Pixels Review (Blu-ray) - Echt alleen voor gamers

  Pixels is een film die helemaal op gamers inspeelt. Sterker nog, de film is gemaakt voor en door gamers. Alleen is het niet echt wat je mag verwachten van zo'n film. Lees het in de Pixels Review!

  In Pixels beginnen we met een Arcade kampioenschap in 1982. Sam Brenner(Adam Sandler) en Will Cooper(Kevin James) doen mee, gezien zij bijzonder goed is in deze games. Ze snappen de algoritmes namelijk en komen zo erg ver. Uiteindelijk staat Sam in de finale tegen Eddie Plant(Peter Dinklage), maar daar verliest hij gruwelijk.

  Pixels Review

  Een invasie van retrogames

  De beelden van de finale en dus de beelden van alle arcadegames worden in een capsule de ruimte in gestuurd voor eventueel buitenaards leven. Zij zouden zo moeten weten dat we intelligent en vriendelijk zijn, maar dat pakt even anders uit. Er is inderdaad buitenaards leven.

  Alleen dat buitenaards leven ziet de beelden van de games als een dreigement en gebruikt dit tegen ons. Jaren later wordt de aarde aangevallen door niets minder dan retro arcade games. En dat levert ons een ware ode aan de geek op! Onder andere Centipede, Galaga, Space Invaders en Pac-Man hebben het op ons gemunt.

  Maar de aliens zijn niet te beroerd om ons een kans op overleving te geven. De aanvallen worden vooraf aangekondigd. Daarbij volgen ze de regels van de betreffende game. Bij bijvoorbeeld Pac Man moeten de geestjes (nu in gekleurde minis) de gele veelvraat vangen en dat drie keer.

  En wie kun je dan beter inroepen om te helpen dan de kampioenen die in 1982 het beste waren in deze games? Kevin is op dat moment de (totaal ongeloofwaardige) president van Amerika, Eddie is een crimineel, Sam is een bezorger en heeft het ook niet ver geschopt en Josh is antisociaal en een stereotype nerd.

  Pixels Review

  Overbodige stereotypering en een simpel plot

  Je ziet dat de acteurs hun rollen echt leuk vinden, maar helaas pakt dat niet altijd even goed uit. Bij Peter Dinklage lach je je soms rot over hoe hij zijn vertolking van videogamekampioen neerzet. Als je dan naar Adam Sandler kijkt, doet hij eigenlijk hetzelfde trucje als altijd en dat wordt inmiddels een beetje oud.

  Het karakter van Josh is bovendien voorzien van een romantische verhaallijn. Hij is namelijk al zijn hele leven verliefd op een vrouwelijk videogame karakter. En dat komt natuurlijk tot leven en wordt uiteindelijk ook verliefd op Josh. Dit alles is heel slecht uitgewerkt.

  Net als het plot van de film. Deze is behoorlijk voorspelbaar en je weet eigenlijk al vanaf het moment dat er uitleg is over de regels hoe de film afloopt. Dat er in de tussentijd een smurf vermoord wordt en dat Q-bert van angst in zijn broek plast zijn de grappigste momenten.

  Los daarvan zijn er maar weinig verrassingen in de film aanwezig. Het verhaal begint erg tof, vooral voor gamers, maar kabbelt daarna een beetje kinderachtig door. Er zijn wel wat lichtpuntjes te vinden in de CGI.

  Pixels Review

  Erg toffe CGI en veel extra’s

  Die is namelijk bijzonder goed in Pixels. Als je kijkt naar de vele animaties op het scherm en het algehele niveau van de film verwacht je dit absoluut niet. Alle gepixeleerde karakters zien er geweldig uit en kloppen tot in de details. Het is ook erg vet om te zien hoe Pac-man de stad voor de helft opvreet.

  En als de pleuris overal los breekt is het ook erg tof om te zien hoe diverse karakters uit games hun opwachting maken op zowel de voorgrond als de achtergrond. En daarbij reageert ook de omgeving prima op de verwoesting. Op een gegeven moment zie je een gebouw in Tetris stijl plat gaan. Erg leuk.

  Maar helaas is de CGI een van de weinig dingen die hoogstaand zijn in de film. Hiernaast is het genieten van de actie, maar daarnaast kom je niet verder dan een glimlach zo nu en dan en is het vooral irritant.

  De Blu-ray van Pixels zit wel boordevol extra’s. Er is van veel games in de film een extra aanwezig. Daarnaast is er een clip genaamd ‘Game On’ op de disc aanwezig van good Charlotte en Waka Flocka Flame.

  Pixels Review

  Echt op gamers gericht

  Pixels is een film waarbij je je vanaf de eerste minuut al stoort aan de acteurs. Het acteerwerk is kinderachtig, wat vooral door Adam Sandler en Kevin James komt. Daarbij wordt er in de film flink gestereotypeerd en dat werkt ook niet positief. Toch zijn er ook goede dingen.

  De rol van Peter Dinklage zorgt zo nu en dan voor grappige momenten en de CGI is erg goed. Daarbij zijn er natuurlijk talloze gamereferenties en alleen daarvoor al moet je Pixels een keer gezien hebben als gamer zijnde. Voor een niet gamer is dit sowieso geen geschikte film.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Veel gamereferenties
  • Voldoende extra's op de disc
  • CGI is erg goed
  • Actie is prima
  • Irritante acteurs
  • Slap plot
  • Romantische verhaallijn
  • Stereotypering ten top

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.