Top 10 beste games van 2016 tot nu toe

Article
dinsdag, 05 juli 2016 om 13:24
xgn google image
De maand juni is weer ten einde en dat betekent tegelijkertijd dat we de eerste jaarhelft van 2016 afsluiten. Tijd voor een overzicht. Lees hier de top 10 beste games van 2016 tot nu toe.
Het eerste half jaar van 2016 was een bewogen half jaar met teleurstellingen, verrassingen en titels die simpelweg wel de verwachtingen waar moesten maken. Onder andere komen aan bod: langverwachte terugkomsten, onverwachte toptitels en natuurlijk de gevestigde orde.

10. Inside

Het is nog net gerechtvaardigd om deze game te rekenen tot de eerste jaarhelft van 2016. Met de releasedatum van 29 juni hebben we nog net voor het sluiten van de maand juni een absolute topgame voorgeschoteld gekregen. Inside is ontwikkeld door Playdead, die ook verantwoordelijk is voor Limbo.
Net zoals Limbo is ook Inside weer een topgame die je simpelweg gespeeld moet hebben. Door ons werd de game beoordeeld met maar liefst een 9.0. Onder andere de gave puzzels en het overbrengen van avontuur in een mix met de platformsetting zijn hierbij doorslaggevend geweest. Deze game mag je niet gemist hebben!
94148

9. LEGO Star Wars: The Force Awakens

Eind 2015 kreeg er een nieuwe generatie te maken met een Star Wars trilogie. The Force Awakens verscheen in de bioscoop. En je raadt het al, LEGO zou LEGO niet zijn als er geen gelijknamige game uitgebracht zou worden. De LEGO games vliegen altijd over de toonbank met de geweldige formule van puzzel en plezier.
Ook bij deze Lego game zal dit niet anders zijn. Sinds 28 juni is Lego Star Wars: The Force Awakens verkrijgbaar en deze titel maakt daarmee nog net deel uit van de eerste zes maanden van 2016. En voor de liefhebbers: het verhaal dicht ook het gat tussen de verhalen van The Return of the Jedi en The Force Awakens. De review staat inmiddels online.
94149

8. Total War Warhammer

Tussen al de shooters en RPG's zou je bijna vergeten dat er ook nog andere genres bestaan in de gamewereld. Wij vergeten dit echter niet en herkennen dat er in deze jaarhelft ook een absolute topper is opgestaan in het strategy genre. Total War Warhammer werd door ons met een 9.0 beoordeeld en verdient daarmee een plaatsje bij de beste tien games van 2016 tot nu toe.
Total War Warhammer is eigenlijk een samenvoeging van de fantasywereld van Warhammer en het strategy aspect van Total War. Een samenwerking die enorm goed uitpakt en resulteert in misschien wel de beste strategy game van de afgelopen jaren, zich afspelend in één van de meest mooie werelden. Kortom, een geslaagde samenwerking die je simpelweg niet over mag slaan.
94150

7. Ratchet & Clank

En dan één van die series die terug is van weggeweest. Ratchet & Clank verscheen nog niet eerder op het vlaggenschip van Sony en dat werd dus hoog tijd. Eerder werden de eerste delen gereboot en op 20 april was die tijd aangebroken en werder miljoenen fans over de hele wereld verblijd met een nieuw deel in de beroemde serie van Isomniac Games.
Maar daar blijft het niet bij. Voor de liefhebbers gaat er ook nog een film komen over Lombax en zijn robotvriend. De installatie voor de PlayStation 4 werd door ons beoordeeld met een 8.5. Ratchet & Clank is één van die games die je als PlayStation bezitter gewoon niet over het hoofd kan zien. De zevende plaats in deze lijst is daarmee ook meer dan verdiend.
94151

6. Xcom 2

Dan van een PlayStation exclusive over naar een game die momenteel alleen nog maar beschikbaar is voor de PC. De PC-versie van Xcom 2 verscheen op 5 februari van dit jaar en werd gerecenseerd met een prachtige 9.0. Voor de PlayStation en Xbox zal deze game later nog verschijnen. Maar nu al kan gezegd worden dat deze game een succes is.
Firaxis Games nam de oude Xcom serie over en bracht enkele tijd terug Xcom: Enemy Unknown uit. Met een goed basis, uitdagende gameplay en veel diversiteit werd deze game en ook Xcom 2 een enorm succes. Wij kunnen niet wachten op de console versies.
94152

