Top 10 beste iPhone apps 2016 - Toppers uit de App Store

  Dagelijks maken honderden miljoenen mensen gebruik van de smartphone. Dit komt onder andere door de enorme hoeveelheid verschillende apps. Ook in 2016 zijn er weer veel nieuwe apps uitgekomen die niet te missen zijn voor je iPhone. In deze special lees je de top 10 beste iPhone apps 2016!

  In deze special worden de beste iPhone apps behandeld die in 2016 zijn uitgekomen. Dit kunnen bijvoorbeeld games of grappige apps zijn, maar ook handige apps die je eigenlijk nooit meer wilt verwijderen omdat deze zoveel invloed hebben op je dagelijks leven. Hier zijn de top 10 beste iPhone apps 2016.

  10. Super Mario Run

  Nintendo heeft bekendgemaakt meer mobiele Nintendo games te maken. Ze trapt dit project onder andere af met Super Mario Run. Eindelijk is Mario op de iPhone te spelen in een officiële Nintendo game.

  Super Mario Run is een endless runner game waarbij Mario automatisch loopt en jij ervoor moet zorgen dat Mario het level haalt. Dit doe je door met je vinger op het scherm te drukken. Endless runner games doen het eigenlijk al jaren ontzettend goed en ook Super Mario Run is leuk om te spelen.

  De game heeft namelijk alles in een Mario stijl en dat zorgt voor een leuke sfeer. Er is genoeg in de game te doen nadat je de levels hebt uitgespeeld, maar om een groot deel van de content te spelen moet je tien euro neerleggen.

  Dit is een groot nadeel van de game, want tien euro is erg veel voor een mobiele game. Desalniettemin is Super Mario Run een ontzettend populaire app die al meer dan 40 miljoen keer is gedownload. Het is een goede basis die smaakt naar meer Nintendo games voor je mobiel.

  9. Ziggo GO

  TV kijken kan tegenwoordig ook op andere plekken dan je televisie. Zo is TV kijken op je computer een ding, maar ook op je smartphone kun je tegenwoordig met verschillende apps makkelijk TV kijken. Een van de apps die dit jaar uitkwam is Ziggo GO, een nieuwe versie van Horizon GO.

  Deze app is ideaal voor Ziggo abbonees. Zo kun je namelijk overal en wanneer je wilt inloggen op deze app om live televisiezenders te bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk om programma’s terug te kijken en afleveringen op te slaan.

  Met de 'momenteel meest bekeken' feature kun je ook zien wat op dit moment gaande is, zodat je in ieder geval altijd iets hebt om te kijken. Ziggo GO is gratis, maar helaas is deze app alleen voor Ziggo gebruikers. Gelukkig zijn andere providers ook bezig met het maken van een eigen app of hebben ze er al een in de App Store staan.

  8. MSQRD

  Snapchat is een van de grootste en populairste apps van dit moment. Een van de leukere functies van Snapchat zijn de verschillende filters die je op je gezicht kun plakken als je een selfie wilt maken. Deze filters zijn zo leuk dat er een speciale app is gemaakt die volledig in het teken staat van face swaps: MSQRD.

  MSQRD bevat ontzettend veel verschillende filters die je op je eigen gezicht kunt uitproberen. Zo kun je jouw hoofd bijvoorbeeld veranderen in Barack Obama, een zombie of een typische Mexicaan met een sombrero.

  Met deze filters kun je foto’s en video’s van jezelf maken en deze dan delen met je vrienden. Mocht jij je dus altijd helemaal vermaken in de snapchat filters, dan is dit zeker een aanrader. Het blijft namelijk leuk om je eigen gezicht in allerlei verschillende soorten en maten te zien, en daarom is MSQRD goed voor deze plek in de top 10 beste iPhone apps 2016. MSQRD is gratis te downloaden.

  7. Folioscope

  Folioscope is een gratis app voor de liefhebbers op het gebied van animatie. Met deze app kun je op een eenvoudige manier geanimeerde GIFs maken en dat gaat allemaal met je vinger.

  Voor veel mensen is het maken van animaties een lastig en tijdrovend concept. Vaak moet je je er goed in verdiept hebben om professionele animaties te maken, maar met Folioscope kun je op een simpele manier ook zelf hiermee aan de slag gaan.

  Met één vinger trek je lijnen, kleur je jouw zelfgemaakte figuren in en maak je er een animatie van door verschillende shots van je kunstwerk te maken. Ideaal om eens uit te proberen, maar ook erg leuk om je creatieve ideeën in een bewegend animatiebeeld te zetten.

  Het is tof dat deze app de soms lastige manier van animeren op een makkelijk manier beschikbaar stelt. Daarom is het een verdiende nummer 7 in deze top 10 iPhone apps 2016.

  6. Day One journaal

  Nummer 6 in deze top 10 beste iPhone apps is de nieuwe Day One Journaal. Day One is een dagboek-app waarbij je jouw gebeurtenissen kunt vastleggen. Dit gaat niet zoals een normaal dagboek, maar een stuk uitgebreider met foto’s, vormgeving en kleuren.

  Met Day One kun je meerdere dagboeken tegelijk bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld een dagboek speciaal voor een vakantie aanmaken of er juist eentje beheren die alleen op je werk is gericht. In totaal kun je tien dagboeken aanmaken.

