Star Wars Episode 9 - Hoe nu verder na The Last Jedi?

Article
vrijdag, 04 mei 2018 om 16:04
xgn google image
Menig Star Wars fan zal The Last Jedi nu wel gezien hebben, dus is het voor ons tijd om terug te blikken, maar vooral ook vooruit te kijken. Want na alle gebeurtenissen in het universum hier ver, ver vandaan zijn we benieuwd wat we kunnen verwachten van het volgende deel in de sage: Star Wars Episode 9.
Let op: Dit artikel bevat spoilers van Star Wars: The Last Jedi en de voorgaande Star Wars films.

5. Het einde van The Last Jedi: de Force

Het was een merkwaardig einde van The Last Jedi, toen één van de jongetjes die Finn en Rose hielpen ontsnappen op Canto Bight, waar het duo een gevaarlijke missie uitvoerde om de rebellen te helpen, ineens zijn bezemsteel oppakte met de Force. Dit brengt een paar interessante vragen en antwoorden met zich mee.
Het bevestigt het feit nogmaals dat je niet uit een speciale familie hoeft te komen om over de krachten van de Force te beschikken. Wellicht dat dit jongetje nog van groot belang wordt in Star Wars Episode 9, maar het kan ook zomaar zijn dat het kind alleen werd gebruikt om aan te tonen dat je geen speciale ouders nodig hebt om de krachten van de Force te leren kennen.
Tot slot zou het ook nog kunnen zijn dat we dit jongetje gaan volgen in de gloednieuwe Star Wars trilogie die er over een paar jaar aankomt. Speculaties in overvloed!
124132

4. Carrie Fisher als Leia

Eerder werd al bekend dat Princess Leia terug zal keren in Episode 9, maar hoe is nog maar de vraag. De actrice die Leia speelde, Carrie Fisher, verliet namelijk helaas veel te vroeg het leven. De schrijvers hadden juist grote plannen met de rol van de Amerikaanse actrice in Star Wars Episode 9.
Het zou dus zo maar kunnen zijn dat het volgende Star Wars deel begint met een begrafenis van de prinses. Het kan namelijk niet zo zijn dat de leider van de rebellen ineens niet meer te zien is en niet meer genoemd gaat worden, een situatie waarin de makers liever niet hadden willen zitten.
Het had dan ook niet veel gescheeld of Leia was aan het begin van The Last Jedi overleden. Toen het ruimteschip van het personage namelijk ontplofte en Leia de ruimte in verdween leek ze te overlijden, maar door de plotse Force krachten wist ze te overleven.
124190

3. Keert Luke Skywalker terug?

Luke Skywalker (Mark Hamill) maakte tijdens de ontknoping van de film gebruik van een nog nooit eerder vertoonde Force kracht. De Jedi maakte een hologram van 'The Legend Luke Skywalker' en was de blikvanger van de vijand, want Kylo Ren ging de confrontatie met de Jedi aan, niet wetende dat het niet de echte Luke Skywalker was.
Deze onbekende kracht van de Force vergde helaas te veel kracht van de oude Jedi en dat zorgde ervoor dat Luke zijn laatste adem uitblies op het eiland waar hij in alle rust wilde sterven.
Toch is er nog steeds een kans dat we deze bikkel van een Skywalker terug gaan zien in Star Wars Episode 9. Want wie zagen we ook in The Last Jedi? Yoda, één van de machtigste Jedi allertijden, in de vorm van een geest. Wellicht dat we Luke ook terug zullen zien in deze vorm en dat hij nog een rol van betekenis kan gaan spelen met zijn nieuwe Force kracht.
124191

2. Knights of Ren

In The Force Awakens kregen we Kylo Ren te zien samen met zijn 'posse' genaamd de Knights of Ren. Deze groep leek daarna wel van de aardbodem verdwenen, want in The Last Jedi zijn we ze niet tegengekomen. Het moet dan ook haast wel dat we deze weer te zien krijgen in het volgende deel.
De theorie gaat dan ook rond dat deze knights de andere leerlingen zijn van Luke Skywalker die in een apart kamp werden opgeleid tot Jedi. Toen Luke probeerde om de toen nog jonge en krachtige Kylo Ren te vermoorden, zou Ren ontsnapt zijn met de andere leerlingen die trainde met Luke.
124192

1. Balance to the Force

In de prequels wordt alle aandacht gericht op Anakin, de Jedi en later Sith Lord zou namelijk de uitverkorene zijn om de balans in de Force te brengen. Dat is wat de profetie zegt. Nu is het Anakin niet gelukt om deze profetie waar te maken, want de toen nog jonge Jedi maakte de overstap naar de duistere kant en veroorzaakte voor nog meer onrust in de Force.
Geruchten en speculaties over wie, wat, waar en hoe zijn natuurlijk allemaal uit het luchtledige gegrepen. Is het Rey die voor deze balans kan zorgen, zou het Kylo Ren kunnen zijn of misschien dat kleine jongetje op het einde van The Last Jedi waar we het eerder over hadden? Het is in ieder geval een interessante gedachte dat het verhaal rondom de Skywalkers in Star Wars Episode 9 tot zijn einde gaat komen!

Wat hoop jij van Star Wars episode 9?

Wat denken jullie dat Star Wars Episode 9 allemaal gaat brengen? Zouden de bovenstaande speculaties kunnen uitkomen in de volgende episode of hopen jullie dat de makers ons iets heel anders voorschotelen?

Populair Nieuws