Top 10 beste Switch graphics - Het mooiste in de dock

  De Nintendo Switch is inmiddels iets meer dan een jaar uit en al verschillende prachtige games op de console te vinden. Vandaag leggen we de focus op de beste Switch graphics wanneer de Switch docked is.

  Nintendo

  Het systeem is dan wel niet de meest krachtige, maar er zijn zeker mooie games te spelen. Wanneer de Switch in de dock zit, ziet het er vaak nog mooier uit dan wanneer je het systeem als handheld gebruikt. Wij zetten dan ook de beste Switch graphics voor je op een rijtje met tien games met de beste Switch graphics.

  Mario + Rabbids Kingdom Battle

  We beginnen deze lijst met de onverwachte crossover hit van Nintendo en Ubisoft. Het blijkt maar weer dat als twee grote gamebedrijven de handen ineen slaan er mooie resultaten kunnen ontstaan. Natuurlijk is de Nintendo Switch niet het meest krachtige systeem, maar Ubisoft weet veel te doen met weinig kracht.

  Door middel van de Snowdrop engine spatten de kleuren zowat van je televisie. De felle, vrolijke kleuren weten op een mooie manier de toon van een Mario spel te weergeven, terwijl er toch een vleugje gekte in zit. Dit spreekt dan ook voor zich, want de Raving Rabbids zijn zo gek als een deur en ook die magie wordt met de felle kleuren goed getoond.

  Bayonetta 2

  We zullen de grap over goddelijke graphics maar niet maken, maar het is wel een toepasselijk label voor hoe het spel eruit ziet. Voor de Switch-versie van het spel zijn de graphics nog een keer extra goed opgepoetst. Dit is in eerste instantie goed te zien in de levels die zich in de stad afspelen.

  Het wordt alleen nog maar beter wanneer je goed naar de karakters zelf kijkt. Je zou bijna duivelse daden verrichten om het spel docked te spelen, want daar ziet het spel er het beste uit. De flitsende actie wordt goed ondersteund door de artstyle en het is een spectaculair gezicht om de gigantische monsters te aanschouwen.

  Splatoon 2

  Het gaat bij Splatoon 2 maar om één ding, namelijk elkaar overhoop schieten met verf. Dit maakt Splatoon 2 dan ook een spektakel voor het menselijk oog. De felle kleuren doen veel voor het spel en nadat je een potje gespeeld hebt, lijkt de arena een kunstwerk. We hebben het dan wel over een schilderij dat door een kunstenaar als Peko geschilderd had kunnen zijn.

  De verfoorlog zorgt voor een levendig beeld en geeft je de neiging om verf te kopen om het thuis ook een keer uit te proberen. De felle graphics weten goed een plezierig gevoel over te brengen en de artstyle zelf helpt het spel ook mee. Ondanks dat het niet realistisch is, zien de gebouwen en wapens er toch erg goed uit.

  Mario Kart 8 Deluxe

  Toen het spel in 2014 uitkwam op de Wii U, zag Mario Kart 8 er al fantastisch uit. Nu het spel een remaster heeft gekregen op de Nintendo Switch, is de sprankelende schoonheid alleen nog maar groter geworden. In die tijd zou je zeggen dat Nintendo niet veel heeft kunnen toevoegen aan de grafische capaciteiten, maar ook de nieuwe karakters zijn van hoge kwaliteit die visueel mooi weergegeven worden.

  Van de kleine details die je ziet door bijvoorbeeld de wapperende snor van Mario tot de oogverblindende magie van de Rainbow Road, het spel is een visueel spektakel. De grootste focus ligt dan wel op het racen en je rondetijden, maar als je een moment neemt om de achtergronden te bekijken, zie je wat we bedoelen. Zo vinden sommige races zomaar plaats in een kinderkamer en krijg je van het Hyrule circuit direct de neiging om een Zelda game te spelen.

  Kirby Star Allies

  Je vraagt je misschien af hoe het mogelijk is dat een roze bal op deze lijst terecht is gekomen, maar wie daadwerkelijk het spel bekeken heeft weet waarom. Het is niet Kirby zelf die de beste graphics vertoont, maar wel de omgevingen. Zo zien de voor- en achtergronden er prachtig uit en weten deze heel goed het kinderlijke gevoel van het spel over te brengen.

  De camera zelf heeft hier ook een aandeel in, want het scherpte effect dat in de voor- en achtergronden duidelijk te zien is, werkt bijzonder goed. Het legt de focus daardoor nog beter op de rest van het spel en de beste Switch graphics in het spel zijn dan ook voornamelijk in levels bovengronds te zien.

