Top 10 Beste handheld games 2017 - Ook de Switch is van de partij

  Handheld gamen was nog nooit zo makkelijk! Zeker nu de Switch ervoor zorgt dat je games onderweg mee kunt nemen. Veel keuze dus, maar wat zijn nu eigenlijk de beste handheld games 2017?

  10. Ever Oasis (3DS)

  Ever Oasis mag de spits afbijten in deze lijst beste handheld games 2017.

  In Ever Oasis moet je als een Oasis Chief een nieuwe oase opbouwen, nadat de oude oase van je broer is gesloopt door een groeiend, raar en paars kruid. De chaos verspreidt zich als onkruid en vernietigt alles wat los en vast zit. Je oasis loopt gevaar en jij moet het paarse kruid stoppen dat alle energie uit je land probeert te slokken.

  Ever Oasis is gemaakt door dezelfde studio die de 3DS remakes van The Legend of Zelda: Majoras Mask en Ocarina of Time heeft gemaakt.

  9. Poochy & Yoshi's Woolley World (3DS)

  Eerder verscheen Poochy & Yoshi's Wolley World al op de Wii U, en later verscheen hij ook voor de Nintendo 3DS. Ook deze portable versie is zeker aan te raden. De Wii U-versie werd in ieder geval goed ontvangen.

  In deze game ga je weer op reis met Yoshi door een zeer lollige en wollige wereld. Alles is van wol gemaakt en dit zorgt zeker voor een mooie charme. Als je dan ook nog vergezeld wordt door de wolhond Poochy, dan is duidelijk dat deze draagbare versie zeker tussen de lijst beste handheld games thuishoort.

  8. Mario & Luigi Superstar Saga + Bowser's Minions (3DS)

  Mario & Luigi Superstar Saga verscheen in 2003 voor het eerst op de Gameboy Advance en nu keert de titel terug als een zeer toffe Mario-game. De stem van Peach is namelijk weg. Het is aan jou om samen met Mario en Luigi richting het Beanbean Kingdom te gaan en haar stem weer terug te krijgen. Klinkt misschien bekend!

  Eigenlijk is deze 3DS game een remake van de oude Mario & Luigi Superstar Saga. Daarentegen ziet alles er net wat beter en vloeiender uit dan in het origineel. Ook voegt het spel een leuke extra game toe: Bowser's Minions, waarbij je het verhaal vanuit een interessant oogpunt bekijkt, namelijk vanuit de ogen van Bowsers hulpjes.

  Maar dit is niet de enige Mario op deze lijst met beste handheld games 2017!

  7. Mario + Rabbids: Kingdom Battle (Switch)

  Mario werkte dit jaar ook samen met de Rabbids!

  De Rabbids wisten bij veel gamers niet zo'n geweldige indruk achter te laten, maar toch weten ze het verrassend goed te doen in samenwerking met Mario. Ubisoft heeft hier een erg leuke titel neergezet waarin de samenwerking tussen de doldwaze konijnen en de man met de rode pet zeker tot zijn recht komt.

  Mario + Rabbids zit vol dolle humor. Een leuk voorbeeld hiervan is een zingend konijn dat nog wel het meeste weg heeft van een operazanger. In zijn theater zingt hij een liedje waarbij hij veel verwijst naar klassieke Nintendo games. Een dolle boel dus! De game kreeg van ons dan ook een 8.5.

  6. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia (3DS)

  Ook kan een Fire Emblem-titel zeker niet aan dit lijstje ontbreken. Fire Emblem Echoes wist namelijk zeer hoog te scoren in onder andere onze review. De game kreeg een 8.0!

  Het gaat hier niet om een compleet nieuw spel, alhoewel de meeste mensen het origineel waarschijnlijk nooit hebben gespeeld. Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia is namelijk gebaseerd op de in 1992 verschenen NES-game. Deze game kwam daarentegen enkel in Japan uit. Sinds dit jaar kunnen wij er ook van genieten.

  5. Hakuoki: Kyoto Winds (PS Vita)

  Deze titel komt waarschijnlijk niet per direct erg bekend voor, maar toch is het een zeer geslaagde titel op de PlayStation Vita geweest. De game werd er goed ontvangen door verschillende recenseten, ondanks dat de game best een niche markt bedient.

  Het gaat hier om een visual novel die een verhaal vertelt dat zich afspeelt in Kyoto. We volgen het personage Chizuru dat verliefd wordt op de Shinsegumi samurai. Deze samurai heeft daarentegen andere dingen aan haar hoofd, omdat ze in Kyoto op zoek is naar haar vermiste vader. Dit zorgt uiteindelijk voor een verhaal waar flink wat fantasie in verscholen zit.

  4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch)

  Een echte Mario Kart game is altijd leuk. Mario Kart 8 wist al flink wat gamers te overtuigen toen de game op de Nintendo Wii U uitkwam, maar nu kan de game toch net een wat groter publiek aantrekken op de Nintendo Switch. Je kunt je in ieder geval flink gek racen aangezien Mario Kart 8 Deluxe alle DLC van Mario Kart 8 standaard bevat. De game staat garant voor veel plezier op de vele circuits en met de vele personages.

  Voor de meest complete versie van Mario Kart 8 ben je bij de Switch-versie dus aan het goede adres. Wij gaven de racegame dan ook een schitterende 9.0!

  3. Metroid Samus Returns (3DS)

  Ook Samus heeft een plek veroverd in de top 10 beste handheld games. De premiejager keert in Metroid Samus Returns namelijk terug in een gloednieuw avontuur. Dit avontuur zorgt voor één van de beste handheld games 2017.

  Dit avontuur is ook welkom voor de echte doorgewinterde Metroid-fans, nadat eerder al de flink afwijkende Metroid Federation Force voor wat ophef onder de fans zorgde. Deze titel gaat terug naar zijn roots, en doet dit dan ook erg goed. Van ons kreeg de game dan ook een 9.0! Vandaar dat Metroid Samus Returns zeker een plaatsje heeft verdiend in deze lijst.

  2. Super Mario Odyssey (Switch)

  Ook de nieuwste Mario mag natuurlijk niet in deze lijst met beste handheld games 2017 ontbreken!

  Het nieuwste avontuur van Mario moet absoluut in de lijst zitten. Niet alleen bevat de titel weer een heleboel nieuwe werelden, ook zijn het allemaal werelden die erg creatief bedacht zijn. De leukste is misschien nog wel New Donk City, waar je tussen echte mensen, auto's en gebouwen doorloopt. Dit heb je nog nooit meegemaakt in een Mario-game. Super Mario Odyssey is sinds Super Mario Galaxy misschien wel de meest vernieuwende Mario-game in tijden.

  1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch)

  Maar er kan maar één titel helemaal bovenaan de lijst beste handheldgames 2017 staan.

  Hoewel de game ook voor de Nintendo Wii U verscheen, is het toch leuker om de game op de Nintendo Switch te spelen. Het apparaatje kun je overal mee naar toe nemen, en zo kun je dit intens toffe The Legend of Zelda-avontuur dan ook overal spelen. In de trein, in de bus, op het toilet, overal kun je de spelwereld ontdekken, shrines doorlopen en een poging wagen om de prinses te redden uit de duivelse klauwen van Ganon.

  Welke titel moet volgens jullie ook in deze lijst staan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Ever Oasis

  Verkijgbaar vanaf 23 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.