Consumentenbond wil actie ondernemen tegen Switch joy-con drift

  De Nederlandse Consumentenbond is samen met andere Europese bonden een actie gestart om klachten over de joy-cons te verzamelen. De bond is niet tevreden met de afhandeling van de joy-con drift door Nintendo.

  Al vrij kort na de introductie van de Nintendo Switch in 2017 ontstonden er problemen met de joysticks van de joy-cons. In rust leken de joysticks niet 100 procent in het midden te staan, waardoor er afwijkingen in de besturing optraden. Dit effect, dat bekend werd als Joy-Con Drift lijkt veroorzaakt te worden door het verzamelen van vuil in de joystick en slijtage. In hoeverre dit te wijten valt aan een gebrekkige bouwkwaliteit van de joy-cons is al langere tijd onderdeel van diverse rechtszaken, voornamelijk in de Verenigde Staten, waar een zogenaamde Class Action Suit loopt.

  Hoewel die rechtszaken nog steeds lopen, heeft Nintendo inmiddels al wel excuses aangeboden en de garantieperiode verlengd naar twee jaar. De Europese consumentenbonden vinden echter dat dat niet voldoende is en inmiddels veel te lang duurt. Daarom zijn ze een inventarisatie begonnen naar de problemen. De gebundelde klachten zullen later gebruikt gaan worden om vervolgacties te bepalen.

  "We doen de oproep omdat we signalen krijgen dat de Switch niet zo lang meegaat als consumenten zouden mogen verwachten. Bovendien zijn de opties om de console te repareren beperkt, waardoor consumenten gedwongen zijn tot dure vervangingen. De reacties gebruiken we om te bepalen welke verdere actie we gaan ondernemen."

  Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond

  Gezamenlijke actie van Consumentenbonden tegen Nintendo

  De Consumentenbond voert deze actie niet alleen uit, maar trekt samen op met andere nationale bonden uit België, Frankrijk, Griekenland, Italië, Noorwegen, Portugal, Slovenië, Slowakije en de Europese koepelorganisatie BEUC.

  Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun producten voldoen aan de gerechtvaardigde verwachtingen van consumenten. En als producten verouderingsproblemen vertonen, moeten fabrikanten snel passende oplossingen bieden. Heb je ook problemen met de joy-cons van je Switch? Dan kan je je problemen via een vragenlijst doorgeven.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.