In The Walking Dead speelde hij Hershel, de vader van Beth en Maggie. Een paar uur voor zijn dood had Angela Kang, script schrijver van de wereldberoemde serie, aangekondigd dat hij terug zou keren in het negende seizoen van de serie. Mede-acteurs reageren verslagen op het nieuws. Khary Payton, die de rol van Ezekiel aanneemt in The Walking Dead, had het volgende over Wilson te zeggen op zijn Twitteraccount:

‘’De eerste keer dat ik Scott Wilson ontmoette, gaf hij me een dikke knuffel en zei hij dat hetgeen waar ik nu deel van uitmaakte een familie is. Hij zei dat ik de verantwoordelijkheid had om voor iedereen te zorgen. Ik heb erg mijn best gedaan om dat te doen, meneer. En ik zal doorgaan. Ik beloof het. Ik zie je aan de andere kant, mijn vriend.’’

Ook het officiële Twitter-account van The Walking Dead brengt condoleances uit voor de overleden Wilson:

Scott Wilson overleden - mede-acteurs reageren verslagen op Twitter

Wilson werd geboren in Atlanta in 1942. Hij kreeg zijn eerste grote rol in de film In The Heat of the Night, die in 1967 uit kwam. Ook in The Great Gatsby uit 1974 kreeg hij veel positieve feedback over zijn acteerkunsten. Gedurende zijn acteercarrière heeft Wilson meer dan 80 verschillende rollen gespeeld in onder andere The Exorcist III, The Twilight Zone, Pearl Harbor en CSI: Crime Scene Investigation.

Het meest bekend werd hij met zijn rol als Hershel in The Walking Dead. Scott Wilson is 76 jaar oud geworden.