Top 5 beste kids games 2016 - Vermaak voor de kleintjes!

Article
donderdag, 29 december 2016 om 12:28
xgn google image
We naderen het einde van 2016 en we hebben een goed jaar achter de rug. We zijn namelijk volop verwend met fantastische topgames. Dit geldt eigenlijk wel voor ieder genre en de beste kids games horen daar zeker bij! Hier zijn de top 5 beste kids games 2016!
2016 was natuurlijk het jaar met de mega grote hype van Pokémon GO die ervoor zorgde dat zowel jong als oud buiten de straat op ging. Stiekem is het bedoeld voor kids, maar dat maakt niemand uit. In deze top 5 staan namelijk games die wij hier zelf ook fanatiek spelen. Wat zijn de beste kids games 2016?

5. Skylanders Imaginators

De eerste top game in deze top 5 is Skylanders Imaginators. De Skylanders games zijn al jarenlang ontzettend populair en ook dit jaar weten de makers van de bekende figuurtjes het weer te flikken. Er is namelijk wederom een absolute topper uitgekomen en wellicht wel de beste van gehele Skylanders serie.
Skylanders Imaginators zorgt voor de nodigde vernieuwing door nieuwe features en toffe gameplay. Zo kun je in deze game zelf je eigen personages maken en dat zorgt voor een persoonlijke randje in het verhaal. Het is niet meer een personage dat je zomaar bestuurt, het is nu jouw personage.
Skylanders Imaginators is een toffe avonturengame die goed met zijn tijd meegaat, zo kun je bijvoorbeeld op veel plekken selfies maken. Daarnaast is de gameplay van Skylanders Imaginators van een ontzettend hoog niveau met levels van hoge kwaliteit. Tot slot is er zelfs voor de ‘oudere gamers’ een moment van nostalgie: je kunt namelijk met Crash Bandicoot spelen.
De combinatie van vernieuwing, toffe gameplay en gave elementen zorgen ervoor dat deze game op nummer 5 staat in deze top 5 beste kids games 2016.
103481 1

4. Ratchet & Clank

Ratchet & Clank zijn terug van weggeweest en hoe! De populaire karakters van de originele PlayStation games zijn in een nieuw jasje gestoken waardoor je op een mooie manier aan de slag kunt gaan met de avonturen van Ratchet & Clank.
Voor de oudere fans is Ratchet & Clank dé manier om weer aan de slag te gaan met deze personages. Maar wat Ratchet & Clank juist zo sterk maakt is de manier waarop het ook voor de kids een genot is om te spelen. De game voldoet namelijk aan de verwachtingen van de jonge gamers door prachtige graphics, mooie animaties en interessante uitdagingen.
Zo zijn de puzzels leuk om uit te voeren en zorgen de vuurgevechten voor de nodige actie. Ondanks dat het een ‘nieuwe versie’ van een bestaande game is voelt Ratchet & Clank als een volledig nieuw ontwikkelde game. Je beleeft een ‘nieuw’ avontuur en dat maakt de game tof voor zowel jong als oud. Een waardig nummer 4 voor de top 5 beste kids games 2016.
103483 1

3. Kirby Planet Robobot

Kirby behoort al jarenlang bij de absolute top van Nintendo. De ronde roze bol heeft ook in 2016 weer een nieuw avontuur beleefd. Dit keer niet als een bal, maar zoals we Kirby kennen: het opzuigen van alles en iedereen die je tegenkomt.
Ondanks dat Kirby al jarenlang bekend is zorgt Kirby Planet Robobot voor een fantastisch avontuur. Het principe is nog steeds hetzelfde: Kirby moet een level proberen door te komen en door verschillende monsters op te zuigen verandert Kirby in andere vormen. In Kirby: Planet Robobot wordt alles alleen op een iets andere manier ingestoken.
Zo is de stijl van de game anders dan haar voorgangers en is er een dieper verhaal dan normaal. Het draait dus niet alleen maar om de gameplay, maar ook de manier waarop het verhaal invloed heeft op de game! Dit gaat gepaard met leuke levels en lastige eindbazen die ervoor zorgen dat dit de beste Kirby game sinds tijden is.
103485

2. LEGO Star Wars: The Force Awakens

LEGO Star Wars is tegenwoordig een serie op zichzelf, want alle Star Wars films zijn in een speciale LEGO game getransformeerd. Voor The Force Awakens is dit niet anders en daar is dit jaar een absolute top LEGO game van gekomen.
Met LEGO Star Wars: The Force Awakens kun jij de bekende scènes van Episode VII naspelen. Dit gebeurt op een leuke en grappige manier zoals we die van de LEGO games kennen, maar LEGO Star Wars: The Force Awakens weet hier nog een schepje bovenop te gooien.
Zo zijn er meerdere manieren om de game te spelen. Jij bepaalt hoe jij te werk gaat door de nieuwe bouwfunctie. Je krijgt namelijk de keuze uit meerdere apparaten die je kunt maken om in je verhaal te gebruiken.
Het verhaal van deze LEGO game volgt ook perfect het verhaal van The Force Awakens, maar breidt het nog meer uit door nieuwe elementen aan het verhaal toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat deze LEGO game een must is voor Star Wars én LEGO fans en dat het misschien wel de beste LEGO game aller tijden is. In ieder geval goed voor de nummer 2 van de beste kids games 2016.
103487

1. Pokémon Sun & Moon

De zomer van 2016 staat bekend om de komst van Pokémon GO. Talloze jonge en oude fans gaan op avontuur om in hun buurt de beste Pokémon te vinden. De game zorgde voor onwijs veel populariteit, maar eigenlijk was het allemaal een voorproefje van wat er in het najaar van 2016 ging gebeuren.
Namelijk de release van Pokémon Sun & Moon! Dit is het nieuwe deel van de populaire Pokémon serie die al jarenlang absolute toppers produceert. Een compleet nieuw verhaal op een compleet nieuwe locatie, je gaat namelijk op avontuur op de eilanden van Alola.
Bij een nieuwe locatie horen nieuwe Pokémon. Zowel in de vorm van oude bekende in een Alola versie, maar ook compleet nieuwe Pokémon. Pokémon Sun & Moon komt met een ijzersterk verhaal die ondersteund wordt met nieuwe features. Dit zorgt voor vernieuwing, maar blijft bij de kern waarom we Pokémon zo geweldig vinden.
Pokémon Sun & Moon is een game die volledig voldoet aan de hype die Pokemon GO creëerde. De combinatie van zowel oude en nieuwe features in een compleet nieuwe wereld zorgt ervoor dat Pokémon Sun & Moon de beste kids game van 2016 is.