5 dingen die je nog niet wist over DC Comics

Article
vrijdag, 01 januari 2021 om 13:00
batman proximo videojuegpf1591694624
Vandaag weer een nieuwe ‘5 dingen die je nog niet wist over’. Eerder gingen we al opzoek naar de geheimen van Marvel, Star Wars en games, maar vandaag gaan we opzoek naar de geheimen van een aantal andere superhelden. Zoals gezegd gingen we al opzoek naar bizarre feiten over Marvel, maar er is ook een hoop spannends dat je nog niet wist over DC Comics. Dit zijn 5 dingen die je nog niet wist over DC Comics.

Superman was eigenlijk een superschurk

We beginnen met misschien wel de bekendste superheld van DC Comics, Superman. Superman is misschien wel het schoolvoorbeeld van een superheld, maar wist je dat Superman in eerste instantie eigenlijk een slechterik was? DC Comics bestaat namelijk al sinds 1934, maar Superman werd een jaar daarvoor al door de mannen Jerry Siegel en Joe Shuster bedacht. En in eerste instantie hadden de makers al een heel verhaal klaarliggen waarin superheld de schurk was en de planning was dan ook dat dit zo zal blijven. Dat werd op het laatste moment alleen toch aangepast en sindsdien in Superman al bijna 90 jaar de superheld die wij kennen.

De vergeten Batmanfilm van Andy Warhol

Als alles meezit kunnen we begin 2022 genieten van de film The Batman, en deze film is zeker niet de eerste Batman film ooit. Maar wist je dat de beroemde Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol ook ooit een Batman film heeft gemaakt? In 1964 bracht Warhol namelijk de film Batman Dracula uit. Dit deed hij alleen wel zonder toestemming DC Comics en daarom werd de film alleen vertoond tijdens een kunsttentoonstelling van Andy Warhol zelf. Jarenlang dacht men dat de film verloren was gegaan, maar in 2006 werden er toch nog een aantal scenes gevonden (hoewel deze wel erg beschadigd zijn).

Ken jij deze bizarre superheld al?

In de rubriek ‘5 dingen die je nog niet wist over Marvel’ vertelden we over de bizarre superheld(/koe) Bessie, ook wel bekend als Hellcow. Maar ook DC Comics kan er wat van wat betreft bizarre superhelden. DC Comics heeft namelijk de superheld Matter-Eater Lad. En de superkracht van deze superheld is letterlijk het eten van materie in al z’n vormen.

De superheld die eigenlijk een straat is

Maar het wordt allemaal nog gekker, want DC heeft ook de superheld Danny the Street (Danny de Straat). En Danny de superheld is precies wat je denkt dat het is, het is namelijk een straat. Danny kan zich wel verplaatsen, hij kan namelijk veranderen in elk landschap en zo als een soort hagedis zich verstopt houden.
the batmanf1613463823

Waar komt de naam Bruce Wayne vandaan?

En tot slot sluiten we af met een andere bekende superheld van DC Comic, Batman. Batman gaat in zijn vrije tijd door het leven onder de naam Bruce Wayne, maar heb jij je wel eens afgevraagd waarom hij zo heet? De naam Batman is logisch te verklaren, maar wist je dat Bruce Wayne ook ergens naar vernoemd is? Of eigenlijk zelfs naar twee mensen? De naam Bruce is namelijk geïnspireerd op Robert the Bruce, een Schotse koning die leefde in de 13e eeuw. En de naam Wayne is vernoemd naar Anthony Wayne, een prominent figuur uit de Amerikaanse revolutie.

Populair Nieuws