Top 10 beste kids games van 2015 - Game plezier voor jong en oud

Article
zaterdag, 28 november 2015 om 16:00
xgn google image
We hebben dit jaar een grote lijst van toffe games zien langskomen, die voor jong en oud de moeite waard zijn. Voor de jonge gamers onder ons hebben we hier de top 10 beste kids games van 2015 opgesteld.

10. Peanuts movie Snoopy's Grand Adventure

In deze vrolijke game speel je met het iconische hondje Snoopy. De game is gebaseerd op de gelijknamige film die vanaf 16 december 2015 in de bioscoop te zien is.
Het is een platform game die uitkwam op 3 november 2015 voor de Nintendo 3DS, PS4, Wii U, Xbox 360 en Xbox One. In de game speel je als Snoopy en kun je in de co-op versie ook spelen met het vogeltje Woodstock. Het doel is om Charlie Brown te vinden, waarvoor je eerst meerdere levels moet uitspelen.
De game heeft een vrolijke setting waardoor het ideaal is voor kinderen. Voor een uitgebreide recensie kun je onze review lezen.
81957

9. Yoshi's Woolly World

Als je houdt van wollige knuffeldieren en fan bent van Yoshi dan is deze game zeker niet te missen. In Yoshi's Woolly Adventure ga je opnieuw op avontuur met de vrolijke dinosaurus van Nintendo.
Het is een platform game en de zevende Yoshi game in de Yoshi serie. De game is sinds oktober dit jaar uit op de Wii U.
In de game is er een kwade tovenaar genaamd Kamek die bijna alle Yoshi's in garenbundel verandert. Er zijn twee Yoshi's niet gevangen genomen en het is hun taak om op avontuur te gaan en hun wollige vrienden te redden.
Yoshi's Woolly Adventure kreeg van ons een 9.
81958

8. Mario & Luigi Paper Jam

Het dynamische duo van Nintendo gaat in deze game weer samen op avontuur. In Mario & Luigi Paper Jam wordt het beste van de werelden van Mario & Luigi en Paper Mario samengebracht.
Mario & Luigi moeten in deze game hard samenwerken om de Paper Mario monster te kunnen verslaan en meteen terug te sturen naar de Paper Mario wereld. De game is exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS. Mario & Luigi Paper Jam is zeker een leuke game voor de Mario & Luigi fans. De game is vanaf 4 december dit jaar beschikbaar.
81959

7. Captain Toad Treasure Tracker

In Captain Toad Treasure Tracker zien we voor het eerst hoe Toad, die we kennen van de vele Mario games schittert in zijn eigen game. De Treasure Tracker game bestaat uit meerdere kleine levels waarin je als Toad veel puzzels moet oplossen om verder te kunnen gaan.
De game bevat meer dan 70 van deze levels, waar het in het eerste level al mis gaat voor Toad. Een van zijn sterren wordt afgepakt door een gigantische vogel en ook Toadette wordt door deze vogel ontvoerd. Het is aan de dappere Toad om zijn meisje te redden.
De game is sinds januari 2015 beschikbaar en is exclusief te spelen op de Wii U. De game kreeg van ons een 7.4 en je kunt ook onze uitgebreide review lezen.
81960

6. Legend of Zelda Tri Force Heroes

Maak je klaar om de wereld van Hyrule te ontdekken met je vrienden in The Legend of Zelda: Triforce Heroes. Dit multiplayer actie, avonturen spel is sinds oktober 2015 beschikbaar voor de Nintendo 3DS. De game was aangekondigd tijdens Nintendo's digitale E3 evenement.
In Triforce Heroes kan je teams vormen van 3 spelers waarin je dungeons kan binnenvallen in online en offline modus. Een van de belangrijkste spel methodes in de nieuwe Zelda is een mechaniek dat "Totem" wordt genoemd (denk hierbij aan een menselijke totempaal). Hiermee kunnen alle karakters in het spel op elkaars schouders staan, om op die manier eindbazen te verslaan.
De game is op de redactie ook zeker goed ontvangen en scoorde een 8.7. Je kunt ook onze Legend of Zelda Tri Force Heroes review lezen.
81961

5. Tearaway Unfolded

Media Molecule, de ontwikkelaar van LittleBigPlanet, heeft dit jaar ook een toffe game voor de PS4 uitgebracht: Tearaway Unfolded. Het avontuur dat je voorheen in je handen hield in Tearaway op de PS Vita, is nu opnieuw vormgegeven als een wereld in je tv.
Het is een nog grotere en nog mooiere wereld geworden en je kunt het op totaal nieuwe manieren spelen. Kinderen zullen de kleurrijke wereld van Tearaway Unfolded geweldig vinden, waarin ze al hun fantasie kwijt kunnen.
De game is in september uitgekomen en kreeg van ons een 8.5 in de recensie.
81962

4. Disney Infinity 3.0

Er is dit jaar zoals al verwacht werd ook een nieuwe Disney Infinity versie uitgebracht. Speel in deze game met nieuwe Star Wars, Marvel, Disney en Disney Pixar spelfiguren in Disney Infinity: 3.0 edition. Ontwikkel epische heldhaftige talenten, verdien vaardigheden die je weer kunt upgraden en gebruik je lichtzwaard vaardigheden. Anakin Skywalker en Iron Man in dezelfde video game wereld? Beter kan het gewoon niet.
Je kunt er ook voor kiezen om de game in het Engels of in het Nederlands te spelen. Disney Infinity kwam in augustus dit jaar uit en kreeg een 8.5 in onze recensie.
81963

3. Super Mario Maker

Mario fans zijn het ondertussen wel gewend dat bij elke Super Mario games de levels al voor je klaar staan voor gebruik. Deze keer heeft Nintendo besloten om dit los te laten en de speler de controle te geven. Super Mario Maker biedt de spelers nu de mogelijkheid om zelf levels te creëeren en te spelen waar ze hun fantasie te buiten kunnen.
Verder kan je deze levels ook delen met je vrienden en zelfs levels van andere spelers downloaden. Super Mario Maker is exclusief beschikbaar op de Wii U en ontving van ons een dikke 9 in de recensie.
81964

2. Skylanders SuperChargers

Skylanders Superchargers is de vijfde game in de Skylanders serie en is in september dit jaar verschenen op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en de Wii U. In deze vijfde installatie van Skylanders zijn ook voor het eerst voertuigen geïntroduceerd.
Net zoals de voorgaande games is Skylanders Superchargers een "toy-to-life" video game, waarbij de spelers een speelgoedpoppetje op de "Portal of Power" zetten wat ervoor zorgt dat het poppetje verschijnt in de game als karakter. In deze vijfde game in de Skylanders serie wordt deze "Portal of Power' vergroot, waardoor er voertuigen op kunnen worden gezet om in de game te verschijnen.
81965

1. LEGO Dimensions

LEGO Dimensions geeft spelers de mogelijkheid om te spelen als LEGO batman, LEGO gandalf, en LEGO Homer Simpson en dat alles in één game. Voor het eerst gaan personages uit verschillende werelden samen de strijd aan buiten de grenzen van hun eigen wereld. Dat klopt, al je favoriete LEGO karakters komen nu tot leven in LEGO dimensies.
In deze game heb je de mogelijkheid om 7 voertuigen en/of gadgets tegelijk te gebruiken. Door het uitbreiden van je LEGO Dimensions collectie krijg je meer opties voor gameplay in de game. Je zou dit spel kunnen zien als dé LEGO versie van Disney Infinity.
Je kunt ook onze uitgebreide LEGO Dimensions review lezen, die we beloond hebben met een welverdiende 9.3.