Top 5 beste multiplayer games 2016 - De tofste online-ervaringen

  Naast een spannende ervaring in je eentje, is een game met anderen spelen er ervaren minstens net zo leuk. Ook binnen dit genre zijn er dit jaar weer een aantal mooie games uitgebracht. Tijd om ze samen te brengen in de top 5 beste multiplayer games 2016.

  5. Tom Clancy's The Division

  Het spits wordt afgebeten door een van Ubisofts toppers van dit afgelopen jaar. The Division is een game waarbij de multiplayer een grote rol speelt, waarbij spelers zowel kunnen samenwerken danwel tegen elkaar kunnen strijden. New York heeft jouw hulp nodig met het gevecht tegen de terroristen die het op de stad gemumt hebben, en alleen samen kun je die zware strijd tot een goed einde brengen.

  De uitgebreide co-operatieve gameplay samen met het competitieve aspect in de Dark Zone maakt The Division een van de tofste multiplayer games van dit jaar. Een plekje in de top 5 multiplayer games 2016 is dan ook zeker op zijn plaats.

  4. Gears of War 4

  De nummer vier van deze top 5 multiplayer games 2016 wordt ingevuld door deze exclusieve game voor de Xbox One en PC. Gears of War 4 biedt misschien wel het meest complete pakket binnen de serie, met een intensieve singleplayer, een competitieve multiplayer, en natuurlijk de uitdagende Horde modus.

  Het toffe van de nieuwe Gears-game is dat alle content in de game ook in co-op te spelen is. Zowel online met een vriend als met iemand samen op de bank. Maar de competitieve multiplayer waar de serie bekend om staat maakt Gears of War 4 een waardige kandidaat binnen deze top 5 multiplayer games 2016.

  3. Titanfall 2

  De volgende game kan gezien worden als de ondergesneeuwde binnen het shootergenre. Titanfall 2 kwam precies tussen Battlefield 1 en Call of Duty Infinite Warfare uit, waardoor de game niet bijster veel interesse had. Toch heeft de nieuwste game van ontwikkelaar Respawn Entertainment wel degelijk wat te bieden. De singleplayer die de shooter je voorschotelt is gaaf, maar de multiplayer is waar je moet wezen.

  De dynamische strijd tussen piloot en Titan is intensief, en je moet te allen tijde op je hoede wezen voor vijandige soldaten. Als piloot voel je je kwetsbaar maar mobiel, terwijl je als Titan flink wat schade kunt aanrichten. Een ieder die van snelle shooteractie houdt, moet deze nummer drie van de top 5 multiplayer games 2016 zeker een kans gunnen.

  2. Battlefield 1

  Op nummer twee vinden we een van de grootste games van het najaar: Battlefield 1. Dit pareltje van ontwikkelaar DICE brengt je terug naar de Eerste Wereldoorlog, wat een verfrissende setting is met alle futuristische avonturen die de concurrentie je voorschotelt. Dit heeft er dan ook gezorgd dat Battlefield dit jaar de populairste shooter van het jaar is geworden. Traditiegetrouw is de gameplay in Battlefield 1 intensief en bombastisch.

  Met grootse speelvelden en een dozijn aan voertuigen om mee te strijden kun je in deze oorlogsimulator je geluk niet op. Lobby's gevuld met 64 spelers die elkaar het leven zuur maken, zoiets vind je alleen in Battlefield 1. Een terechte plek in de top 5 multiplayer games 2016 dus. Maar welke game gaat er met het goud vandoor?

  1. Overwatch

  De multiplayer game die dit jaar de meeste roem bij elkaar heeft weten te sprokkelen is Overwatch. Ontwikkelaar Blizzard weet meing gamer weer aan zich te binden met deze gloednieuwe IP, waar de vele unieke karakters in de game de show stelen. Elke held heeft zijn eigen gameplay-stijl, wat ervoor zorgt dat de game ook na tientallen uren spelen nog fris aanvoelt.

  Dit samen met de prachtige grafische stijl van de game en het gratis beschikbaar stellen van alle toekomstige uitbreidingen, heeft ervoor gezorgd dat Overwatch met stipt boven aan de lijst van de top 5 multiplayer games 2016 is geëindigd.

  Overwatch

  Verkijgbaar vanaf 24 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.