5. Kirby Planet Robobot

Iedereen kent Kirby en zijn Dream Land. Met Kirby Planet Robobot heeft ook Nintendo een topper te pakken. 10 juni van dit jaar verscheen Kirby Planet Robobot exclusief op de 3DS met een door ons verantwoord cijfer van een 9.2!!! Deze Nintendo exclusive kan dus niet ontbreken uit deze lijst en verdient een vijfde plek.
In Kirby Planet Robobot wordt Dream Land geteisterd door een vijand die alles mechaniseert. Aan Kirby en zijn nieuwe robotpak om dit probleem op te lossen en de mensen van Dream Land te redden. De onderbouwing voor het hoge reviewcijfer ligt vooral in het diepgaande verhaal en de nieuwe features die heel goed uitpakken. Als je in het bezit bent van een 3DS mag je deze game niet overslaan.
94153

4. Overwatch

En dan door naar één van die verrassingen: Overwatch. Het is lang geleden dat er een innoverende first-person shooter op de game markt gekomen is. Maar met de nieuwe titel van Blizzard is het op 24 mei 2016 toch gelukt. Overwatch verraste vriend en vijand en is op dit moment misschien wel de meest gespeelde shooter. Van ons kreeg de game een 9.0!
De titel van de review ''Blizzard heeft weer goud in handen'' zegt eigenlijk al genoeg. Met Overwatch is er een mogelijke nieuwe topserie geboren in het shooter genre. De game ziet er fantastisch uit, loopt soepel en het teamwork staat centraal. In de basis is de game eigenlijk heel simpel, maar oh wat is hij goed. Een verdiende vierde plaats in de beste tien games van 2016 tot nu toe.
94154

3. Dark Souls III

Misschien is het wel de moeilijkste gameserie ooit. Er zijn maar weinig mensen die deze game uitspelen, laat staan uitspelen zonder chagrijnig te worden. Of zelfs nog erger: op het moeilijkste niveau, waar je niet dood mag gaan. Dark Souls kreeg op 12 april een derde deel. Een titel als Dark Souls III kan gewoon niet ontbreken aan de tien beste games van deze eerste jaarhelft.
Bandai Namco's nieuwe titel kreeg van ons een 8.5 en dat heeft vooral te maken met de uitdagende, verrassende gameplay, met het diepgaande zeer sterke verhaal en natuurlijk de prachtige settings. Maar pas op, deze game is niet voor iedereen weggelegd. Het is wel een mooi uitgangspunt voor een uitdaging met vrienden of familie, maar weet waar je aan begint...
94155

2. Tom Clancy's The Division

Ging het net zoals Watch Dogs een teleurstelling worden? Of ging het toch de topgame worden die het beloofde te worden. Ubisoft heeft er alles aan gedaan om de 'slechte' naam van de afgelopen jaren uit te wissen en dat is behoorlijk gelukt met The Division. En eerlijk is eerlijk, met een Tom Clancy kun je weinig verkeerd doen. De game die vooral gaat voor realiame kreeg van ons een 8.0.
Een 8.0 is misschien niet het hoogste cijfer uit de lijst, maar dat neemt niet weg dat deze game een verdiende tweede plek inneemt en te boek staat als één van de beste games van 2016 tot nu toe. Dit cijfer is vooral in vergelijking met de torenhoge verwachtingen. Op dat punt is de game nog wat aan verbetering toe. Maar The Division biedt met een stevig verhaal en goede gameplay een veelbelovend toekomstperspectief.
94157

1. Uncharted 4: A Thief's End

Maar dé belangrijkste release van dit eerste half jaar komt op naam van Naughty Dog. Net zoals Ratchet & Clank is ook de PlayStation exclusive Uncharted terug van weggeweest, en hoe... Op 10 mei werden de PlayStation fans verblijd met de release van Uncharted 4, die voldeed aan de torenhoge verwachtingen en door ons beoordeeld werd met een 9.5!!!
Het vierde en laatste deel van de beroemde Uncharted serie neemt ons nog één keer mee op de roemrijke avonturen van Nathan Drake en zijn hechte vriendengroep en familieleden. Uncharted 4 is grafisch fantastisch, er is meer dan genoeg te doen, het zit vol met overweldigende actie en natuurlijk een verhaal dat altijd het vernoenen waard is. Uncharted 4 is dé beste game van 2016 tot nu toe, zonder enige twijfel.

Populair Nieuws

Laatste Reacties