Hacker gearresteerd voor verkoop Shiny Pokémon

News
vrijdag, 05 februari 2021 om 15:30
pokemon sword and shieldf1659705602
De Japanse politie heeft een hacker opgepakt die Pokémon Sword & Shield accounts hackte en save data verkocht. De gehackte accounts bevatten Shiny Pokémon en waren dus een leuk extra zakcentje voor de hacker.
Als je goed bent met computers en makkelijk geld wil verdienen, dan kan je accounts hacken van Pokémon Sword & Shield spelers en Shiny Pokémon toevoegen. Daarnaast kan je ook nog eens de save data verkopen voor wat extra geld. Hou er alleen wel rekening mee dat je dan strafbaar bezig bent in Japan. Een 23-jarige hacker ondervond dat eerder deze week.
De hacker had geld ontvangen voor het manipuleren van de save data van verschillende accounts in Pokémon Sword & Shield. Het eerste verzoek wat de hacker ontving was blijkbaar voor een Shiny Pokémon genaamd Sobble. Hier kreeg de hacker dan vervolgens een paar tientjes voor en besloot hij dit vaker te doen. Uiteindelijk verdiende hij meer dan 10.000 dollar door mensen Shiny Pokémon te geven. Dat leverde hem de aandacht op van de Japanse autoriteiten.
pokemon sword and shield the isle of armor 02 qhdf1593181290

Japanse wet

Wat de hacker deed is strafbaar vanwege een Japanse wet die in 2019 geïntroduceerd werd. De wet stelt dat je geen save data mag manipuleren en dat je gemanipuleerde save data al helemaal niet mag verkopen. De 23-jarige man staat dan misschien ook wel een celstraf te wachten voor het manipuleren van de save data van Pokémon Sword & Shield accounts. Het is maar net wat je over hebt voor een paar Shiny Pokémon.

Populair Nieuws

Laatste Reacties