Top 10 Star Wars momenten - A long time ago...

  Star Wars is een van de bekendste films in het universum. Vanaf het debuut in 1977 met A New Hope tot vandaag de dag met Rogue One. Star Wars is voorlopig nog niet klaar, maar om alvast in de stemming van Rogue One te komen gaan we kijken wat de top 10 Star Wars momenten ooit zijn.

  Star Wars bevat een gigantische reeks aan iconische momenten en prachtige scènes. Van de lightsaber gevechten tot de diepgaande gesprekken zijn er talloze Star Wars momenten die deze top 10 kunnen halen. De taak om een top 10 te maken is misschien wel onmogelijk, maar toch zijn hier de top 10 Star Wars momenten!

  Pas op, deze special bevat spoilers over Star Wars episode I t/m episode VII. Keer om nu het nog kan!

  10. De Resistance komt je redden (Episode VII)

  Deze top 10 begint met het bewonderen van de Resistance in Episode VII. De Resistance is een nieuwe groep rebellen die zich tegen de ultieme macht van The First Order verzet. De bekende rebellen die in hun X-Wings al jarenlang de strijd aangaan in a galaxy far far away hebben ook een prachtig moment in Star Wars Episode VII: The Force Awakens.

  Dit moment gaat over een scène waarbij Han Solo, Chewbacca en Finn gevangen zijn genomen door the First Order na een groot vuurgevecht. Ze lijken geen kant op te kunnen, totdat Han Solo de Resistance ziet komen aanvliegen! Met een grote vloot van X-Wings neemt Poe Dameron de leiding om the Empire even te laten zien wie zij zijn.

  Dit gebeurt op een prachtige manier, zo ontstaat er in deze scène een geweldig luchtgevecht waarbij de een na het andere ontploffende ruimteschip is te zien. Dit gaat gepaard met de prachtige soundtrack waardoor deze scène echt even een kippenvelmoment is. Natuurlijk is dit moment ook bekend van de traitor-scene waar Finn en een stormtrooper een episch gevecht aangaan.

  De combinatie van het luchtgevecht, de muziek en het gevecht op de grond zorgt ervoor dat deze scène op nummer tien van de top 10 Star Wars momenten staat.

  9. Darth Maul battle (Episode I)

  De prequels (Episode I, II en III) zijn misschien niet de beste Star Wars films ooit gemaakt, al moet er wel worden toegegeven dat zowel de lightsaber battles als de andere gevechten prachtig zijn vormgegeven. Daarvan is het lightsaber gevecht tussen Darth Maul, Obi-Wan en Qui-Gon Ginn zeker een goed voorbeeld van.

  Episode I kwam in 1999 uit en zette een nieuwe toon voor de lightsaber gevechten, want het gevecht met Darth Maul zag er prachtig uit. Dit gevecht had namelijk vette stunts, mooie slagen en veel afwisseling. De ene keer is het gevecht namelijk twee tegen een en de andere keer moet Obi-Wan het alleen afnemen tegen de schurk, die beide Jedi op een mooie manier van zich af weet te houden.

  Net zoals nummer 10 in deze special gaat dit gevecht gepaard met een prachtige soundtrack. Duel of the Fates wordt tijdens dit gevecht afgespeeld en zorgt voor een heerlijk Star Wars gevoel.

  8. Order 66 (Episode III)

  Star Wars bevat veel mooie momenten waar de Jedi ontzettend succesvol zijn, maar ook in Star Wars gaat het niet altijd zoals je misschien verwacht. Een goed voorbeeld hiervan is Order 66, een oproep door Darth Sidious voor alle clonetroopers om de Jedi uit te moorden.

  Deze scène is bruut en schokkend, maar dat neemt niet weg dat het een belangrijk Star Wars moment is. Bijna alle Jedi worden uitgeroeid en dit zorgt voor een gigantische ontwikkeling in het Star Wars universum. The Empire grijpt namelijk de macht en er is niemand om ze te stoppen.

  Order 66 laat goed zien hoe het allemaal fout is gegaan met de Jedi, gepaard met brute en confronterende scènes is dit een moment die je niet snel kunt negeren in de top 10 Star Wars momenten.

  7. Mos Eisley Cantina (Episode IV)

  In Episode IV: A New Hope gaan Obi-Wan en Luke Skywalker op zoek naar een piloot en een schip. Ze komen aan bij de Mos Eisley Cantina waar we voor het eerst kennismaken met de beroemde Han Solo.

  De Cantina bevat een aantal mooie momenten. Zo begint de scène met de muziek van de Cantina Band waarbij je de meest gekke monsters in beeld ziet komen. Je merkt gelijk de sfeer van de kantine, namelijk een beruchte plek die vol zit met criminelen. Natuurlijk is de toffe Cantina Band continu op de achtergrond te horen met een van de bekendste liedjes uit het Star Wars universum.

  Naast de beginscène is er nog een ander mooi moment in de kantine, namelijk de conversatie tussen Han Solo en Greedo met natuurlijk de beroemde vraag: Wie schoot er eerst? Het internet staat vol met theorieën over dit moment en kunnen we dus zeker niet negeren in deze top 10 Star Wars momenten.

  6. Yoda geeft Luke training (Episode V)

  Op de vorige plekken waren vooral actievolle scènes te vinden, maar Star Wars draait niet alleen maar om de actie. Star Wars bevat veel momenten waar vooral de interactie tussen personages het zo mooi maakt. Een goed voorbeeld hiervan is de trainingsessie van Luke en Yoda in Episode V: The Empire Strikes Back.

