De tien beste smartphone accessoires - Voorbereid op pad in het dagelijks leven

  We kunnen tegenwoordig niet meer zonder smartphone. Ons sociale leven is eraan verbonden, alle informatie zoeken we ermee op en alle belangrijke afspraken staan in de kalender-applicatie. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor je telefoon. Om je lezen nog iets makkelijker te maken zijn hier de tien beste smartphone accessoires.

  Geen boetes meer met een telefoonhouder

  De politie verdient elk jaar bakken met geld aan autobestuurders die een hand van het stuur af hebben om hun smartphone te gebruiken. Maar dat is helemaal niet nodig dankzij telefoonhouders voor in de auto. Belletjes kan je aannemen op de speakerfunctie, Google Maps wijst je handig de weg naar je bestemming en je kan makkelijk een nummer skippen op Spotify. En daarvoor hoef je nooit, of enkel voor een seconde of twee, je handen van het stuur af te halen.

  DSD

  Iedereen op de foto met een selfiestick

  Je hebt het vast wel een keer gehad: je bent met een grote groep vrienden of collega’s op een feestje en je wil een grote groepsfoto maken met je smartphone. Je armen zijn alleen nooit lang genoeg om iedereen tegelijkertijd op de selfie te krijgen en de helft van de mensen heeft alleen zijn of haar kapsel of neus erop staan.

  Dat probleem ga je niet meer krijgen met een selfiestick. Even je telefoon erin zetten, de ideale lengte instellen voor de perfecte foto en je kan de situatie vereeuwigen met een druk op de knop. En geen zorgen, je hoeft niet eerst de zelfontspanner aan te zetten, de selfiestick heeft een ingebouwde knop in het handvat zitten.

  Santeri Viinamäki

  Eindeloos doorgaan met een powerbank

  We kunnen tegenwoordig zoveel doen met een smartphone, maar dat gaat vaak wel gepaard met een nadeel: het vreet de accu op. Even een paar video’s kijken op YouTube of Netflix, een uurtje Spotify aan in de trein, tegelijkertijd je sociale leven bijhouden en voor je het weet is je accu alweer leeg.

  Gelukkig zijn er tegenwoordig powerbanks, waarmee je overal zonder problemen je telefoon opgeladen kan houden. Ze zijn er in de vorm van externe kastjes die je met een kabeltje hangt aan je smartphone, maar er zijn ook powerbanks die in een telefoonhoesje zitten. Zo blijft je telefoon niet alleen opgeladen, maar is hij ook beschermd tegen valpartijen.

  Caio Resende

  Het feestje is altijd dichtbij met een draadloze speaker

  De speakers in smartphones zijn van ver gekomen en tegenwoordig kunnen de meeste modellen een aardig geluid produceren. Maar soms wil je beter van je muziek genieten dan wat de ingebouwde speaker van je smartphone kan bieden. Een draadloze speaker is daarbij de ideale uitkomst.

  Door middel van bluetooth kan je de draadloze speaker verbinden met je telefoon. Wanneer je vervolgens een nummer opzet via Spotify of Apple Music kunnen jij en je vrienden genieten van muziek in een veel hogere kwaliteit. Enjoy!

  Frank Cone

  Beschermd tegen zweet met een sportarmband

  Soms wordt het ook tijd om je lichaam aan het werk te zetten in de sportschool of door te gaan hardlopen in de natuur. Natuurlijk is het dan wel zo leuk en handig om je smartphone dicht bij je te houden voor je favoriete muziek, alleen is het niet altijd even praktisch. Zo hebben niet alle sportbroeken bijvoorbeeld een broekzak om je telefoon in te stoppen.

  Met een sportarmband hoef jij je daar geen zorgen meer over te maken. Zoek de specifieke armband voor jouw toestel, gooi hem om je arm heen en bij het sporten is je smartphone altijd binnen handbereik. En bovendien beschermd tegen zweet wat er ongetwijfeld bij komt kijken.

  Noah Erickson

  Geen vervelende kabels met een draadloze oplader

  Zoals we eerder al hebben gezegd is een opgeladen accu van essentieel belang voor je smartphone. Maar al die kabels die rondslingeren is eerlijk gezegd ook niet alles. Als je een telefoon hebt met de Qi standaard, dan zijn die zorgen ook weer verleden tijd.

  Een telefoon met de Qi standaard kan je namelijk bovenop een draadloze oplader leggen en de accu zal dan zonder kabels worden opgeladen. Ideaal bijvoorbeeld om bij je werkplek te zetten, zodat je tijdens het werk je smartphone kan opladen en zonder gedoe een belletje kan opnemen.

  Bruce Mars

  Opgaan in de virtuele wereld met een VR-bril

  Virtual Reality heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet. Brillen als de Virtual Boy zijn verleden tijd, geavanceerde technologie van de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR is wat nu de klok slaat. Maar voor VR hoef je niet vastgebonden te zitten aan een PC of PlayStation 4.

  Samsung maakt bijvoorbeeld VR-brillen voor haar smartphones en ook andere bedrijven zijn ermee begonnen. Op die manier heb je de mogelijkheid om je eerst stappen te zetten in de virtuele wereld en ben je ook geen vermogen kwijt in vergelijking met grote broertjes als de Rift en de Vive.

  Chipolo

  Nooit je spullen kwijtraken met een tracker

  Iedereen is wel een keer zijn sleutels of smartphone kwijtgeraakt door hem ergens te laten slingeren. Paniekerige zoekacties zijn gelukkig verleden tijd dankzij bluetooth trackers. Hang er eentje aan je sleutelbos of ander voorwerp dat je niet kwijt wil raken en wanneer je de app gebruikt maakt de tracker een geluid, zodat je precies weet waar het is. En anderzijds kan je ook drukken op de tracker om je smartphone op te sporen.

  Altijd binnen handbereik met een smartwatch

  Waar een smartphone het perfecte verlengstuk is van je sociale leven, daar is je smartwatch het perfecte verlengstuk van je telefoon. Op het klokje kan je niet alleen de tijd zien, maar ook notificaties checken die binnenkomen. Zo weet je precies of het nodig is om je smartphone uit je zak te halen of je de notificatie kan negeren.

  En qua smartwatches is er ook voor ieder wat wils. Liefhebbers van normale horloges kunnen gaan voor een hybrid smartwatch, die geen digitaal scherm gebruikt. Of als je meer een sporter bent, dan zijn er smartwatches met een siliconen bandje die ook nog eens je voortgang bij het sporten bijhouden, zoals de afstand, hartslag en tempo.

  Artem Beliaikin

  Geen spiegelreflex meer nodig met een telefoonlens

  Waarschijnlijk heb je het vaak genoeg gezien op vakantie of heb je er misschien zelf wel ervaring mee: toeristen die een perfecte foto willen maken en daarvoor hun spiegelreflexcamera erbij pakken. Eerst moeten ze hun aparte tas openen, de juiste lens erop schroeven en de correcte instellingen gebruiken voordat ze het plaatje kunnen maken.

  Al dat gedoe is niet nodig met een telefoonlens voor je smartphone. Ze zijn zo compact dat je ze in je broekzak kan stoppen en je telefoon heb je ook altijd binnen handbereik. Zet de lens op je telefoon en je bent meteen klaar om een prachtige vakantiefoto te schieten.

  De tien beste smartphone accessoires – Wat gebruik jij?

  Komen de meeste accessoires in deze lijst je bekend voor? Komt dat doordat je ze al in het dagelijks leven gebruikt of hanteer je simpelweg alleen je smartphone? Laat het ons weten in de comments en wat wij misschien over het hoofd hebben gezien.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.