The Walking Dead personages die te vroeg zijn overleden

  Vorige week vroegen we aan jullie welke The Walking Dead personages veel te vroeg zijn overleden. Het nieuwe seizoen is net begonnen en er zijn in de voorgaande acht seizoenen veel personages overleden. Dit zijn de top 5 The Walking Dead personages die volgens jullie veel te vroeg zijn overleden.

  AMC

  5. Hershel Greene

  Hershel Greene wordt voor het eerst geïntroduceerd in de tweede aflevering van het tweede seizoen genaamd Bloodletting. Hij probeert het leven van Carl Grimes, de zoon van Rick Grimes, te redden, nadat hij in een ongeluk door een kogel wordt geraakt. Greene gelooft er heilig in dat er een middel is om de zombie-apocalypse te stoppen, maar Rick Grimes is het niet met hem eens.

  Maggie en Beth Greene zijn de dochters van Hershel. Nadat Hershel zijn vrouw en zoon verliest, blijft hij met zijn dochters over. Hierdoor creëren de drie een sterke band.

  Hershel Greene overlijdt in de achtste aflevering van het vierde seizoen van The Walking Dead. In de aflevering, genaamd Too Far Gone, wordt Greene onthoofd door de Governor, nadat hij probeert de groep van Grimes en de Governor te verenigen. Maggie en Beth kijken geshockeerd toe hoe Hershel eraan toe is. Er ontstaat een gevecht tussen Rick en de Governor. Michonne loopt ondertussen naar Hershel toe. Ze toont genade en steekt een machete in de hersenen van Hershel, zodat hij niet verder gaat als zombie.

  Hershel Greene werd gespeeld door Scott Wilson. De bekende acteur overleed eerder deze maand aan de gevolgen van kanker. Wilson speelde in meer dan vijftig films en werd 76 jaar oud.

  AMC

  4. Merle Dixon

  Merle Dixon is een van de personages die er al bij was in de eerste afleveringen van The Walking Dead. Hij werd geïntroduceerd in de tweede aflevering van het eerste seizoen, genaamd Guts. Dixon raakt verstrikt in een conflict tussen Grimes en de Governor, nadat hij eerst bij de groep van Grimes zat en later de rechterhand van de Governor werd.

  Merle Dixon overlijdt in de vijftiende en laatste aflevering van het derde seizoen van The Walking Dead, genaamd This Sorrowful Life. Merle wordt vermoord door de Governor. De Governor bijt twee vingers van Merle zijn hand af, waarna hij hem in zijn borst schiet.

  Later wordt Merle, als zombie, gevonden door zijn broer Daryl. Daryl blijft Merle wegduwen, maar uiteindelijk steekt hij Merle meerdere malen in zijn hoofd om hem uit zijn lijden te verlossen. Dit was één van de eerste scenes waarin we Daryl zagen huilen.

  AMC

  3. Shane Walsh

  Shane Walsh is in seizoen één van The Walking Dead de op één na belangrijkste persoon na Rick Grimes. In het tweede seizoen wordt hij de vijand van Grimes. Hij groeit met Rick op, maar staat later aan de andere kant wanneer de zombie apocalypse uitbreekt. Rick Grimes is ook degene die hem uiteindelijk vermoordt.

  Shane wordt in de twaalfde aflevering van het tweede seizoen vermoord door Rick Grimes. Nadat Shane Rick naar het bos lokt met het plan om hem te vermoorden, ziet Rick geen andere optie dan Shane te vermoorden. Hij overhandigt Shane zijn pistool, maar steekt hem op dat moment in zijn borst. Nadat Shane in een zombie veranderd is, loopt hij op Rick af maar dan schiet Carl Shane door zijn hoofd om er voorgoed een einde aan te maken.

  AMC

  2. Abraham Ford

  Abraham wordt geïntroduceerd in de tiende aflevering van het vierde seizoen van The Walking Dead. Abraham overleeft de zombie apocalypse in een supermarkt. Daarna komt hij Eugene Porter tegen. Samen reizen ze naar Washington D.C., omdat Porter zegt dat hij een geneesmiddel voor de zombies heeft. Dit blijkt niet waar te zijn. Samen voegen ze zich later bij de groep van Rick Grimes.

  Abraham overlijdt in in de zestiende en laatste aflevering van het zesde seizoen van The Walking Dead. Negan slaat hem met zijn bekende honkbalknuppel, die hij Lucille noemt, meerdere malen op zijn hoofd. In eerste instantie leeft hij nog, maar dan slaat Negan hem nog vaker. Zo vaak dat je Abraham eigenlijk niet meer herkend.

  1. Glenn Rhee

  Glenn Rhee wordt, net als Merle Dixon, geïntroduceerd in de tweede aflevering van het eerste seizoen, genaamd Guts. Glenn helpt Rick meteen van een horde aan zombies af. Wanneer ze samen onderweg zijn naar de groep, proberen ze een oplossing te vinden voor het zombie probleem.

  Net als Abraham Ford komt Glenn Rhee aan een bruut einde. Negan slaat ook Glenn zijn hersens in met zijn honkbalknuppel Lucille, terwijl de rest van de groep huilend en geschokt toekijkt. Maggie, zijn zwangere vrouw, blijft alleen achter.

  Dit zijn volgens jullie de vijf The Walking Dead personages die te vroeg zijn overleden. Wil je weten wat wij van het achtste seizoen van The Walking Dead vinden? Lees dan onze The Walking Dead seizoen 8 review.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.