The Elder Scrolls Online Markarth DLC - Waardige afsluiter van het jaar

  2020 stond voor The Elder Scrolls Online in het teken van The Dark Heart of Skyrim. Het jaar aan content wordt afgesloten met de Markarth DLC. Lees nu of de nieuwe content indruk weet te maken en het tweede seizoen succesvol afsluit.

  Het grootste aantal spelers in The Elder Scrolls Online zal waarschijnlijk de Markarth DLC gaan spelen om het einde te beleven van de verhaallijn van The Dark Heart of Skyrim. Hoewel de Greymoor uitbreiding namelijk een groot gedeelte van het verhaal heeft verteld, was de dreiging van de vampieren nog zeker niet voorbij aan het einde van de expansion.

  Gelukkig stelt de Markarth DLC wat dat betreft niet teleur. Bovendien komen we nu veel meer in aanraking met de Vampire Lord, die voorafgaand aan Greymoor werd geteased als de grote antagonist, maar van wie we in de uitbreiding zelf maar weinig van zagen. Dat is dus zeker niet het geval in de Markarth DLC, waarbij spelers niet meer in het westen van Skyrim aan het strijden zijn, maar naar The Reach zijn vertrokken.

  Een stem voor The Reachfolk

  Hoewel het verhaal van een grote selling point zal zijn voor de Markarth DLC, is de nieuwe regio wat ons betreft één van de sterkste punten van het pakket aan content. In The Elder Scrolls Online en The Elder Scrolls V: Skyrim komen we vaak in aanraking met The Reachfolk, maar we weten eigenlijk vrij weinig van het volk zelf en waar ze vandaan komen. Zenimax Online Studios heeft gelukkig een tipje van de sluier gelicht met de Markarth DLC.

  De architectuur van The Reachmen verschilt ook flink van in vergelijking met de Nords, wat zorgt voor een aangename afwisseling van Skyrim. De nieuwe regio ligt namelijk vlak naast de populaire provincie, waardoor het klimaat en de flora en fauna niet sterk kan afwisselen. Zenimax Online Studios heeft het nieuwe gebied aangenaam en interessant voor onze ogen gehouden met de unieke bouwstijl en cultuur van The Reach. Hun eigen goden wordt aanbeden in de tempels en de muren zijn gevuld met skeletten van dieren.

  De Markarth DLC geeft bovendien een stem aan het volk. Niet langer wordt je alleen maar aangevallen door The Reachmen, deze keer kan je een goed gesprek voeren en achter hun normen en waarden komen. Het geeft veel meer diepgang aan een volk dat we normaal alleen kennen als schreeuwende mannen en barbaren. Misschien ben je het niet altijd eens met hun beweegredenen, maar ze krijgen nu in ieder geval de kans om hun acties uit te leggen.

  Wandeling onder de grond

  Net zoals de Greymoor uitbreiding speelt het verhaal van de Markarth DLC zich niet compleet boven de grond af. En wordt dan ook een nieuw gebied aan Blackreach toegevoegd, het ondergrondse rijk dat nu veelal gedomineerd wordt door vampieren. Evident is dat de ontwikkelaar heeft geluisterd naar de kritiek van veel spelers.

  Waar het ondergrondse gebied van Greymoor namelijk erg groot was en genoeg mogelijkheden bood om prachtige screenshots te maken, duurde het wel enorm lang om van plek A naar B te komen. Vaak was het bovendien ook niet even makkelijk om te achterhalen hoe je ergens precies kon komen. Het kostte voor een aantal spelers daardoor teveel tijd om bijvoorbeeld bij een Harrowstorm te komen. In het grottenstelsel van The Reach is de indeling een stuk logischer ingericht, waardoor je makkelijk overal kan komen.

  Nieuwe uitdaging voor rouwdouwers

  Over grotten gesproken, de veteranen in The Elder Scrolls Online zullen met name geïnteresseerd zijn in één ondergrondse locatie: de Vateshran Hollows. Deze grot wordt door The Reachfolk gebruikt om het kaf van het koren te scheiden. Diep van binnen wachten namelijk krachtige tegenstanders, waar alleen de sterkste krijgers tegen overeind kunnen blijven.

  De Vateshran Hollows zijn dan ook een mooie toevoeging naast de Maelstrom Arena voor spelers die hun solo performance willen testen. De normale variant is al een goede uitdaging, maar als je Veteran Mode wil overleven, dan moet je echt van goeden huize komen. Bovendien word je ook rijkelijk beloond voor je moeite en elke speler wil natuurlijk de bragging rights hebben dat ze de Hollow hebben uitgespeeld op de hoogste moeilijkheidsgraad.

  Regio vol met content

  Met alleen het hoofdverhaal en de Vateshran Hollows ben je alleen nog lang niet klaar met de Markarth DLC qua content. Net zoals andere gebieden in The Elder Scrolls Online is The Reach gevuld met side quests, waarvan er deze keer een aantal van heel hoge kwaliteit zijn. Zenimax Online Studios wordt steeds beter in het verwerken van zijmissies in de context van de regio en het hoofdverhaal en dat is goed te merken in de nieuwe provincie.

  Daarnaast zijn er ook nog de andere ‘standaard’ activiteiten die je in een gebied kan doen. Van twee uitdagende World Bosses, antiquities om op te graven, Skyshards om naar op zoek te gaan, Delves om te verkennen en nieuwe item sets om te maken. Sinds Update 28, dat samen met de Markarth DLC is gelanceerd, kan je bovendien nu veel makkelijker je verzameling aan weapon en armor sets beheren, zodat je niet met een compleet arsenaal hoeft te dumpen in je bank. Al met al maakt het de laatste content update van The Dark Heart of Skyrim een geslaagde toevoeging aan The Elder Scrolls Online.

  De Markarth DLC voor The Elder Scrolls Online is nu beschikbaar voor PC, Xbox One, PlayStation 4 en Google Stadia. De DLC kost 2000 Crowns en is gratis beschikbaar voor ESO Plus-leden.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.