The Great Wall movie - 5 redenen waarom de film vermakelijk kan zijn

Article
woensdag, 01 februari 2017 om 16:19
xgn google image
Matt Damon schittert in The Great Wall. De film is al een tijd uit in China en krijgt de nodigde kritiek. Toch geven wij je in deze special vijf redenen waarom The Great Wall movie tóch vermakelijk kan zijn. Je hoeft niet een beste film in handen te hebben om toch een leuke avond te hebben!
Nog maar heel even wachten tot 2 februari en dan draait The Great Wall in de Nederlandse bioscopen. Van de trailers kunnen we zien dat The Great Wall draait om een verhaal tussen de Chinese muur en de monsters die deze muur aanvallen.
In de review gaan we dieper in op de beoordeling van de film en daaruit blijkt dat de The Great wall zo zijn mankementen heeft. Ondanks dat The Great Wall wellicht niet de film is waar veel mensen op hopen, zijn er toch genoeg vermakelijke momenten die The Great Wall de moeite waard kan zijn.

5. Mooie stijl uit het Verre Oosten

The Great Wall staat volledig in het teken van de Chinese muur en daar vindt het hele verhaal van de film ook plaats. In de film heb je dus continu te maken met de Chinese cultuur en dat is op zichzelf al een vermakelijke reden om te kijken. Vooral als je erg onder de indruk bent van de verschillende stijlen van de Chinese wereld kan The Great Wall zeker vermakelijk zijn.
China is volledig anders dan wij hier in ons kleine kikkerland gewend zijn. Ze spreken natuurlijk een andere taal en hebben andere gewoontes en rituelen. Het mooie van The Great Wall is dat je deze cultuurverschillen duidelijk naar voren ziet komen en omdat het zo ‘onbekend’ voor ons is zorgt de film voor vermakelijke momenten. Tijdens de film raak je snel onder de indruk van alle verschillende Chinese stijlen die je voorgeschoteld krijgt.
Ondanks dat je de Chinese taal niet begrijpt is het mooi om deze te horen. Je moet het doen met de ondertiteling die erbij zit, maar de verschillende klanken zorgen ervoor dat je het wel degelijk goed begrijpt. Voeg naast de Chinese architectuur en de kleding daar ook nog de 'Chinese' soundtrack bij toe en het voelt voor de gedurende voorstelling heel even alsof je echt in China bent.
105387

4. Boordevol actie

De trailers van The Great Wall movie gaven het eigenlijk al weg: de film staat geheel in het teken van actie. De Chinese muur wordt namelijk door buitenaardse wezens aangevallen en het is aan de Naamloze Orde om deze monsters tegen te houden. Dat zorgt voor continue gevechten achter, op en voor de gigantische muur.
Als kijker van de film krijg je geen seconde rust. Op een gegeven moment is de eerste aanval van de monsters voorbij en denk je dat de personages in de film even rustig kunnen ademhalen. Dit duurt alleen niet lang, want daarna komen alweer de volgende monsters die een poging wagen de Chinese muur aan te vallen. Het gigantische leger moet keer op keer aanvallen proberen af te weren om de wereld achter de Chinese muur te redden.
Dit gebeurt met de genodigde actie, want de duizenden boogschutters staan altijd gereed om te schieten, de katapulten met vuurballen zijn in overvloed en de vrouwen in het blauw zijn niet bang om tientallen meters te bungeejumpen om een aantal monsters neer te steken. Actie is dus gegarandeerd in The Great Wall movie en als dat je ding is, heeft de film zeker een aantal vermakelijke momenten voor je klaarstaan!
105388

