10 films om naar uit te kijken in 2024

Article
woensdag, 27 december 2023 om 14:00
war for the planet of the apesf1664530704
Er zijn behoorlijk veel veelbelovende films aangekondigd voor volgend jaar. XGN geeft er tien om naar uit te kijken. Worden dit dé hits van volgend jaar?

10. Kingdom of the Planet of the Apes

De eerste film op de lijst is een behoorlijke. Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af 300 jaar nadat Caesar zijn apenclan naar het beloofde land bracht. Mensen zijn blijkbaar dierlijk geworden door de afwezigheid van de apen, wat heeft geleid tot een strijd tussen slavernij en vrijheid in de nieuwe samenleving.
De apen zelf blijken ook niet veel beter te zijn. Een tiran als dictator laat zien dat de apen ook nog veel kunnen leren. Het zal interessant om een film te zien zonder hoofdpersonage Caesar (die toch wel wat houvast bood in de franchise).
frodo the lord of the ringsf1683643103

9. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

We gaan wederkeren naar Middle Earth, ditmaal in de vorm van een animatiefilm.
De film is dus een aangekondigde animatiefilm en zal na welgeteld tien jaar terugkeren naar de wereld uit de The Lord of the Rings saga. De film volgt de wereld van Middle Earth voor de gebeurtenissen die zich afspelen in de film The Lord of the Rings: The Two Towers (het tweede deel in de LOTR franchise).
In deze film zullen we het verhaal volgen van Helm Hammerhand (ingesproken door acteur Brian Cox), een legendarische koning in Rohan. In de film zal hij zich moeten verdedigen tegen een leger vol met Dunlendings. Helm’s Deep is ook vernoemd naar deze krachtige koning.
john wick 4 st 5 jpg sd highf1699628066

8. Ballerina

Hoewel het hoofdverhaal van John Wick tot een einde lijkt te komen, hoeven fans nog niet helemaal afscheid te nemen van Keanu Reeves in deze iconische rol. Er gaan geruchten dat Reeves in 2024 in Ballerina zal gaan verschijnen in een ondersteunende rol.
In deze film zullen we Rooney volgen (gespeeld door Ana de Armas) een ballerina die zich stiekem bezighoudt als een huurmoordenaar. In de film gaat ze op jacht naar de mensen achter de moord op haar gehele familie.
De film zal zich af gaan spelen tussen het derde en vierde deel van de John Wick franchise. Dit zou de deur dus ook open laten voor de terugkeer van Keanu Reeves.

7. Kung Fu Panda 4

Acht jaar nadat de laatste film in de Kung Fu Panda reeks uitkwam en de trilogie bekroonde, zou er nu eindelijk een vierde (en vooralsnog definief laatste) deel uitkomen.
Po studeert af van de positie van Drakenkrijger naar die van spiritueel leider van de Valley of Peace. Daarbij moet hij ook zijn opvolger trainen. Dit wordt de sluwe, slimme vos Zhen, die een gezochte crimineel is. De trailer toont Po's worsteling op zijn reis om spiritueel leider te worden en onderbreekt zijn zoektocht naar innerlijke vrede.
Ook eerdere slechteriken zullen terugkeren. Zo is al bekendgemaakt in de trailer en in een eerder persbericht dat Ian McShane zal terugkeren als stemacteur van bad guy Tai Lung. Het is vrij aannemelijk dat de slechteriken uit het tweede deel (Sheng) en het derde deel (Kai).

6. Gladiator 2

Na maar liefst 24(!) jaar zal er dan eindelijk een tweede Gladiator film verschijnen in de bioscoopzalen. Dit vervolg zal wederom gemaakt worden door legendarische regisseur Ridley Scott (die eerder dit jaar ook Napoleon voor zijn rekening nam).
Wat gaat er gebeuren in het vervolg van de actiefilm Gladiator? De plot van deze film speelt zich af na ruim twintig jaar na de gebeurtenissen uit de originele film en volgt een inmiddels volwassen Lucius terwijl hij het stokje van Maximus overneemt. Lucius was de zoon van Lucilla (Nielsen) en hij raakte geïnspireerd door het verhaal van Maximus in de arena.
schermafbeelding 2023 11 09 om 164652f1699544923

5. Inside Out 2

Inside Out, in het Nederlands ‘Binnenstebuiten’ genoemd, keer terug. Deel twee keer terug naar het hoofd van de momenteel erg puberende Riley. De vijf emoties in de ‘bovenkamer’ van Riley worden verstoord in hun taak als een zesde emotie wordt geïntroduceerd namelijk Anxiety (Onrust, wat synoniem staat voor de puberteit).
Het origineel werd zowel financieel als kritisch erg goed ontvangen en het is interessant om te zien of het vervolg ook zo goed ontvangen gaat worden.
mad max furiosaf1702996224

4. Furiosa

Na de wedergeboorte van de Mad Max franchise met de Mad Max: Fury Road film uit 2015 is het volgend jaar tijd voor een vervolg (of eigenlijk een prequel).
In deze film zien we wederom het personage Furiosa (ditmaal vertolkt door Anya Taylor-Joy) Zij vertolkt de jongere versie van het personage en zal ons laten zien waarom Furiosa is geworden wie ze in Fury Road was. Controversieel was het opzij schuiven van actrice Charlize Theron, die in 2015 het personage bekleedde. Theron was zelf niet zo blij dat ze de rol moest afgeven aan Taylor-Joy. Ze was namelijk graag nog een keer in de huid van het personage gekropen .
Nu is het dus de beurt aan Taylor-Joy om haar debuut te maken in de wereld van Mad Max. Benoemingswaardige namen in de film zijn onder andere Chris Hemsworth en Yahya Abdul Mateen II.
once upon a deadpool 142296f1702369479

3. Deadpool

Deadpool zal de eerste film in de Marvel Cinematic Universe zijn met een zogeheten r-rating (17 jaar of ouder om te zien). Deze ontwikkeling is interessant en de vraag is in hoeverre hiermee de trend wordt gezet voor toekomstige Marvel films.
De officiële details over het plot zijn nog niet vrijgegeven. De film zal in ieder geval doorgaan met het verhaal van Wade Wilson, alias Deadpool, een sarcastische antiheld met een grote voorliefde voor humor en actie. Gezien de voorgaande films verwachten fans een mix van actie, humor en mogelijk nieuwe personages binnen het Marvel-universum, aangezien Deadpool vandaag de dag deel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe (MCU).
De specifieke verhaallijn en details van Deadpool 3 blijven nog grotendeels geheim totdat er officiële aankondigingen over het plot worden gedaan. Er is wel bekend dat de ultra populaire Hugh Jackman zijn rol als superheld Wolverine weer op hem zal nemen. Door diverse foto's van de set is al bekendgemaakt dat hij zelfs het fel gele kostuum draagt uit de originele comics.
joker review adembenemend controversieel en angstaanjagend 154944 1f1622447713

2. Joker: Folie à Deux

Toen regisseur Todd Philips in 2019 werd gevraagd of er meer Joker films zouden volgen zei hij het volgende: "Het is niet de bedoeling dat de film een ​​vervolg krijgt. We hebben het altijd als één film gepresenteerd, en dat is alles."
Nu blijk toch dat vanwege het extreem grote succes van de eerste film (Joker leverde meer dan 1 miljard dollar op) er een vervolg uit zal komen.
Deze tweede film zal meer de musical kant opgaan en heeft ook Lady Gaga gecast als Harley Quinn. Harley is in de comics de psychiater die wordt toegewezen aan de Joker en vervolgens hopeloos verliefd wordt op de bad guy.
dune 2f1700476781

1. Dune: Part Two

Op nummer één van onze lijst staat het langverwachte Dune: Part Two. Deze reboot film bleek een behoorlijke kaskraker in 2021 te zijn.
Deze sci fi film, geïnspireerd door het gelijknamige sci fi boek, zal ons wederom laten terugkeren naar de hoofdpersonages gespeeld door respectievelijk Zendaya en Timothée Chalamet. In deze film zal Paul Atreides (gespeeld door Chalamet) zijn revanche willen behalen tegen het volk, verantwoordelijk voor het pijnigen en de val van zijn familie.