Tip: De 6 beste games om in je vakantie te spelen

  Met het droevige zomerweer en het coronavirus dat het nogal lastig maakt om op stap te gaan, zijn velen op zoek naar een virtuele vervanger. Gelukkig zijn er genoeg games waarin je je heerlijk kunt verliezen. Wij zetten de beste games die je moet spelen tijdens je vakantie om je helemaal in te verliezen op een rijtje.

  Blessing Adeoye Jr.

  Voor deze lijst zijn we op zoek gegaan naar de games die een grote wereld hebben om jezelf helemaal in te verliezen. Denk aan grote open world games met uitgestrekte velden en landschappen om te verkennen. Ook grote RPG’s waarin je jezelf helemaal kunt verdiepen in een personage komen voorbij. Natuurlijk hebben we ook een aantal verrassingen in petto.

  Laten we maar snel beginnen. Dit zijn de beste games die je moet spelen tijdens je vakantie om je helemaal in te verliezen!

  Ghost of Tsushima

  Beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 4 Pro

  We trappen af met de meest recente game in deze lijst: Ghost of Tsushima. Deze open world game van Sucker Punch, de studio achter de inFamous-titels, gaat over Jin Sakai. Hij is één van de laatste samoerai die is overgebleven op het eiland Tsushima nadat het Mongoolse leger een invasie lanceerde. Het is aan hem om te transformeren in de Ghost van Tsushima om zijn eiland te redden.

  Als speler doe je dit door iedere hoek van het eiland te ontdekken en steeds sterker te worden. Tsushima is afgeladen met activiteiten, waaronder zij-missies, Fox Dens en gebedsplaatsen om te ontdekken. Het doel van de ontwikkelaar is dan ook om het Japan van 1274 zo nauwkeurig mogelijk te vertalen naar een virtuele wereld om een authentieke ervaring af te leveren. Dat is dan ook goed gelukt.

  Ghost of Tsushima wordt geprezen in onze review voor haar fantastische grafische kwaliteit. Als de zwanenzang voor de PlayStation 4 mag dat ook wel natuurlijk. Fans kijken telkens weer hun ogen uit bij het ontdekken van Tsushima, waarbij de art style enorm helpt om ieder beeld aan te doen voelen als een schilderij.

  Natuurlijk wisselen deze rustigere momenten van ontdekking af met intense gevechten die je aangaat met het Mongoolse leger. Jin heeft de keuze om als samoerai de strijd aan te gaan of om vanuit de schaduw te werken. Welke keuze je ook maakt het neemt niet weg dat het voor een unieke ervaring zorgt die je niet wil missen!

  Paper Mario: The Origami King

  Beschikbaar op de Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite

  Tevens de meest recente game op deze lijst (Ghost of Tsushima en Paper Mario: The Origami King kwamen op dezelfde dag uit), gaan we door met Paper Mario: The Origami King. Waar de PlayStation 4 exclusieve een grote open world actie-game is, schotelt Paper Mario een open world platformer voor. Zoals de titel je al doet vermoeden, bestaat deze wel volledig uit papier.

  Paper Mario: The Origami King leunt op de charme van eerdere delen en weet eindelijk weer gameplay voor te schotelen die de serie zo goed maakte. Het is dan ook de game die het dichtst bij het kroonjuweel Paper Mario: The Thousand-Year Door komt. Die titel stamt alweer uit 2004 toen de game verscheen op de Nintendo GameCube.

  Dit keer gaat de papieren loodgieter met zijn broer Luigi op bezoek bij prinses Peach voor het Origami Festival, maar al snel blijkt er iets goed mis te zijn. Vijandige Origami-personages hebben het papieren koninkrijk in hun greep en willen iedereen omtoveren in de Japanse vouwkunst. Aan Paper Mario om het op te nemen tegen de vouwkunst van King Olly.

  Dit doet Mario door middel van een gloednieuw vechtsysteem dat telkens weer een kleine puzzel voorschotelt. Via een rotatie mechanic moet Mario de vijandelijke origami in bepaalde patronen zien te worstelen, waarna aanvallen extra veel schade aanrichten. Wie dit goed kan, weet dan ook al snel veel voordeel te behalen. Het maakt de game lekker makkelijk, wat voor jonge spelers erg fijn is.

  Persona 5 Royal

  Beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 4 Pro

  We gaan verder met Persona 5 Royal, een vernieuwde versie de 2017 game die je helemaal onderdompelt in Tokyo. In de game speel je als een scholier met de bijnaam Joker. Terwijl hij overdag zijn studentenleven vol liefde, school en werk overleeft, verandert hij in de nachtelijke uren in de avontuurlijke Joker. Het doel: de wereld redden van egoïstische en zelfingenomen figuren.

  De gameplay is het beste op te delen in twee delen: dag en nacht. Overdag heb je in grote delen te maken met een simulatie waarbij iedere keuze voor een andere wending zal zorgen. Wat jij overdag doet, bepaalt de relaties die jij hebt met de uitgebreide, levendige cast die in de avonduren je team versterkt.

  Wanneer de maan aan de hemel staat is het namelijk tijd om kerkers te doorlopen en het in turn-based gevechten op te nemen tegen allerlei bijzondere monsters. Het is in deze gevechten waarin duidelijk wordt dat de game voorzien is van nieuwe content en verbeteringen. Zo is de functie Baton Pass nu vanaf het eerste moment beschikbaar, waardoor je gemakkelijker en fijner de gevechten aan kunt gaan.

  Tevens is er een compleet nieuwe verhaallijn te vinden die de speelduur nog eens met twintig uur verlengt. Dit verhaal loopt dwars door de al bestaande verhaallijn, waardoor Persona 5 Royal daadwerkelijk een nieuwe ervaring oplevert. Het is dan ook niet een remaster met extra content, maar de definitieve versie van de game volgens onze review.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Beschikbaar op de Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite

  Wie op zoek is naar een wereld om zich compleet in te verliezen, kan ook kiezen voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hoewel de game alweer drie jaar oud is, blijft de wereld magisch, groots en vol geheimen om te ontdekken. Voordat je klaar bent heb je waarschijnlijk dan ook meer dan honderd uur in de game gestoken, zoals wij deden voor onze review.

  In de launch titel voor de Nintendo Switch speel je als stoïsche held Link, een man van weinig woorden. Hoewel hij niet graag praat, maakt hij dat goed met zijn dapperheid. De beschermheer van prinses Zelda heeft namelijk een winterslaap van honderd jaar achter de rug en wordt wakker in een geruïneerd Hyrule.

  Als Link is het dan ook jouw taak om te ontdekken wat grote schurk Calamity Ganon heeft aangericht. Om de strijd met hem aan te gaan moet je alleen wel sterker worden en dat is in de grote open world van Hyrule goed te doen. De vrijheid die je geboden wordt maakt het een speeltuin waarin je iedere kleine hoek wil ontdekken om de geheimen van de wereld te ontrafelen.

  Zo heeft The Legend of Zelda: Breath of the Wild Shrines die als puzzels en uitdagingen dienen om upgrades te vergaren en kun je de kleine Korok’s zoeken die hun weg naar huis zijn verloren. Dan is er ook nog de Season Pass die een extra verhaal toevoegt, nieuwe uitdagingen biedt en het speelplezier nog verder verlengt. Al met al is het een game van jewelste waarmee je je tijdens de vakantie absoluut zal vermaken.

  The Witness

  Beschikbaar op de PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One, Xbox One X, PC

  Het zal niemand verbazen dat deze lijst bekleed wordt met open world titels en RPG’s waarin je je ei kwijt kunt. Dat maakt The Witness dan ook een erg opvallende keuze. Geen grote epische verhalen of werelden waarin je je ogen uitkijkt, maar puzzels die je brein doen breken.

  De meest recente game van ontwikkelaar Jonathan Blow is een absoluut meesterwerk dat je perfect met de hele familie kan spelen. Hoewel de game maar met maximaal één controller gelijktijdig gespeeld kan worden, zijn het de puzzels die voor veel overleg zorgen. Uiteindelijk zit je als familie om de tv naar oplossingen te zoeken en wordt de controller steeds doorgeven.

  De gameplay bestaat dan ook volledig uit het oplossen van puzzels die op een mysterieus eiland verspreid zijn. Steeds weer is de basis van The Witness hetzelfde, namelijk een lijn die op een bepaalde manier van punt a naar b moet worden gebracht. Naarmate je verder speelt worden de puzzels alleen steeds moeilijker en moet je alles wat je hebt geleerd toepassen om tot de juiste conclusie te komen.

  Met meer dan 650 puzzels ben je dan ook wel even zoet met de game. De puzzels zitten namelijk op allerlei plaatsen. Van duidelijke speelborden tot puzzels verborgen in de speelwereld; het is aan jou om op onderzoek uit te gaan. Dat de game een genot voor het oog is dankzij de rustgevende art style is natuurlijk ook geen straf.

  Pokémon Sword & Shield

  Beschikbaar op de Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite

  Wie op zoek is naar een game die ook meegenomen kan worden op reis, hoeft niet verder te zoeken dan Pokémon Sword of Pokémon Shield. Twee versies van praktisch dezelfde game die in 2019 op de Nintendo Switch verscheen doet niet onder voor het feit dat deze game perfect is voor jong en oud. De essentie van de meer dan 20 jaar-oude reeks is namelijk onveranderd: vang ze allemaal!

  Nou is dat laatste niet helemaal mogelijk in de achtste generatie Pokémon-games, maar zijn er in nieuwe regio Galar meer dan 400 Pokémon om te vangen. Deze monsters variëren tussen oude klassiekers als Pikachu tot compleet nieuwe wezens als Dreepy. Als inspiratie voor de nieuwe regio is Engeland aangedaan, wat zich goed vertaalt in de grappige dialogen en het ontwerp van verschillende personages.

  Voor de nieuwe generatie op de Switch is ook gekozen voor vernieuwing betreffende de gameplay. Waar routes voorheen vast stonden en je Pokémon tegenkwam door in het gras doelloos rond te lopen, is nu gekozen voor meer realisme. Pokémon lopen spontaan door het gras, waardoor Galar een levende wereld is. Jij als piepjonge held neemt het dan ook op tegen je beste vriend Hop om de nieuwe kampioen van Galar te worden.

  Om een goed team te verzamelen is het aan te raden om de nieuwe Wild Area te bezoeken. Deze grote, semi-open world zit vol met toffe Pokémon en biedt ook nog eens een nieuwe ervaring. Zoveel vrijheid als in de Wild Area heeft een Pokémon-titel namelijk nog nooit gehad en dat is volgens onze review van de game dan ook een enorme plus!

  De beste games voor in de vakantie

  Dit zijn de beste games voor in je vakantie om je compleet in te verliezen. Van grote open world games tot kleine puzzel-titels; iedereen kan met deze lijst uit de voeten. Zijn er games die we zijn vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

  Ghost of Tsushima

  Verkijgbaar vanaf 17 july 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.