The Walking Dead season 7 episode 8 recap - Verwachtingen episode 9

Article
donderdag, 15 december 2016 om 12:20
xgn google image
De nieuwste aflevering "Hearts Still Beating" is ook gelijk de laatste voor de mid-season break en er is een hele hoop gebeurd. Maar wat en waarom? Krijg nog even alles op een rijtje met de The Walking Dead season 7 episode 8 recap!
The Walking Dead season 7 mid-season break is aangebroken en dat betekent dat we even een pauze kunnen gaan nemen van deze postapocalyptische wereld. Maar niet voordat we alle informatie op een rij hebben gezet en gespeculeerd hebben over wat het tweede deel van het seizoen ons zal brengen.
Zoals we het er met zijn allen over eens kunnen zijn, is het goed dat The Walking Dead geen twee personen in één aflevering gevolgd heeft zonder ook maar iets te vertellen over de rest van de groep. En inmiddels is het ook wel duidelijk dat die gebroken Rick langzaam de oude weer wordt en we willen bloed zien!
The Walking Dead season 7 episode 8 recap

Daryl ontsnapt!

Al sinds de bloederige en verschrikkelijk gewelddadige eerste aflevering van het seizoen, wordt Daryl vastgehouden door Negan. Negan is druk bezig en heeft gezegd dat hij Daryl wil breken, puur en alleen om hem te kunnen rekruteren.
Eindelijk is onze kruisboogschutter ontsnapt uit het hol van de leeuw. Wat opvallend was aan de gevangenschap van Daryl, is dat die poging hem te breken eigenlijk alleen gedaan werd in de tweede en zevende episodes van het seizoen.
We kunnen Jesus in ieder geval wel bedanken, want hij heeft Daryl geholpen met ontsnappen door de sleutel van Daryl's cel aan hem te geven. Tijdens zijn eigenlijk te makkelijke ontsnapping stuitte hij nog op een van de handlangers van Negan, Fat Joey. Hij is de onzekere bange gast die in de serie voornamelijk geïdentificeerd wordt als "Negan". Toen hij Daryl zag stond hij doodsangsten uit en beloofde Daryl dat hij niets zou zeggen.
Maar uit het niets kwam de Negan in Daryl naar boven, hij moest zich een soort afreageren? Hij slaat namelijk de kop van het bange mannetje helemaal aan gort met een pijp. Het is begrijpelijk dat de kijker hier blij mee is, want er bestaat één Savior minder. Maar het was toch een zielige vertoning om één van de weinige Saviors die niet door en door slecht lijkt, helemaal in elkaar geramd te zien worden.
The Walking Dead season 7 episode 8 recap

De hand van god

Vorige week hadden we een zeer spannend einde. Negan wilde een rondleiding van Carl door hun huis en kreeg daarbij zijn eerste ontmoeting met Judith. Dit was een spannende cliffhanger, inmiddels weten we namelijk waar Negan allemaal toe in staat is.
Eenmaal wachtend op Rick eindigde de episode, in de episode van deze week keert Rick eindelijk terug naar Alexandria. hier komt hij erachter dat Negan en zijn bende weer op bezoek zijn en wordt hij geconfronteerd met wat handlangers van Negan. Hij moest toekijken hoe Aaron helemaal in elkaar wordt gestampt om niks en vervolgens moet er ook weer een groot deel van hun nieuwe vondst ingeleverd worden.
Intussen waagt Spencer een poging om Negan aan te pakken. Hij wil dat Negan hem de leiding geeft over de groep in Alexandria en Rick moet dood. Tijdens een potje biljarten is iedereen verzameld midden in Alexandria (op Rick en Aaron na). Negan legt aan de rest uit wat Spencer van plan was en zegt vervolgens.
Omdat hij het vuile werk niet opknapt door Rick zelf te doden. Meteen daarna begraaft Negan zijn mes diep in de buik van Spencer en rijt hem helemaal open.
Na deze gebeurtenis zien we aan Rosita's gezicht dat ze iets gaat flikken. Het schoot ons te binnen dat ze natuurlijk een kogel heeft laten maken door Eugene en in een fractie van een seconde trekt ze haar pistool en schiet op Negan.
Eindelijk lijkt het er op dat het einde verhaal is voor Negan, maar tevergeefs want meer geluk kon Negan niet hebben, toen Lucille per ongeluk het schot opving. Dit was het eerste moment waarop Negan echt boos en geschrokken leek te zijn, het was apart om te zien. Voornamelijk omdat we Negan eigenlijk alleen maar grapjes hebben zien maken en hij zich voornamelijk lacherig gedraagt.
Maar het wordt al snel duidelijk dat er een tweede persoon het loodje legt wanneer een handlanger van Negan ervoor kiest om de "fat chick" dood te schieten. Dit alles is al gebeurd voordat Rick arriveert en ziet wat er allemaal gebeurd is, Negan legt hem uit wat Carl en Rosita allemaal geflikt hebben. En om er nog even een schepje bovenop te doen neemt Negan Eugene mee zodat hij lekker kogels kan gaan maken voor de Saviors.