  Daarnaast is het met Day One mogelijk om je gegevens in de cloud te bewaren. Hiermee kun je onderweg op je mobiel een verhaal beginnen en die dan later voltooien op je Macbook. Dit zorgt ervoor dat je altijd en overal bij je eigen verhalen kunt. Day One journaal heeft wel een prijskaartje van 4,99 euro.

  5. Bear

  Bear is een gratis notitie-app die je voor 1,49 euro kunt upgraden naar Bear Pro. Hij is te vergelijken met de standaard iPhone app 'notities', maar dan veel uitgebreider. Je kunt met de Bear app je notities mooi vormgeven en organiseren zodat jij een perfect overzicht hebt van je aantekeningen.

  Zo kun je een speciale ‘to do’ lijst maken waarmee je precies kunt afvinken wat je hebt gedaan, ideaal om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Ook kun je de teksten die je noteert mooi vormgeven met plaatjes, kleuren en thema’s.

  Een andere handige functie van deze notitie app is het organiseren van je aantekeningen. Dit kun je doen door een bepaalde volgorde te creëren, maar nog handiger is het gebruik van tags. Zo kun je verschillende aantekeningen onder één tag benoemen zodat je ook snel terug kunt gaan naar je oude notities.

  Dit zorgt ervoor dat Bear een van de beste notitie apps van dit moment is en zeker een waardige toevoeging aan de top 10 beste iPhone apps 2016.

  4. Memrise

  Apps kunnen ook erg handig zijn om dingen te leren. Memrise is zo’n leerzame app die je de mogelijkheid geeft om allerlei verschillende talen te leren. Van Frans tot Spaans of zelfs Koreaans. De enorme hoeveelheid talen zorgt ervoor dat Memrise op een verdiende vierde plek staat in deze top 10 beste iPhone apps 2016.

  Dit gebeurt op een leuke manier waarbij je verschillende levels moet doorlopen om steeds moeilijkere uitdagingen te krijgen. Zo leer je een vreemde taal op een aantrekkelijke en vrolijke manier. Dit gebeurt onder andere met luister-, lees en schrijfopdrachten zodat je binnen de kortste keren een nieuwe taal kunt beheersen.

  Memrise is gratis te downloaden in de App Store.

  3. Clash Royale

  Clash Royale is een nieuwe gratis game die gemaakt is door de makers van het beroemde Clash of Clans. Het is wederom een multiplayer game, maar dit keer ga je met de karakters van Clash of Clans de strijd aan om een tegenstander van zijn troon te stoten.

  Dit doe je in een soort game die lijkt op ‘Tower Defense’. Je moet met je troepen je tegenstander aanvallen en ervoor zorgen door zijn verdediging heen te komen totdat je bij de koning komt. Heb je genoeg troepen om de koning van zijn troon te halen, win je het gevecht.

  Met de beloningen die je van dit gevecht krijgt kun je jouw verdedigingen en troepen uitbreiden. Hoe beter je verdedigingen en troepen, hoe vaker je natuurlijk wint. Het is een enorm verslavende game waarbij je iedere keer slim genoeg moet zijn om je tegenstander te verslaan. Ieder potje is dus anders en daarom is deze game eerder door Apple zelf tot "Beste App Store game van het jaar" verkozen.

  2. Prisma

  Prisma is een app die volledig is gericht op het bewerken van foto’s, zo kun je filters en bewerkingen op bestaande foto’s toepassen. Er zijn natuurlijk allerlei andere foto-apps die dit ook kunnen, maar deze is speciaal én gratis.

  Met deze app kun je namelijk je foto omtoveren in de gekste en uniekste stijlen die je kunt bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld er met één knop voor zorgen dat je foto een complete cartoon wordt. Na het selecteren van een filter kun je jouw kunstwerk nog helemaal bijwerken zodat je precies een foto kunt maken naar jou wensen.

  De combinatie van te gekke filters met diepgaande personalisatie zorgt ervoor dat dit een van de beste foto apps ooit is. Je kunt ontzettend mooie foto’s creëren zodat het net op een schilderij lijkt. Dit heeft er ook voor gezorgd dat deze app tot "App van het jaar 2016" is benoemd door de App Store.

  Er is alleen één andere app in deze top 10 die zich mag bekronen tot beste app voor de iPhone.

  1. Pokémon GO

  Natuurlijk kan de grootste hype van 2016 niet ontbreken op dit lijstje. Pokemon GO heeft deze zomer zoveel invloed gehad op de samenleving dat het de nummer 1 in deze top 10 beste iPhone apps 2016 dik verdient. Iedereen kent de gratis game: van jong tot oud hebben we er allemaal wel iets over gehoord of waarschijnlijk volop gespeeld.

  Het spel zette de wereld letterlijk op zijn kop. Zo erg dat er af en toe sprake was van Pokémonterreur, waarbij er te veel overlast wordt veroorzaakt door het spelen van Pokémon GO. De game zorgt er namelijk voor dat iedereen naar buiten op avontuur moest gaan.

  Record na record werd door Pokémon GO verbroken. Het is dus geen verrassing dat deze app op nummer 1 staat van dit lijstje top 10 beste iPhone apps 2016. Door de App Store is Pokémon GO ook vernoemd tot "grootste doorbraak van het jaar."

  De game zette een nieuwe standaard voor toekomstige Nintendo games. Pokémon GO mag dan op dit moment minder gespeeld worden, toch blijft de game updates krijgen met nieuwe content en functies. Niemand zal de zomer van 2016 met het woord Pokémon GO meer vergeten.

  Super Mario Run

  Verkijgbaar vanaf 15 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.