  L.A. Noire

  Het lijkt bijna onmogelijk dat een game die inmiddels alweer zeven jaar oud is, op deze lijst van beste Switch graphics te vinden is. Toch heeft LA Noire meer dan haar plekje verdiend. De game heeft speciaal voor de Switch een makeover gekregen en dat is duidelijk te zien.

  Alles ziet er mooier uit en wanneer je het op je televisie speelt, wil je direct een jaren ‘50 film opzetten. Een leuke detective in een tijd waarin iedereen nog lekker haar longen zat zwart te verven met een sigaret. Rockstar Games heeft met de Switch remaster bewezen dat het ook goede prestaties kan leveren op een minder krachtig apparaat.

  Xenoblade Chronicles 2

  Xenoblade Chronicles 2 weet bizar veel voordeel te halen uit de artstyle en heeft daarmee haar plekje verdient als we het hebben over de beste Switch graphics. Het wordt alleen al duidelijk in de cinematics, want het mist effect ziet er nog net zo goed uit als toen het spel een half jaar geleden uitkwam. Daarnaast zijn het ook de karakters die er fantastisch uitzien.

  De karakters lijken letterlijk te schijnen en dat doet gelijk denken aan nieuwe schoenen die je voor altijd mooi wilt houden. Wanneer de karakters dan ook in de sprankelende open wereld rondlopen, zie je hoe mooi het spel is. De pixeleffecten zijn dan wel niet zo goed als dat je op de PlayStation 4 Pro of Xbox One X gewend bent, maar dat vergeef je al snel in dit JRPG-avontuur.

  Nintendo

  Donkey Kong: Tropical Freeze

  Net als Mario Kart 8 is deze Wii U-port nog steeds wonderschoon om naar te kijken. Nintendo laat duidelijk zien dat ze zelf toch het meeste weten over hun eigen systeem. Door slim gebruik te maken van bepaalde scherptes doen de pixeleffecten niet veel onder voor de concurrenten.

  De Nintendo Switch mag in Donkey Kong: Tropical Freeze dan wel geen gebruik maken van Fur-K zoals Crash Bandicoot dat wel heeft, maar dat neemt niet weg dat de grafische update het spel goed doet. Ook heeft Retro Studios fantastisch werk geleverd betreffende de voor en achtergrond en alles te samen doet menig gamer zeer goed.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Wat kunnen we nog meer zeggen over het spel waar al zoveel over gezegd is? Nog best veel, want een jaar na de release heeft het spel nog steeds prachtige graphics. Inmiddels heeft het spel niet meer de beste Switch graphics, maar Breath of the Wild komt nog steeds in de buurt.

  Dit heeft het spel voornamelijk te danken aan de fantastische artstyle die we graag nog eens terug zien. Van de kleine details die in de velden van Hyrule te vinden zijn tot de vurige toppen van Death Mountain, het is alsof je een schilderij in bent gewandeld. Gamers kijken dan ook met een lach en een traan terug op dit meesterwerk van Nintendo en zijn nog steeds bedroefd dat ze het spel al uit hebben gespeeld.

  Super Mario Odyssey

  De beste Switch graphics zijn ongetwijfeld te vinden in Super Mario Odyssey. Er zijn geen momenten in deze platformer waarbij je niet met een grote glimlach zit te spelen. De felle kleuren bezorgen je constant een plezierig gevoel en de verschillende werelden bieden meer dan genoeg variatie.

  Het indrukwekkende gezicht van de dinosauriër in het Cascade koninkrijk toont aan dat de Switch genoeg kracht kan halen uit de Nintendo Switch. Daarnaast moeten er complimenten gemaakt worden aan de helderheid van de kleuren die gecomplimenteerd worden door de lichteffecten. Dit alles is het beste te zien in New Donk City wanneer het festival van start gaat, want de vuurwerkshow is simpelweg manjefiek.

  Dit zijn de beste Switch graphics

  Wanneer je docked speelt hebben deze tien games de beste Switch graphics. Wil je nou ook weten welke graphics het beste zijn op de PlayStation 4? Lees dan vooral ons artikel over de beste PlayStation 4 graphics en vergeet ook zeker niet om te lezen over de top 10 aankomende Switch multiplayer games van 2018!

  Donkey Kong Country: Tropical Freeze

  Verkijgbaar vanaf 4 may 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.