts het begin te zijn van een reeks gebeurtenissen en we zien in Designated Survivor hoe president Tom Kirkman (Sutherland) zich staande moet te zien houden in de chaos die ontstaat na het overlijden van zijn collega's. De serie is onwijs spannend en zit vol met intriges en gave actie, het is dus niet gek dat hij bij velen van jullie in de smaak valt!
Bovendien weet het acteerwerk van Sutherland te serie tot een hoger niveau te tillen en dat zorgt er ongetwijfeld voor dat Designated Survivor een plek heeft bemachtigd in deze top 5 beste Netflix Original series.

4. Fargo

Het legendarische Fargo van de Coen broers blijkt ook in serievorm enorm goed te werken. De anthologieserie is gebaseerd op de film en door de medewerking van de Coen broers weet ook de serie weer diezelfde typische sfeer neer te zetten. Bovendien ontbreekt het Fargo niet aan sterren, want met namen als Martin Freeman, Kirsten Dunst en Ewan McGregor in de cast zal iedereen wel een bekend gezicht voorbij zien komen.
Droge en zwarte humor, drama en criminaliteit, alles komt voorbij in Fargo en de serie is dan ook samen met de film uniek in zijn soort. Die combinatie werkt enorm goed en ook jullie blijken te smullen van Fargo. De vierde plek op de lijst beste Netflix Original series bewijst het maar weer: Fargo moet je gezien hebben!

3. Stranger Things & Daredevil

De derde plek moet gedeeld worden door twee series van formaat. Daredevil en Stranger Things hebben allebei namelijk hetzelfde aantal stemmen weten binnen te slepen.
Stranger Things was absoluut de verrassing van 2016 en de sci-fi serie wist iedereen compleet te overdonderen. Vooral het spannende verhaal en het geweldige acteerwerk van Stranger Things maken de serie zo tof, maar ook de jaren '80 setting en de muziek dragen bij aan het succes van de serie. Stranger Things is het nieuwe paradepaardje van Netflix en veel fans kijken dan ook reikhalzend uit naar het tweede seizoen.
beste Netflix Original series
De samenwerking tussen Netflix en Marvel komt in Daredevil optimaal tot vorm. Daredevil pakt je vast en laat niet meer los, want je wilt steeds maar weer weten hoe het verder gaat. De twee seizoenen van de actievolle serie bieden meer dan genoeg materiaal om eens lekker te bingen deze kerstvakantie. Als je dan toch bezig bent kun je ook meteen Jessica Jones en Luke Cage kijken.

2. Narcos

Het leven van Pablo Escobar biedt genoeg inspiratie voor een toffe serie en Narcos bewijst dit. In Narcos volgen we de klopjacht van de DEA op 's werelds grootste drugscrimineel aller tijden en de spanning is werkelijk om te snijden! De serie wist met het eerste seizoen iedereen te verrassen en al snel was het publiek hongerig naar meer van deze Netflix Original serie.
Met seizoen twee werd in volle kracht doorgepakt en ook het tweede deel van Escobar's verhaal was weer waanzinnig. Niet gek dus dat Narcos op de tweede plek van de lijst beste Netflix Original series terecht is gekomen. Narcos is niet alleen spannend, maar heeft ook een intrigerend verhaal, acteurs die hun vak verstaan en een geweldige setting. Hoewel Narcos zichzelf genoeg vrijheid gunt met de feitelijke geschiedenis van Escobar, blijft het een serie die het kijken waard is en mag zich dan ook één van de beste Netflix Original series noemen!

1. House of Cards

House of Cards is nog steeds de onverschrokken koning (of moeten we zeggen president?) van de Netflix Original series. Het is dan ook niet gek dat deze te gekke serie de lijst met beste Netflix Original series aanvoert. De intriges van de Underwoods, het geweldige acteerwerk, de cinematografie en de muziek, er is gewoon enorm veel om enthousiast van te worden wanneer je House of Cards kijkt!
House of Cards heeft inmiddels vier seizoenen achter de rug en is nog altijd even spannend. Het vijfde seizoen komt er bovendien binnenkort aan, dus een beter excuus om de serie nog een keer te kijken is er niet! Omdat er in de vier siezoenen van House of Cards al zoveel gebeurd is, is het bovendien aan te raden om je geheugen eens op te frissen voordat je de draad weer oppakt.
House of Cards is met recht legendarisch te noemen en moet je als serieliefhebber gewoon écht gezien hebben. Dus als je dat nog niet gedaan hebt, weet je wat je te doen staat deze kerstvakantie!

Populair Nieuws