Top 10 beste PC games van 2019 tot nu toe - Een divers topjaar

Article
zaterdag, 20 juli 2019 om 9:31
xgn google image
PC-gamers hebben in 2018 een geweldig jaar gehad, met games van allerlei genres die keer op keer indruk wisten te maken. Maar 2019 zal geen rustjaar worden, want na zes maanden heeft het platform al meerdere pareltjes mogen ontvangen. Welke dat zijn kun je lezen in onze top 10 beste PC games van 2019 tot nu toe.

10. Outer Wilds

Waar de meeste games het houden bij aardse zaken, daar gaat Outer Wilds een stapje verder. In dit mysterie probeer je namelijk de raadselen van het heelal op te lossen. En dat is nodig ook, want het zonnestelsel zit vast in een eindeloze tijdslus.
Jij neemt de rol van de nieuwste rekruut van de Outer Wilds Ventures op je, een organisatie die naar antwoorden zoekt over het ruimtelijke probleem. In de game zal je daarom meerdere, vreemde werelden bezoeken met je ruimteschip, waar je puzzels moet oplossen om stukjes te vinden voor de grootste puzzel aller tijden. Ontwikkelaar Mobius Digital heeft met Outer Wilds een mysterieus en prachtig avontuur neergezet die het verdient om te worden gespeeld.
152720

9. Total War: Three Kingdoms

Total War is een zeer bekende naam voor PC-gamers en ontwikkelaar Creative Assembly lijkt tegenwoordig steeds meer variaties op de RTS-titels uit te brengen. Zo zagen we eerder al een samenwerking met Warhammer en ook Total War: Arena was een experiment op het standaard recept.
Total War: Three Kingdoms is een titel die valt in de hoofdserie van Total War, maar toch eentje die experimenteert met de formule. De game vertelt over de burgeroorlog in China, die het land zestig jaar lang in zijn greep hield in de derde eeuw na Christus. Als speler kies je één van de historische figuren als jouw generaal om vervolgens te proberen om de oorlog jouw kant op te trekken.
Uiteraard zal je dat doen met enorme legers en politieke intriges waar de Total War-serie om bekend staat, maar jouw generaals en andere legeraanvoerders staan deze keer veel meer centraal. Zo kan je ze uitrusten met verschillende wapens en uitrustingen en zullen ze veel invloed hebben op de manschappen om hen heen. Total War: Three Kingdoms is daarmee nog meer een mix geworden van RTS en RPG.
Wil je meer lezen over Total War: Thee Kingdoms, check dan zeker onze review van de game.
152721

8. Devil May Cry 5

Dante en Nero zijn in 2019 eindelijk weer terug van vakantie met Devil May Cry 5. Het verhaal van de actievolle hack 'n slash-game speelt zich vijf jaar af na de gebeurtenissen in Devil May Cry 4 en introduceert een nieuw speelbaar personage: V. Zoals gewoonlijk zijn demonen weer bezig met foute dingen, maar deze keer krijgen ze te maken met een wel hele sterke demon in de vorm van Urizen.
Ook de actie is weer zoals je van de serie mag verwachten: van hoge kwaliteit en met veel snelheid. Alledrie de personages hebben daarnaast verschillende speelstijlen, zodat de gameplay altijd afwisselend en verfrissend is. Zo vecht Nero nu met robotarmen, kan Dante weer wisselen tussen vier vechttechnieken en gebruikt V drie demonen om zijn vijanden uit te schakelen.
Liefhebbers van hack 'n slash-titels kunnen dan ook zeker weer hun hart ophalen met Devil May Cry 5. Het is alleen te hopen dat Capcom niet weer elf jaar wacht met een nieuw deel in hoofdserie.
Voor meer informatie kun je ook terecht bij onze review over Devil May Cry 5.
152722

