Christopher Nolan vraagt om financiële steun voor bioscopen

News
woensdag, 20 januari 2021 om 13:00
architecture room indoors auditorium 109669 200623 141224f1622451261
Christopher Nolan, de man achter The Dark Knight, Inception en Tenet en Steve McQueen hebben de noodklok geluid voor de filmsector. Dit hebben ze gedaan doormiddel van een open brief die ze samen met nog ruim veertig filmmakers hebben verstuurd aan de Britse minister van Financiën. In deze open brief vragen ze om extra steun voor de filmsector.

Wat is er aan de hand?

Met deze brief hopen de filmmakers dat de bioscopen in het Verenigd Koningrijk overeind kunnen blijven:

“Er is geen twijfel over dat de sector overeind blijft en zal floreren wanneer er steun is, maar de nood voor financiële hulp is hoog”.

Gaan de bioscopen failliet?

Het Verenigd Koninkrijk wordt net als Nederland al sinds maart vorig jaar geteisterd door het coronavirus. Op dit moment is de Britse variant in het land zelfs erg sterk aanwezig, waardoor er nog minder mogelijk is. De bioscopen in het Verenigd Koninkrijk zijn afgelopen jaren veel dicht geweest en zijn dit jaar ook nog niet open geweest. Met deze dringende open brief hopen Nolan, McQueen en co dat de Britse bioscopen blijven bestaan.
nolanf1611132878

Christopher Nolan haalt hard uit

Christopher Nolan maakte bij het grote publiek bekendheid met films als The Dark Knight, Inception, Interstellar en Tener, maar laat zich ook wel vaker kritisch uit. Nolan haalde eind vorig jaar hard uit naar Warner Bros. Warner Bros heeft een deal gemaakt HBO waardoor alle Warner Bros film direct op HBO Max zullen verschijnen. Nolan was hier allesbehalve blij mee en was op z’n zachts gezegd ‘not amused’.

Populair Nieuws

Laatste Reacties