Top 10 best verdienende films van 2023

Article
woensdag, 27 december 2023 om 14:30
pexels pixabay 274937f1640954866
2023 was een jaar met veel hoogtepunten voor de film-industrie. Grote blockbusters trokken massa's bezoekers naar de bioscoop, maar ook kleinere films werden goed ontvangen. In deze lijst bekijken we de top 10 best verdiende films van 2023.

10. Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Tom Cruise maakte een comeback als Ethan Hunt in de film Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One met zijn typische energie. Deze actiefilm, die wereldwijd meer dan 567 dollar miljoen opleverde, bood een spannende rit vol actie en spionage.
De opwindende scènes vol actie, indrukwekkende stunts en Cruise die zijn eigen gevaarlijke stunts deed, waren allemaal belangrijk voor het succes van de film. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One was een van de meest winstgevende films van 2023 en laat fans smachten naar het volgende deel van de reeks.

9. The Little Mermaid

The Little Mermaid betoverde kijkers van alle leeftijden door hen mee te nemen op een fantastische reis diep in de zee. Deze nieuwe versie van de bekende Disney-film trok zowel kinderen als volwassenen aan en werd een van de populairste films van 2023 en leverde maar liefst 569 miljoen dollar op.
The Little Mermaid kreeg verschillende meningen van recensenten. Sommigen vonden de acteurs en de muziek heel goed, maar anderen vonden de plaatjes en hoe de personages eruitzagen niet zo goed. Toch liet de film zien dat de karakters en het verhaal nog steeds mensen over de hele wereld blijven betoveren, zelfs na al die tijd.

8. The Wandering Earth 2

The Wandering Earth 2, oftewel Liu lang di qiu 2, mag niet ontbreken in deze lijst. Deze film speelt zich af in de nabije toekomst, wanneer mensen ontdekken dat de zon snel uitdooft en daardoor de wereld zal vernietigen. De Chinese sciencefictionfilm The Wandering Earth 2 is de langverwachte sequel op de succesvolle film uit 2019. The Wandering Earth 2 heeft wereldwijd meer dan 604 miljoen dollar opgebracht.

7. Full River Red

De 7e film in deze lijst is Full River Red (Manjianghong). Dit is een historische thriller uit China, geregisseerd door Yimou Zhang. De film vertelt het verhaal van een mysterieuze moord die plaatsvindt in de Zuidelijke Song-dynastie. De film heeft in totaal meer dan 673 miljoen dollar opgebracht

6. Spider-Man: Across the Spider-Verse

Spider-Man: Across the Spider-Verse veroverde de harten van mensen wereldwijd en werd al snel een populaire film. Het is het vervolg op Spider-Man: Into the Spider-Verse, een animatiefilm die veel lof kreeg voor zijn nieuwe animatiestijl en spannende verhaallijn.
Met een opbrengst van 690 miljoen dollar liet Spider-Man: Across the Spider-Verse zien dat de vriendelijke superheld nog steeds geliefd is bij fans. Mensen kijken nu al uit naar het volgende deel van de franchise.

5. Fast X

Fast X is de tiende film in de Fast & Furious-franchise en het laatste deel van de hoofdserie. De film vertelt het verhaal van Dom Toretto en zijn team. Ze worden geconfronteerd met een nieuwe dreiging die hun familie en alles wat ze liefhebben bedreigt.
Dankzij indrukwekkende actiescènes, opwindende achtervolgingen en een cast met bekende namen, heeft deze actiefilm wereldwijd een opbrengst van maar liefst 704 miljoen dollar behaald.

4. Guardians of the Galaxy Vol. 3

Met Guardians of the Galaxy Vol. 3 heeft Marvel Studios opnieuw een fantastische film in de ruimte gemaakt. Met meer dan 845 miljoen dollar aan wereldwijde opbrengsten is dit kosmische superheldenverhaal een grote hit geworden in de bioscoop.
Guardians of the Galaxy Vol. 3, het vervolg op de film uit 2017, vertelt het verhaal van de Guardians die geconfronteerd worden met een nieuwe bedreiging voor het universum.

3. Oppenheimer

Het komt niet als een verrassing dat Oppenheimer, de nieuwste film van Christopher Nolan, een van de hoogst verdienende films van 2023 is. Dit meeslepende historische drama, met Cillian Murphy en Robert Downey Jr. in de hoofdrollen, belicht het leven van J. Robert Oppenheimer, de bedenker van de atoombom.
De film was razend populair en bracht 950 miljoen dollar op omdat het een geweldig verhaal had en een fantastische cast. De film is een must-see voor fans van historische films, biografische films en sciencefictionfilms.

2. The Super Mario Movie

The Super Mario Movie is een animatiefilm gebaseerd op de populaire Nintendo-spelserie. De film vertelt het verhaal van Mario's avontuur om zijn broer Luigi te redden en te voorkomen dat Princess Peach trouwt met Bowser.
De film heeft uiteindelijk meer dan 1,3 miljard dollar wereldwijd opgebracht en was erg populair onder verschillende doelgroepen.

1. Barbie

Barbie is een live-action film gebaseerd op de populaire Mattel-pop. De film vertelt het verhaal van Barbie, die uit haar perfecte wereld wordt verbannen en naar de echte wereld moet gaan. Daar leert ze dat perfectie niet alles is en dat het belangrijk is om jezelf te zijn.
De film werd goed ontvangen door critici en publiek. De film werd geprezen om zijn humor, acteerwerk en boodschap. Barbie was een kassucces en bracht wereldwijd meer dan 1,4 miljard dollar op waarmee het de best verdiende film is van het jaar 2023.