  In deze training leert Luke de krachten van de Force kennen. Yoda, die al jarenlange ervaring heeft met het trainen van Jedi, helpt Luke hierbij en dit zorgt voor een aantal mooie momenten. Yoda vertelt hoe the Force werkt, maar Luke vindt het allemaal maar lariekoek en geeft snel op. Yoda weet hem te overtuigen en dit zorgt voor een mooie training met veel inspiratiespeeches van de wijze Jedi Master.

  Deze scène is ontzettend belangrijk in Star Wars, aangezien Luke hier de Jedi wordt die het universum gaat redden. Daarom is deze scène niet te missen in deze top 10 Star Wars momenten.

  5. Luke tegen Darth Vader (Episode VI)

  In Episode VI gaat Luke voor eens en voor altijd een einde maken aan The Empire door zelf het gevecht aan te gaan met Darth Vader. Na een mislukte poging om Darth Vader terug naar de goede kant van de force te halen ontstaat er een gevecht tussen Darth Vader en Luke.

  Hoewel dit gevecht niet erg spannend of mooi vormgegeven is, bevat het wel een aantal mooie momenten. Luke Skywalker staat namelijk op het punt aan zijn haat toe te geven en naar The Dark Side te gaan. Hij hakt de hand van Darth Vader eraf, maar Luke realiseert zich op tijd wat er aan de hand is en weet zich te beheersen.

  Een ander mooi moment in deze scène is dat Darth Vader zijn zoon redt van Darth Sidious. Dit laat zien dat Darth Vader toch nog wel goede dingen in zijn lichaam heeft en er zeker nog wat over is van de oude Anakin Skywalker.

  4. Rey en Finn tegen Kylo Ren (Episode VII)

  Vorig jaar kwam het lang verwachte vervolg van Star Wars uit. In Episode VII: The Force Awakens ontmoeten we een stel nieuwe personages die we de komende jaren zeker nog terug gaan zien. Episode VII is een van een hoog niveau en bevat meerdere toffe momenten.

  Een van die momenten is het gevecht van Rey en Finn tegen Kylo Ren. Ten eerste is de setting prachtig, overal is sneeuw en dat zorgt voor een mysterieus maar mooie omgeving. Ten tweede gaat Rey haar force-krachten optimaal gebruiken en zien we dat zij de echte Jedi is. Tot slot is het gevecht wederom prachtig vormgegeven met mooie bewegingen en slagen.

  Dit gaat gepaard met mooie kleuren en, zoals altijd tijdens Star Wars, met een prachtige soundtrack. Dit moment is de knaller van The Force Awakens en daarom staat deze scène op een mooie vierde plek in de top 10 Star Wars momenten.

  3. The Trench Run (Episode IV)

  De strijd tegen de Death Star is het moment waar je eigenlijk in meerdere Star Wars episodes op zit te wachten. De Death Star is zo belangrijk in Star Wars, dat zelfs de spin-off film Rogue One is uitgekomen!

  In Episode IV is dat moment dan daar. De Rebellen gaan de strijd aan om voor eens en voor altijd af te reken met de Death Star, en dit zorgt voor de iconische scène waarbij Luke precies de kern van de Death Star moet weten te raken. Deze scène heet The Trench Run.

  Het mooie van deze scène is de spanning die dit moment bevat. Er is maar één kans voor Luke om het plan succesvol te laten lopen, maar dit gaat op tijd want links en rechts verliest Luke zijn vrienden die hem met de missie proberen te helpen.

  Het bekende Use the Force, Luke speelt in deze scene af en zorgt ervoor dat we nog even kunnen genieten van Obi-Wan Kenobi. Daarnaast komt Han Solo toch nog terug om zijn vriend te redden. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat dit Star Wars moment een waardige klassieker is.

  2. Obi-Wan Kenobi vs. Anakin Skywalker (Episode III)

  Dit is het moment waar de grote slechterik Darth Vader wordt gecreëerd. Het is de ultieme clash tussen leraar en leerling waar Obi-Wan misschien wel zijn grootste gevecht ooit aangaat. Anakin is namelijk overgelopen naar The Dark Side, en Obi-Wan is de enige die hem kan stoppen.

  Dit zorgt voor een ultiem gevecht waar Obi-Wan en Anakin de strijd aangaan in een prachtige setting. Zo valt alles om Obi-Wan en Anakin uit elkaar dat ervoor zorgt dat de twee zich op het randje van de dood bevinden.

  Op nummer 10 van deze special hadden we het al over een ander prequel gevecht en die liet zien dat de prequels toch nog iets moois hebben. Dat is met dit gevecht niet anders, het gevecht bevat namelijk prachtige scènes met vette lightsaber stukken . Wederom maakt de muziek het plaatje een geheel.

  Deze scène is bepalend voor Star Wars en staat op nummer twee van de top 10 Star Wars momenten. Er is alleen nog één moment die het meest iconisch is voor de gehele Star Wars franchise en voor de meeste ophef heeft gezorgd.

  1. No, I am your father (Episode V)

  De scène die wellicht het meest bekend en voor de meeste ophef ooit in de Star Wars geschiedenis heeft gezorgd is de I am your Father-scène. Voor jarenlang werd gehint dat Darth Vader de vader van Luke Skywalker had vermoord, maar in deze scène werd er een flinke plot-twist bekendgemaakt. Darth Vader is namelijk de vader van Luke Skywalker.

  Dit heeft voor ontzettend veel verassingen gezorgd bij de fans van Star Wars. De meesten geloofden het ook niet en dachten dat het alleen een manier was om Luke naar The Dark Side te krijgen.

  Deze scène bevat het eerste lightsaber duel tussen Darth Vader en Luke Skywalker. In dit gevecht wordt de hand van Luke afgehakt en op het einde wordt de verrassende twist in het verhaal bekendgemaakt. Deze scène staat dus op nummer 1 omdat het een van de bekendste scènes in filmhistorie ooit is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.