3. Sterke Cast

Een van de redenen waarom The Great Wall movie wellicht vermakelijk voor je kan zijn is de ijzersterke cast. De hoofdrol is weggelegd voor Matt Damon die de rol van William Garin uitstekend weet in te vullen. Matt Damon is bekend van de Bourne films en wist ook een knap resultaat binnen te slepen met de film The Martian.
Het draait niet alleen maar om Matt Damon, want hij wordt bijgestaan door sterk acteerwerk van Pedro Pascal in de rol van Pero Tovar. Pascal is een bekende acteur in Hollywood en vooral als het om series draait. Zo speelde hij de rol van Oberyn Martell in Game of Thrones en is hij terug te zien in Narcos als Javier Peña. The Great Wall beschikt dus over twee kersverse toppers uit het 'Westen', maar daar is het nog niet mee gedaan.
Een groot deel van de cast wordt namelijk gevuld met Chinese acteurs en actrices, en die zijn niet zomaar van de straat geplukt. Zo speelt Jian Ting de rol van Lin Mei. Zij is vooral bekend wegens haar sterke acteerkunsten in verschillende (Chinese) films, zoals The Warring States en Special ID, en dat laat ze in The Great Wall ook zeker zien. Naast Tian Jing krijgen we in de film ook te maken met Willem Dafoe, Andy Lau, Eddie Peng en nog veel meer goede acteurs en actrices.
Over de cast van The Great Wall movie zijn in ieder geval geen slechte dingen te zeggen, het is namelijk acteerwerk op een hoog niveau! Dit uit zich vooral in de overtuigende gesprekken die de acteurs en actrices met elkaar hebben, vooral tussen Matt Damon en Jian Ting. Je voelt namelijk echt de cultuurverschillen tussen beide personages, en dat maakt het interessant om te zien.
105390

2. Toffe Choreografie!

The Great Wall movie bevat een sterke cast met veel bekende personen van de Chinese en westerse wereld. Deze worden bijgestaan door duizenden figuranten die absoluut een vermakelijke indruk achterlaten. Dit komt vooral door de bewegingen die in de film worden gemaakt. Alles wordt net zoals in een leger mooi synchroon uitgevoerd en dat laat een enorm goede indruk achter.
De sterke choreografie is ook te merken wanneer de Naamloze Orde op het punt staat de strijd aan te gaan met de talloze monsters. Het gevechtsplan wordt namelijk bepaald door het ritme van de trommels. Op iedere toren van de Chinese muur staan meerdere vrouwen die dit ritme op een prachtige manier weten te maken. Wederom is dit mooi in synchroon en deze beelden zorgen voor echte vermakelijke momenten.
Dan hebben we het eigenlijk alleen nog gehad over wat er gebeurt voordat er een gevecht uitbreekt, want als de actie losbarst zit de film vol met actiemomenten en dit wordt met toffe aanvalstechnieken mooi in beeld gebracht. William Garin is een echte boogschutter en hij weet op de gekste manieren verschillende monsters neer te schieten. Dit doet hij samen met zijn maatje Pero Tovar die met de gekste attributen William weet te assisteren.
Vanaf het moment dat de strijd losbarst kun jij als kijker je borst natmaken voor wellicht vermakelijke scènes met indrukwekkende actie, mooie bewegingen en gruwelijke moorden.
105391

1. Visueel een schoonheid

Als er één ding is dat vooral vermakelijk is tijdens het kijken van The Great Wall, dan is het de absolute schoonheid van de film. De locaties die de film bezoekt zijn werkelijk fantastisch te noemen. Zo voelt The Great Wall echt als een gigantische muur die meerdere eeuwen China veilig moest houden van verschillende ‘bedreigingen’. Vooral als er tijdens de film sprake is van een enorme mist komt The Great Wall tot zijn recht met visuele schoonheden.
Het zijn alleen niet de locaties die de sterkste indruk achter weten te houden. Het is vooral de visuele presentatie van de Naamloze Orde die je vooral doet vermaken. De duizenden strijders van het leger zijn verdeeld in verschillende kleuren en in de film ziet dit er erg mooi uit. De kleding van ieder lid van de cast is tot op de detail uitgewerkt en zelfs aan het einde van de voorstelling weet dit jou nog te vermaken.
The Great Wall voelt als één mooie show vol met visuele parels, maar helaas heeft het ook zijn minpunten (zie de review). Gelukkig zorgen de schoonheden van de locaties, de mooie choreografie, de cast en de special effects ervoor dat The Great Wall een mooie film is om in de bioscoop te kijken. Voeg daar nog de actiescènes bij toe en zo heb je voldoende momenten waarbij de film zeker vermakelijke momenten kan bieden.

Populair Nieuws