Top 5 beste DC Movies! - De topfilms van DC Comics

Article
vrijdag, 05 februari 2021 om 15:00
the dark knight jokerf1639745047
Begin 2018 verscheen op XGN.nl het artikel ‘De 10 beste Marvelfilms’. Onlangs gaven we dit artikel een flinke 2021-update en nu heeft het een nieuwe koploper! Benieuwd wie er op één staat? Check het hier. Maar als je a zegt moet je ook b zeggen en daarom vonden we dat een DC Movieshitlijst niet achter kon blijven. Dit is de top 5 beste DC Movies films!

5. Man of Steel (2013)

We beginnen dit overzicht met de nummer vijf. Op deze plek vinden we een film uit 2013 met niemand minder dan Superman. We hebben het hier natuurlijk over de film Man of Steel met Henry Cavill in de hoofdrol.
De film werd ruim zeven jaar geleden door onze collega Vincent in een review uitgebreid onder de loep genomen. Vincent was destijds enthousiast over Man of Steel en gaf aan dat Superman schitterde als nooit tevoren. Man of Steel werd in 2013 door ook bekroond met een 8,5 op schaal van 10.
Anno 2021 zijn wij bij XGN nog steeds enthousiast over de film en daarom beloonde we hem met een plekje in dit overzicht.

4. Batman Begins (2005)

Op de vierde plek vinden we een Batman film uit de Christopher Nolan trilogie. We beginnen met de eerste film uit deze trilogie en dat was Batman Begins.
De Batmanfilm uit 2005 wordt vaak een beetje overschaduwd door het succes van The Dark Knight en The Dark Knight Rises. De film wordt snel over het hoofd gezien, maar stiekem is dit toch ook echt een hele goede film.
In deze eerste film uit de trilogie zijn we Christian Bale in de hoofdrol en de film wordt geregisseerd door de enige echte Christopher Nolan.

3. The Dark Knight Rises (2012)

We blijven nog even bij de Christopher Nolan trilogie van Batman, want op de derde plek vinden we ook een film uit deze reeks. Op de derde plek staat namelijk de film The Dark Knight Rises.
De film sloot de trilogie af en was dus ook automatisch de opvolger van The Dark Knight. Daarmee waren de verwachtingen hooggespannen, want The Dark Knight was een gigantisch succes.
The Dark Knight Rises kon zijn voorganger niet evenaren, maar een geweldige film was het zeker. Daarom vinden we The Dark Knight Rises terug op de derde plek.

2. Joker (2019)

We zijn alweer aangekomen bij de nummer twee en daar vinden we de meest recente film van dit overzicht. Eind 2019, een paar maanden voor de coronacrisis, verscheen in de bioscopen de film Joker.
Deze bijzondere film is zeker geen standaard superheldenfilm. Sterker nog, Batman is in deze film nog een klein jongetje. De film laat zien waarom The Joker zo geworden is en kan op meerdere manieren worden opgevat.
Joker viel bij ons op de redactie erg goed in de smaak en daarom vinden we de film terug op de tweede plek. Overigens zijn wij niet de enigen die de film erg goed vonden. De film wist twee Oscars te winnen, waaronder de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol, die geheel terecht naar Joaquin Phoenix ging.

1. The Dark Knight (2008)

Op de eerste plek kan natuurlijk maar één film staan en dat staat die ook. The Dark Knight is volgens ons de beste DC-movie ooit en misschien wel de beste superheldenfilm ooit. The Dark Knight is de tweede film uit de Christopher Nolan trilogie en daarmee staat de gehele trilogie in de top vijf.
The Dark Knight is een Batmanfilm, maar de film was nooit zo goed geweest zonder zijn tegenspeler. In The Dark Knight zien we Heath Legder als Joker en dat deed hij naar onze mening geweldig. Daarom riepen wij hem eind vorig jaar ook uit tot ‘beste superschurk ooit’.
Wij zijn bij XGN niet de enige die The Dark Knight een geweldige film vinden. Deze film staat bijvoorbeeld op de vierde plek in de IMDb top 250 en won twee Oscars. Eén van die Oscars ging uiteraard naar Heath Ledger voor beste bijrol.