De hereniging

Maar deze aflevering is geen volledige bende van nare gebeurtenissen, want Rick wordt overgehaald door Michonne om eindelijk in opstand te komen. Vervolgens gaat Rick en een klein gezelschap naar "The Hill" waar Maggie zich schuilhoudt. Na een lange tijd zien de overlevenden elkaar weer en tot Rick's verbazing is Daryl ontsnapt van de Saviors.
De mid-season sluit dus af met vrijwel iedereen die van plan is om de Saviors aan te pakken. Volgens Jesus was het namelijk ook tijd om over The Kingdom te vertellen en om de handen in elkaar te steken.
The Walking Dead season 7 episode 8 recap

The Kingdom komt ook in opstand?

We schakelen over naar The Kingdom, waar Carol en Morgan nog steeds huishouden. Het begin lijkt goede intenties te hebben, Carol die naar Morgan wuift dat hij naar haar toe moet komen. Dit wordt gevolgd door een vriendelijk gesprek tussen de twee, een beetje awkward was het wel.
Kort daarna komt er een wachter van King Ezekiel die de twee om hulp vraagt. Hij weet dat King Ezekiel een beetje een speciaal plekje heeft voor Morgan en Carol en vraagt daarom om hulp. De wachter wil samen met hen King Ezekiel overhalen om een aanval te organiseren op de Saviors.
Maar uit het niets wordt Carol boos omdat ze alleen maar met rust gelaten wil worden, zelfs al zouden ze mensen tegen komen van Alexandria. En Morgan heeft last van zijn geweten, hij wil niet doden totdat het écht nodig is. Maar hij laat wel doorschemeren dat hij begrijpt wat de wachter bedoeld.

Verwachtingen episode 9

We zijn inmiddels aangebroken bij de mid-season break van The Walking dead season 7, dat betekent dat we voorlopig nog even moeten wachten voordat we erachter komen wat Rick voor snode plannen gaat uitvoeren. Want als we kijken over hoeveel man Negan beschikt, zal brute kracht niet alles zijn.
Wat wel mogelijk -en waarschijnlijk- is, is dat Rick het voor elkaar krijgt om The Kingdom met hem mee te laten doen. Maar zelfs dan zal het ze niet gemakkelijk afgaan. Wel is er nog een tweede hoop en dat is Tara die terug gaat naar het vrouwenkamp en hen ook overhaalt om mee te doen, want dan is de kans van slagen aanzienlijk groter. Die dames beschikken over flink wat wapens.
Meer weten van The Walking dead? Kijk dan onze The Walking Dead season 7 episode 7 recap. Als je na een lange tijd weer in moet springen, dan check je onze The Walking Dead season 1-4 recap.