Top 5 beste DLC van 2017 - Meer dan compleet

  Dit jaar zijn er genoeg rellen voorgekomen over de manier waarop bepaalde games additionele content inzetten. Loot boxes, simpele reskins en zelfs één à twee uur durende add-ons waar wel de volle prijs voor wordt gevraagd. Gelukkig is 2017 niet alleen maar bagger geweest qua post-launch content. Dat bewijzen de uitblinkers van de top 5 beste DLC van 2017.

  Het mooiste na het uitspelen van een prachtige game is wanneer de speelduur verlengd wordt door middel van nieuwe content. Extra gebieden, auto's, wapens en verhaallijnen zorgen ervoor dat het desbetreffende spel niet gelijk in de archiefkast beland. Alhoewel het voor de ontwikkelaars altijd een kunst is om een al afgewerkte game nog verder uit te werken, kan er over deze top 5 beste DLC van 2017 gezegd worden dat er heuse meesterwerken afgeleverd zijn.

  5. Forza Horizon 3: Hot Wheels

  Het had een 1 april grap kunnen zijn, maar er is daadwerkelijk een uitbreiding uitgebracht waarbij de speelgoedautootjes centraal staan. De Forza Horizon 3 Hot Wheels DLC wisselt het grind in voor felgekleurde plastic banen waar coureurs in wording het tegen elkaar opnemen. Het zou kunnen dat je het merk nog associeert met iets uit de kindertijd, maar dit is de meest plezierige en vlammende content die de game je voorschotelt.

  In de Hot Wheels DLC komen de speelgoedbanen tot leven. IJzingwekkende loopings lopen over in hellingen waar je u tegen zegt en dan hebben wij het nog niet eens over de ervaringen die je meemaakt, wanneer je een sprong door een brandende hoepel moet maken of voorbij een dinosaurus komt! Dat allemaal vanachter het stuur van je vette bolide of hot rod.

  4. Guild Wars 2: Path of Fire

  Path of Fire is een verrassende DLC voor Guild Wars 2 spelers, maar een overkoepelende vorm van plezier voor de originele franchiseveteranen. Deze toffe add-on zorgt ervoor dat de Crystal Desert wederom zijn poorten opent, 250 jaar na de gebeurtenissen van Nightfall. Er zijn een hoop veranderingen doorgevoerd qua aankleding, waardoor zelfs de meest doorgewinterde Margonite jagers met hun mond vol tanden staan.

  Eén feature waar Path of Fire om geroemd mag worden is de toevoeging van mounts. Deze rijdieren zijn meer dan alleen puur cosmetische aanpassingen, want je zult hen nodig hebben voor bepaalde puzzels en onherbergzame gebieden. Dat dit klikt met het verhaal is te merken aan het cijfer dat wij de DLC gegeven hebben. Guild Wars 2 Path of Fire scoorde een dikke 8,5!

  3. Nioh: Bloodshed's End

  2017 is een prachtig jaar geweest voor de spelers die iets meer uitdaging zochten. Onder andere Dark Souls 3: The Ringed City DLC, Cuphead, en Nioh zijn voorbij gekomen. Over elk van deze games kan er urenlang gepraat worden waarom het de moeite waard is om je hoofd over te breken, maar een bloemlezing staat hier niet centraal. Terug naar de beste DLC, waar vooral Nioh een handje vol van heeft.

  Nioh is een toffe game die je op het puntje van je stoel weet te krijgen. Na met bloed, zweet en tranen door de verhaallijn gekropen te zijn, heeft ontwikkelaar Team Ninja maar liefst drie voltallige DLC-pakketten uitgebracht. Zelfkastijding heeft een nieuwe betekenis gekregen.

  Er valt een hoop positiefs over de post-launch content te zeggen. Zo zijn er nieuwe modi, wapenklasses en vooral ingenieuze mappen voorbij gekomen. Op het nippertje is Bloodshed's End de beste van het drietal geworden, maar dat ligt vooral aan het bevredigende einde van de verhaallijn. Zeker de moeite waard als je het aandurft.

  2. Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

  Horizon Zero Dawn is simpelweg de natte droom van iedere monteur. Het uit elkaar halen of modificeren van de complexe machines, door ze kennis te laten maken met jouw boog, heeft de speler als het goed is zo'n 20 à 30 uur bezig gehouden. Totdat de The Frozen Wilds DLC uitkwam natuurlijk. Kleine kans dat je twee keer moest nadenken of je nog een keer met Aloy op jacht wilde gaan naar in het opmerkelijke dierenrijk.

  The Frozen Wilds is in principe meer van hetzelfde, maar dan een paar graden onder Celsius. Een kleine zeven uur aan extra content waarbij je oog in oog komt te staan met nieuwe soorten robots en volkeren. De uitbreiding zet de trend en de kwaliteit van de voltallige game voort. Zonder twijfel is dat een overdenderend positief gegeven.

  1. Final Fantasy XIV: Stormblood

  Als je een paar jaar geleden aan de gemiddelde gamer vroeg of hij ooit van Final Fantasy XIV Online had gehoord, dan zou de verbaasde persoon je met wazige ogen aankijken. Ondertussen heeft de MMORPG een enorme vogelvlucht voorwaarts genomen en zijn er maar weinig online games te vinden die qua spelersaantallen hieraan weten te tippen. Er is namelijk een grote hoeveelheid tijd in het perfectioneren van de ervaring gestopt. Iets wat je terug ziet in de Stormblood uitbreiding.

  Stormblood is groots met een hoofdletter 'G'. De expansie mikt het op veilig en voegt minder baanbrekende elementen dan de Heavensward DLC toe, maar wat het doet oogt en speelt prima. De focus ligt zowel op verhaal als op PvP, een balans waar veel MMORPGs moeite mee hebben. Daarmee vormt Stormblood een must-have voor iedere Final Fantasy XIV fan!

  Final Fantasy XIV: Heavensward

  Verkijgbaar vanaf 26 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.