The Little Mermaid heeft een record verbroken op Disney+

News
dinsdag, 12 september 2023 om 12:30
the little mermaidf1694510712
Vorige week is The Little Mermaid verschenen op streamingdienst Disney+. De live-action film heeft een grote ontvangst gehad en daarmee een record van Hocus Pocus 2 verbroken.
De laatste jaren is Disney flink bezig om live-action films te maken van geliefde sprookjes. Zo hebben we nieuwe versies voorbij zien komen van The Lion King, Aladdin, Dumbo en in mei is daar ook The Little Mermaid bij gekomen. Met een box office-opbrengst van 569,5 miljoen dollar is de film alleen niet zo succesvol als The Lion King en Aladdin, met een omzet van respectievelijk 1,6 en 1 miljard dollar.
De nieuwe film over Ariel heeft nu alleen wel goede zaken gedaan op Disney+. Sinds de film op de streamingdienst is verschenen op 6 september, hebben al 16 miljoen abonnees The Little Mermaid gezien. Dat heeft Disney bekendgemaakt via een persbericht.

Een record voor The Little Mermaid

Met de miljoenen kijkers heeft The Little Mermaid een record te pakken op de streamingdienst. Het is namelijk de meest bekeken Disney première ooit op Disney+. Het record was hiervoor in handen van Hocus Pocus 2.
Die laatste film werd bovendien alleen uitgebracht op de streamingdienst en kreeg geen release in de bioscoop. Iedereen die het vervolg op de film uit 1993 wilde zien, moest dat dus doen via Disney+.
In The Little Mermaid wordt de hoofdrol vertolkt door Halle Bailey. De cast bestaat verder uit Melissa McCarthy (Ursula), Jonah Hauer-King (Eric), Javier Bardem (King Triton) en Daveed Diggs (Sebastian).

Populair Nieuws