Top 5 grootste film flops 2017 - Volgende keer beter

Article
donderdag, 14 december 2017 om 9:46
xgn google image
Het jaar komt aan zijn einde en dat betekent dat we kunnen terugkijken op een mooi film jaar. Toch wisten niet alle films bij het publiek aan te slaan. We hebben de vijf grootste film flops 2017 op een rijtje gezet. Dit zijn vijf films die ervoor zorgden dat hun uitgevers in het rood kwamen te staan.

5. The Great Wall

We beginnen onze lijst van grootste film flops 2017 met The Great Wall. Deze grote film bevat onder andere Matt Damon en Willem Dafoe.
The Great Wall is een groot actiespektakel dat zich, zoals de titel suggereert, afspeelt op de Chinese muur. Hier komen zowel Amerikaanse als Chinese personages samen om de muur te verdedigen tegen monsters. Vanwege de grote hoeveelheid actie en digitale effecten lag het budget van de film ook enorm hoog. In totaal is er meer dan 150 miljoen dollar aan de film uitgegeven.
Helaas kwamen de bezoekers niet rennend op de film af, wat ervoor zorgde dat The Great Wall de verwachtingen niet waar wist te maken. De film verloor rond de 70 miljoen dollar. Deze Chinese muur is ingestort.
123138

4. Power Rangers

Op de vierde plek van grootste film flops 2017 zien we de terugkeer van een bekende franchise. De Power Rangers zijn voor velen een stukje nostalgie en een filmadaptatie moest dan ook inspelen op deze nostalgie en de Rangers introduceren aan een nieuwe generatie.
Dit plan is echter in duigen gevallen, aangezien de Power Rangers film geen succes is geworden. Met de komst van alle superhelden films voelt Power Rangers overbodig aan. Dit was terug te zien in de belemmerde prestatie die film wist te leveren. Met een budget van 100 miljoen dollar was het de bedoeling om Power Rangers klaar te maken voor de toekomst en een hele franchise aan films te maken.
Het einde van Power Rangers bevat een hint naar de Groene Power Ranger. Deze Ranger, genaamd Tommy, zou in het vervolg aanbod komen, maar op dit moment is het onduidelijk wat de toekomst van de Power Rangers inhoudt. Zal er een vervolg komen? Of is dit einde verhaal voor het team van helden?
123139

3. Ghost in the Shell

Op de derde plek in deze top drie grootste film flops 2017 vinden met Ghost in the Shell. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige Japanse Manga, die ook is verfilmd tot een animefilm.
Het feit dat Scarlett Johansson werd gecast bracht een hoop controverse met zich mee. In Hollywood ging het meteen om de term white washing. Deze term staat voor het casten van een blanke acteur of actrice voor een personage wat in het originele verhaal niet blank is. En het materiaal van Ghost in the Shell is van Aziatische afkomst en moest daarom een Aziatische acteur in de hoofdrol bevatten.
Ondanks dat een grote naam aan de film gebonden was, Scarlett Johansson, was het eindproduct niet te redden. Ghost in the Shell werd één van de grootste flops van het jaar en kwam flink in het rood te staan. Misschien is het beter om deze franchise niet meer naar het grote scherm te brengen. Ghost in the Shell werkt namelijk perfect als anime.
123207

2. Geostorm

Geostorm is wederom een groot actiespektakel dat zich focust op een ramp die ervoor kan zorgen dat de wereld vergaat. Het concept van rampenfilms bestaat al een lange tijd. Denk bijvoorbeeld aan Independence Day of de wat meer recentere film 2012. Het is daarom ironisch dat Geostorm een rampenfilm is, aangezien de film zelf ook een grote ramp is geworden.
Geostorm wist het publiek namelijk niet omver te blazen. De film bleek een storm met weinig kracht te zijn. Dit was terug te zien in de recensies, want ook die waren niet erg positief. Naast de recensies wist de film ook op het gebied van opbrengsten niet aan de verwachtingen te voldoen.
De film had een groot budget, wat verklaarbaar is vanwege de grote hoeveelheid special effects, maar het publiek kwam helaas niet aanwaaien.
123210

1. King Arthur: Legend of the Sword

We sluiten deze lijst van grootste film flops 2017 af met King Arthur. De film met de koning in de titel is ook de film die koning is geworden van de grootste flop van 2017. Met deze nieuwe King Arthur film moest een nieuwe franchise ontstaan die net zo episch was als bijvoorbeeld Lord of the Rings. Nu lijken deze plannen compleet van de baan.
Naar verwachting stonden er minstens zes films op het lijstje, maar na de teleurstelling van Legend of the Sword lijkt het alsof deze franchise al is afgerond voordat hij echt is begonnen.
King Arthur had een gigantisch budget, waardoor de opbrengst ook enorm hoog moest liggen als de film winst wilde maken. Helaas is dit niet gelukt en King Arthur: Legend of the Sword zorgde ervoor dat de studio meer dan 150 miljoen dollar verloor. King Arthur heeft zijn strijd gestreden, maar verloor.

Grootste film flops 2017 - Wat is jullie mening?

Dit waren de vijf grootste film flops 2017. Hebben jullie een film uit ons lijstje gezien en wat vonden jullie hiervan? Vinden jullie het jammer dat sommige films, zoals Power Rangers of King Arthur, waarschijnlijk geen vervolgen zullen krijgen? Laat het ons weten in de reacties!

Populair Nieuws