The Walking Dead seizoen 8 Review (Blu-ray) - De saaiste tv-oorlog

  In een wereld die geteisterd wordt door zombies moeten Rick, Daryll en anderen al zeven seizoenen lang overleven. Al lijkt het ergste gevaar niet de ondoden, maar Negan en zijn bewind. In deze The Walking Dead seizoen 8 review lees je hoe ’t met onze vrienden gaat. Bovendien is de prangende vraag: overleeft iedereen seizoen 8?

  Jeffrey Dean Morgen heeft indruk gemaakt de laatste paar seizoenen in The Walking Dead. De rol van slechterik Negan lijkt hem op het lijf geschreven. Met een grijns die gelijktijdig vies en charmant is, is de vraag elke keer weer wanneer hij iemand zonder genade de kop inslaat met zijn Lucille.

  Nee, dit is geen lieve vrouw. Lucille is een honkbalknuppel met daar omheen flink wat prikkeldraad gewikkeld. Je kunt je voorstellen dat er van een schedel na een rake klap niets overblijft. Helaas hebben veel een klap van de molen gehad. Negan weet vaak te domineren.

  Negan

  Tijd om terug te vechten

  Iets wat Rick Grimes (Andrew Lincoln) niet makkelijk vindt. Ondanks dat hij misschien een paar keer -letterlijk- heeft moeten knielen voor Negan, zit het simpelweg niet in zijn natuur om 24/7 te buigen. Zeker niet om te leven naar iemands maatstaven die voor hem alles behalve menselijk zijn. Negan mag zichzelf weliswaar beschouwen als een ‘savior’, een redder in nood, maar voor Rick en diens vrienden is Negan een manipulatief monster dat anderen de wet voorschrijft. Al is dat netjes geformuleerd, want eigenlijk is Stalin gewoon naar tv-land gebracht. Iedereen die niet wil luisteren wordt ‘weg’ gezuiverd.

  Rick besluit in The Walking Dead seizoen 8 terug te vechten, samen met andere groepen op locaties. Ook al zijn ze misschien met minder mensen en beschikken ze over minder wapens en kogels. Eigenlijk geldt er in The Walking Dead seizoen 8 maar één regel: survival of the fittest. Het ziet er in ieder geval niet naar uit dat iemand, ongeacht wie, snel zal buigen.

  Zombie

  Saai en voorspelbaar

  Nu klinkt dit als interessante materie om een spannend seizoen ten tonele te voeren en met een dikke 8.5 voor het vorig seizoen zou dat in de pijplijn der verwachtingen liggen. Niets is minder waar. The Walking Dead seizoen 8 gaat mogelijk de geschiedenisboeken in als de saaiste oorlog in tv-landschap. De hallucinaties van Morgan zijn slaapverwekkend; wat pirouettes met een wapenstok veranderen daar niets aan.

  Het vieze kapsel van Daryl en de pruillip die continu wordt opgevoerd ken je na zevens seizoenen wel. Jesus is niet een man die zijn naam eer aan doet. En hoofdrolspeler Rick krijgt zoveel vloeistof in zijn oogbollen gegoten dat de tranen niet meer geloofwaardig zijn. Het probleem is dat alles gerekt wordt en je als kijker eigenlijk 14 afleveringen (van de totaal 16) denkt: been there, done that.

  Zombies

  Slechts enkele castleden weten te verrassen

  Natuurlijk is het niet zo zwart-wit, want de cast is vele malen omvangrijker dan dit. Maar The Walking Dead is een slappe pudding die inzakt, waarbij spelers die lang meedoen eigenlijk nergens meer weten te verrassen. Daarvoor kijk je niet een achtste seizoen. Wel moet gezegd worden dat een paar personages wél leuk zijn om naar te kijken en dat zijn met name Dwight en Eugene.

  Dit komt omdat bij die twee nooit precies duidelijk is wat hun agenda is en aan welke kant ze staan. Zijn ze goed of zijn de slecht? Dienen ze Negan of Rick of zijn het deserteurs in de zombie-oorlog? Door deze heren keer je de serie nog net niet de rug toe.

  En het is maar goed dat er aan het einde van het seizoen dan ein-de-lijk wat spannends gebeurt. Want de strijd der haantjes wordt uitgevoerd tussen Negan en Rick! En voordat de explosie volgt zijn er eerst nog wat interessante dialogen; goede gesprekken die je al veel, maar dan ook veel eerder in het seizoen had willen zien. Bovendien worden er qua cast interessante keuzes gemaakt. Je raadt het al: niet iedereen gaat seizoen 8 overleven.

  Zombies

  The Walking Dead Seizoen 8 Review - de rek is eruit

  Dat is goed. Want de serie heeft het nodig dat niet alles even voorspelbaar is. Want om eerlijk te zijn wordt na zoveel seizoenen wel duidelijk dat de rek uit de serie is. Bij de laatste minuten wordt dit pijnlijk onderstreept. Waar de serie had moeten stoppen, komt er opeens een (debiele) plottwist met een bruggetje naar een nieuw seizoen. Het is te veel van het goede. The Walking Dead heeft zijn beste tijd helaas gehad.

  6.0

  De plus- en minpunten

  • Slechts sommige personages zijn leuk
  • Laatste 2 afleveringen wel ok
  • Nog altijd mooi gemaakt
  • Te veel wordt gerekt
  • Personages die tof waren zijn slaapverwekkend
  • Voorspelbaar

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.