7. The Division 2

The Division werd met veel gejuich onthaald na de indrukwekkende aankondiging op de E3 van 2013. Maar na de lancering kwam er steeds meer kritiek en leek het erop dat de serie een langzame dood zou sterven. Niets bleek minder waar, want ontwikkelaar Massive Entertainment bleef aan de game werken om er alsnog de topgame van te maken die was beloofd.
Die lessen heeft Massive meegenomen naar The Division 2, die in maart van dit jaar het levenslicht zag. Zo zijn vijanden en spelers geen kogelsponzen meer, zullen wapens en armor pieces al vanaf het eerste level interessant zijn en is het probleem van de duizenden attachments ook opgelost.
Dat maakt het avontuur in het zonnige Washington niet alleen een soepele ervaring, maar ook heel erg leuk. De verschillende vijandelijke facties hebben allemaal hun eigen tactieken die je moet counteren, bazen zijn moeilijk om te verslaan en de Dark Zone blijft een interessante mix van PvE en PvP.
Wil je meer weten over The Division 2, dan kun je terecht bij onze review.
152723

6. Slay the Spire

Onafhankelijke ontwikkelaars weten ons elk jaar weer te verrassen met interessante games en combinaties van genres. En ook in 2019 lukt ze dat weer, zoals ontwikkelaar MegaCrit met Slay the Spire. Deze indie-game is een roguelike gecombineerd met een kaartspel.
Het houdt in dat je aan het begin van Slay the Spire begint met een keuze uit drie vooraf ingestelde personages, die verschillen in het aantal levenspunten, goud en een voorwerp waarmee ze beginnen. Bovendien heeft ook elk personage zijn of haar eigen deck met kaarten, die bestaan uit aanvallen, verdedigende kaarten en speciale acties.
Gewapend met het kaartenspel ga je vervolgens de Spire in, waar het doel is om de top te bereiken. Elke keer dat je er een voet in zet worden de levels, vijanden en bazen willekeurig gegenereerd en daarom is elk potje Slay the Spire anders. Naarmate je verder in de toren komt worden niet alleen de vijanden sterker, maar ook jouw deck interessanter en moet je zelf keuzes maken hoe je de stapel kaarten indeelt. Wat ons betreft is Slay the Spire dan ook dé indie-game van het jaar tot nu toe.
152724

5. F1 2019

Het nieuwe seizoen van Formule 1 is in volle gang en dat betekent dan natuurlijk ook weer een nieuwe F1-game van Codemasters. De ontwikkelaar heeft sinds 2017 flinke stappen gemaakt en met F1 2019 worden er weer een aantal interessante opties toegevoegd. De racegame is dan ook niet een simpele herhaling van de vorige titel met een aantal kleine aanpassingen en de nieuwe line-up van coureurs.
Zo zul je met de carrièremodus niet meteen beginnen in een Formule 1-auto, maar zul jij je eerst moeten bewijzen in Formule 2. Na een aantal races krijg je dan een kans in de koningsklasse en mag je één van de bestaande coureurs vervangen met jouw zelfgemaakte personage. Hecht sowieso niet teveel aan de bestaande combinaties van coureurs en teams, want F1 2019 is de eerste game waarbij de rijders van team kunnen wisselen. De game is niet natuurlijk niet te missen voor liefhebbers van Formule 1, maar is ook een topgame voor raceliefhebbers in het algemeen.
Als je meer wil weten over F1 2019, lees dan zeker ook onze review.
152725

4. Resident Evil 2

Het is niet de eerste keer dat we een remake zien van een succesvolle game in de laatste paar jaar, maar Capcom heeft werk gemaakt van Resident Evil 2. Het origineel uit 1998 mag gerust een klassieker worden genoemd, maar de tand des tijd is voor elke titel genadeloos en zo ook voor Resident Evil 2.
Het grootste struikelblok voor de game anno 2019 was het vaste camerastandpunt en de clunky besturing. In plaats van Resident Evil 2 simpelweg een make-over te geven heeft Capcom er daarom voor gekozen om de game van de grond af aan opnieuw te bouwen. Op die manier kon de ontwikkelaar overstappen op een moderne, third-person shooter-camera, net zoals in Resident Evil 4.
Ondanks de overstap maakt het de game er ook niet minder spannend om, want voor de rest is de titel trouw gebleven aan het origineel. Kogels zijn daarom schaars, overleven is lastig en de vijanden doodeng; helemaal met de nieuwe graphics. Wil je lekker griezelen, dan ben je bij Resident Evil 2 aan het goede adres.
Voor meer informatie over Resident Evil 2 kun je terecht bij onze review.
152726

3. Apex Legends

Nog nooit eerder hebben wij een game gezien die zo snel de markt overnam als Apex Legends. Niemand wist dat de game bestond, totdat het plotseling werd aangekondigd op 4 februari, samen met de mededeling dat de titel meteen gratis speelbaar zou zijn. Dan heb je wel de aandacht van gamers te pakken.
En dat had Apex Legends zeker, want de aankondiging was niet alleen een verrassing, de game is ook nog eens ijzersterk met een aantal vernieuwingen binnen het Battle Royale-genre. Ontwikkelaar Respawn Entertainment gebruikt haar schietsysteem uit Titanfall 2 voor heerlijke gameplay, combineert dat met verschillende personages en zet samenwerken voorop. Dankzij het ping-systeem hoeven spelers ook geen microfoon erbij te halen om effectief met elkaar te communiceren. Het is een geniaal recept geweest om direct de concurrentie aan te kunnen gaan met Fortnite.
Wil je meer te weten komen over de game, dan raden wij je aan om onze review te lezen.
152727

2. Sekiro: Shadows Die Twice

FromSoftware heeft in korte tijd een enorme reputatie weten op te bouwen, dankzij de ijzersterke en populaire Souls-franchise. Het concept van doodgaan en je voortgang kwijtraken, leren van je fouten en extreem moeilijke bazen verslaan is ondertussen al een genre op zich geworden sinds de eerste Dark Souls. Maar na Dark Souls III kondigde FromSoftware aan wat anders te willen doen.
Dat kwam tot vorm in Sekiro: Shadows Die Twice, een game waarin je speelt met een in ongenade gevallen ninja. Het is nog overduidelijk een game van FromSoftware, maar toch doet Sekiro een aantal dingen drastisch anders. Zo zul je in de game veel agressiever moeten spelen, ben je gelimiteerd aan het samurai-zwaard en de mechanische arm van Sekiro en werkt het upgrade-systeem heel anders. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om jezelf voorbij een uitdaging te ‘levelen’ zoals dat kon in Dark Souls.
Voordat je aan Sekiro: Shadows Die Twice begint moet je dan ook zeker weten dat je stevig in je schoenen staat, want het is een enorm uitdagende game. Maar wanneer je eenmaal in de flow komt, is het een geweldige ervaring en één van de beste games van het jaar tot nu toe.
Voor meer informatie kun je onze review over Sekiro: Shadows Die Twice lezen.
152728

1. Final Fantasy XIV: Shadowbringers

Als er één genre is die bij uitstekt geschikt is voor de PC, dan is het wel het MMO-genre. Tientallen vaardigheden, veel menu’s om doorheen te klikken en specifieke vijanden die je moet targetten: een muis en toetsenbord zijn de beste wapens om je daarmee te helpen. Gelukkig worden fans van het genre ook nog eens verwend, want vandaag de dag zijn er een aantal zwaargewichten waar je uit kan kiezen.
Eén van die grote spelers is Final Fantasy XIV, die met Shadowbringers zeer recent haar derde uitbreiding heeft gelanceerd. Zoals gewoonlijk komt er daar weer een enorme hoeveelheid content bij. Denk bijvoorbeeld aan twee nieuwe rassen, twee nieuwe klassen en uiteraard nieuwe dungeons om je uit te dagen. Maar daarnaast biedt Shadowbringers ook weer een hoogwaardig verhaal aan dat met recht het Final Fantasy-stempel mag dragen.
Final Fantasy XIV: Shadowbringers is daarom ook niet alleen interessant voor de doorgewinterde MMO-fanaat, maar ook voor de meer casual speler die wil genieten van een sterk verhaal. De hoofdverhaallijn van FFXIV en de uitbreidingen zijn namelijk gemaakt om te spelen in je eentje. En als je eenmaal samen met andere spelers content wil doorlopen, dan zijn er nog tientallen uren aan plezier over.

Top 10 beste PC games van 2019 tot nu toe – Wat is jouw favoriet?

Nu ben je op de hoogte van wat wij beschouwen als de beste PC games van 2019 tot nu toe, maar aan welke game zit jij eigenlijk gekluisterd? Is het één van de games uit onze lijst? Laat het ons weten in de comments!
Dit artikel is op 25 mei 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws