De beste handheld games van 2020 tot nu toe

Article
zondag, 26 juli 2020 om 9:00
animal crossing new horizonsf1589988440
Nu we eindelijk weer een beetje met het OV kunnen reizen, worden handheld games steeds belangrijker. Het is immers de ideale manier om een saai ritje juist heel leuk te maken. Maar welke titels moet je halen? Dit zijn de beste handheld games die in 2020 zijn uitgekomen.

Animal Crossing: New Horizons

Als er één game is die optimaal heeft geprofiteerd van het coronavirus, dan is het Animal Crossing: New Horizons wel. Met overal slecht nieuws in de wereld zijn mensen massaal gedoken in de kleurrijke en vrolijke wereld van de franchise.
In New Horizons ontsnapt de speler opvallend genoeg ook aan de drukke wereld, door zich te gaan vestigen op een onbewoond eiland. Lang zal het eiland alleen niet onbewoond blijven, want naast jou zullen er ook andere mensen komen wonen. Het is vervolgens aan jou de taak om jouw huis en de omgeving aan te passen door nieuwe voorwerpen te craften, die je maakt van resources die je op het eiland kan vinden.
Wil je toch nog contact hebben met je vrienden, dan kun je ook makkelijk hun eiland bezoeken en daar met elkaar handelen en ruilen. Animal Crossing: New Horizons is de perfecte games om helemaal tot rust te komen, onderweg en in je luie stoel.
darksiders genesis 1f1595241054

Darksiders Genesis

Verkies je liever juist een duistere, post-apocalyptische wereld boven kleurrijke eilanden, dan is Darksiders Genesis misschien wel iets voor je. Waar de voorgaande Darksiders titels juist actievolle adventure games waren, is Darksiders Genesis een mix tussen dungeon crawler en action adventure.
In Genesis kan je spelen met War, de Rider of the Apocalypse uit de eerste Darksiders, en met Strife, de laatste ruiter die op pad gaat met twee pistolen. In de grote levels mag je het uiteraard opnemen tegen hordes aan vijanden en krijg je gaandeweg nieuwe vaardigheden en bouw je je statistieken uit via een uniek systeem. Het samenspel tussen War en Strife is daarnaast van groot belang. Heb je een maatje waarmee je geregeld speelt, dan kan diegene de rol van War of Strife op zich nemen voor een heerlijke co-op ervaring.
trials of mana artworkf1592998735

Trials of Mana

Final Fantasy VII is niet de enige klassieke RPG die dit jaar een remake heeft gekregen. Ook Trials of Mana uit 1995 is opnieuw uitgebracht in een nieuw jasje. Maar in tegenstelling tot Final Fantasy VII heeft Square Enix met Trials of Mana voor een heel andere aanpak gekozen.
Waar de klassieker uit de Final Fantasy franchise een bijna nieuwe game is geworden, is het voor Trials of Mana gebleven bij het oude concept. Denk daarbij aan old school gameplay en uren en uren aan content. Uiteraard zijn de graphics wel enorm verbeterd, net zoals andere technische aspecten. Ben je dus verliefd op de klassieke RPG’s van weleer en heb je veel lange treinritjes voor de boeg, zoek niet verder dan Trials of Mana.
streets of rage 4f1593936168

Streets of Rage 4

Beat ‘em ups ziet we tegenwoordig niet vaak meer. Het genre was enorm populair in de jaren 90 met de Streets of Rage franchise, maar vandaag de dag zijn de knokgames op één hand te tellen. Maar gelukkig is Streets of Rage 4 er nu om het genre weer nieuw leven in te blazen.
Het eerste dat waarschijnlijk zal opvallen wanneer je Street of Rage 4 opstart zijn de verbluffend mooie en kleurrijke visuals. De game ziet er niet alleen mooi uit, maar speelt ook nog eens heerlijk weg. Spelers kunnen kiezen uit verschillende personages en talloze vijanden met een flinke rechtse uit het veld slaan. Wil je bovendien de campaign in co-op doorspelen, dan is dat uiteraard mogelijk.
paper mario origami kingf1594025954

Paper Mario: The Origami King

We hadden initieel nog geen Mario game in de eerste helft van 2020 verwacht, maar plotseling kondigde Nintendo in mei Paper Mario: The Origami King aan. Goed nieuws voor de liefhebbers van de Italiaanse loodgieter, want de Paper Mario franchise wordt gezien als één van de beste series van Nintendo.
Fans kunnen dan ook bekende gameplay verwachten in The Origami King. Net zoals voorgaande delen zal wisselen tussen een zijaanzicht en andere camerahoeken belangrijk zijn om puzzels op te lossen in de flinterdunne wereld. Uiteraard moet er ook weer gevochten worden in turn-based gevechten, deze keer tegen de troepen van The Origami King. Laatstgenoemde wil alle karakters in de wereld namelijk omtoveren tot origami vouwsels. En nu er eindelijk een Paper Mario op de Nintendo Switch is uitgekomen, is de game ook nog eens ideaal om onderweg te spelen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties