Razer Diamondback Review - Nog een ruwe diamant

Razer staat bekend om zijn producten van hoge kwaliteit die speciaal zijn gemaakt voor gamers. De meeste producten hebben een zwarte kleur met gifgroene accenten. Hoewel de gifgroene accenten ontbreken op de nieuwe Diamondback, is het product door en door Razer. Deze muis is gericht op gamers en dat merk je.

Heel nauwkeurige muis

De muis is uiterst nauwkeurig dankzij een sensor met 16.000 dpi. Geen enkele andere gamingmuis heeft op dit moment een dermate hoge dpi-sensor. De hoge nauwkeurigheid van de muis maakt het bijzonder geschikt voor gamers die net dat kleine beetje precisie nodig hebben. Games als Call of Duty of Counter Strike Global Offensive zijn dan ook bijzonder goed geschikt om te spelen met deze muis: een headshot maken was nog nooit zo makkelijk.

Dankzij de gevlochten muisdraad hoef je bovendien niet bang te zijn dat je een kapot draad krijgt. Ook de muisknoppen en het scrollwiel zijn van hoge kwaliteit, die flink wat miljoenen keren klikken meegaan. Aan de zijkant van de muis zitten ook 4 extra programmeerbare knoppen die je met behulp van Razer Synapse een eigen functie kan geven. Je kunt de knoppen makkelijk indrukken omdat ze dicht bij je duim en ringvinger zitten en dat is wel zo handig.

16,8 miljoen kleuren

Wat ook bijzonder gaaf is aan de muis is de optie om een van de 16,8 miljoen kleuren te kiezen die dan op de rand van de muis en het scrollwiel te zien is. Geen kleur is te gek, dus of je nou rood, blauw, geel of roze wil, het kan allemaal. Nog leuker is de chroma optie: hiermee laat je een constante kleurgloed over je muis lopen waardoor het net een regenboogmuis lijkt. Dit ziet er erg tof uit, maar voegt verder niet veel toe aan het apparaat.

Slanke vorm gaat ten koste van comfort

De vorm van de Diamondback is bijzonder te noemen: de muis is slank en dun, waardoor deze niet zo zwaar is en je hem snel kan bewegen. Met een gewicht van slechts 89 gram weegt het apparaat bijna net zo weinig als een echte muis. In combinatie met de rubberen gripmatjes aan de zijkant van de muis heb je veel grip en dit maakt de muis juist zo nauwkeurig. Dit lijkt heel mooi, maar in de werkelijkheid valt het resultaat toch tegen.

Omdat de muis zo klein en smal is, slepen je vingers al gauw over de grond. Ook ligt de muis niet helemaal lekker in de hand in tegenstelling tot andere muizen van Razer zoals de Naga. Dit gaat ten koste van het comfort voor iemand die gemiddelde of grote handen heeft, want juist voor deze mensen ligt de muis niet helemaal lekker in de hand. Het comfortgehalte van de muis is voor de meeste mensen dus wat tegenvallend en dat is jammer, want vaak weet Razer juist op dat front hoge ogen te gooien.

Je hand kan niet echt ergens op rusten tijdens een speelsessie, en daarom krijg je na een tijd een lamme hand wanneer je de muis gebruikt. Met een andere Razer muis zoals de Naga heb je dit probleem niet, omdat deze groot genoeg is om je hand volledig op te laten rusten. De Diamondback kan niet aan deze eis voldoen en daarom valt het comfort in de praktijk tegen. Heel erg jammer, maar verder is de muis zeker aan te raden voor mensen die graag een heel nauwkeurige muis willen hebben.

Teleurstellend eindresultaat

Ondanks dat de muis niet zo comfortabel is als je zou denken, is de Razer Diamondback wel heel nauwkeurig en de kwaliteit van het materiaal is top. Als je graag shooters speelt en niet al te grote handen hebt, is de Razer Diamondback iets voor jou. Wel hangt er een prijskaartje aan van 97,99 euro aan, dus het is zeker niet de goedkoopste muis. Al met al is de Razor Diamondback een goede muis, maar door het matige comfort valt het eindresultaat toch tegen.